Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZA ULOGU

Dramatične preobrazbe opasne po život

02.07.2018.
u 08:32

Potrebno je mnogo kako bi se lik dočarao dostojanstveno, a da glumački život nije samo glamur, dokazale su i neke od transformacija

Oni imaju sve. Slavu, novac, luksuz, ali malo tko zna što su holivudski glumci prolazili kako bi što bolje dočarali svoju ulogu. Baš kao što i medalja ima dvije strane, tako i uloga može biti rizična po život glumca. To dobro zna glumica Shailene Woodley, koju znamo iz serije “Velike male laži”, a nedavno je ispričala što je morala učiniti zbog nove uloge u filmu “Adrift”.

Ova 26-godišnjakinja tjednima je živjela na samo 350 kalorija na dan.
– Jela sam konzervu lososa, brokulu kuhanu na pari i dva žumanjka – rekla je Shailene.

Koliko je to iscrpno zna i Matthew McConaughey koji je za ulogu u filmu “Dobri dileri iz Dallasa” izgubio 18 kilograma. Kako bi smršavio dovoljno za ulogu dilera zaraženog HIV-om, hranio se pretežno tekućom hranom, bjelanjcima i komadićima piletine. Kada je njegova težina pala na oko 60-ak kilograma, Matthew je počeo gubiti vid. 
Za razliku od Matthewa i Shailene, njihova kolegica Charlize Theron za ulogu u filmu “Tully” u kojem glumi majku troje djece koja jedva preživljava, morala se udebljati više od 20 kilograma.

– Sve mi je to bilo veliko iznenađenje, suočila sam se s teškom depresijom. Prvi sam put u životu jela toliko nezdrave hrane i šećera. Prva tri tjedna bila su mi zabavna i osjećala sam se kao dijete, ali onda mi u jednom trenutku to više nije bilo zabavno. Sve se pretvorilo samo u posao – ispričala je Charlize. 
Prerano preminuli Heath Ledger, kako bi se pripremio za interpretaciju Jokera, izolirao se u hotelskoj sobi šest tjedana prije početka snimanja. Nažalost, Ledger je umro od predoziranja prije prikazivanja filma, a brzo su se pojavile glasine da ga je uloga tog mračnog lika psihički uništila. Glumica Halle Berry na početku karijere nije se kupala mjesec dana kako bi se pripremila za ulogu beskućnice i ovisnice o drogi u filmu “Prašumska groznica”. Daniel Day Lewis snimajući film “Moje lijevo stopalo”, nije izlazio iz invalidskih kolica ni za vrijeme pauze, jer je glumio oboljelog od cerebralne paralize.

1/12

Komentara 1

SI
sikic.ive
11:29 02.07.2018.

Sve 5. Ali prije nego počmu plakati neka pogledaju film mehaničar sa Christianom Baleom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije