Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA SCENA

Dramatično snimanje u centru Zagreba: Skoro ga bacio preko ograde luksuznog hotela

Atraktivni kadrovi za TV seriju Agent Hamilton snimljeni su na balkonu hotela Esplanade
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/14
07.05.2021.
u 16:46

"Agent Hamilton" serija je nastala po knjigama švedskog novinara Jana Guilloua, a glavni lik je tajni agent Carl Hamilton, koji putuje po Europi i bori se protiv organiziranog kriminala. U glavnoj ulozi je poznati norveški glumac Jakob Oftebro, koji je i sudjelovao u današnjoj napetoj sceni

U središtu Zagreba danas se odvijala prava drama. Dva muškarca potukla su se na balkonu hotela Esplanade, a jedan od njih je zamalo i odletio preko ograde. Srećom, radilo se o snimanju kadrova za drugu sezonu švedske serije "Agent Hamilton", još jedne od svjetskih produkcija koje su ovih dana stigle u Hrvatsku.

"Agent Hamilton" serija je nastala po knjigama švedskog novinara Jana Guilloua, a glavni lik je tajni agent Carl Hamilton, koji putuje po Europi i bori se protiv organiziranog kriminala. U glavnoj ulozi je poznati norveški glumac Jakob Oftebro, koji je i sudjelovao u današnjoj napetoj sceni. 

Podsjetimo, u Hrvatskoj se snima i serija "Clark" u kojoj glavnu ulogu igra poznati švedski glumac Bill Skarsgard. Sin slavnog Stellana Skarsgarda igra Clarka Olafssona, švedskog kriminalca poznatog po sudjelovanju u pljački banke prema kojoj je nastao termin Stockholmski sindrom, a režiju potpisuje  Jonas Akerlund, poznat po režiji filma “Gospodari kaosa”.

Hrvatski dio snimanja započeo je na području Istre, a nakon što završi snimanje na Kvarneru, produkcijska ekipa trebala bi se preseliti na snimanje na području Zagreba. Snimalo se i na području Voloskog, a kako su poručili iz Grada Opatije, Hrvatska je odabrana za snimanje lokacija koje se ne mogu snimati u Švedskoj.

U centru Zagreba ovih se dana snima i britanska serija "The Ipcress File", a zbog nje je u Hrvatsku prije dva tjedna stigao i oskarovac Rami Malek, kao podrška svojoj djevojci Lucy Boynton koja glumi u njoj. Uz nju glavne uloge u seriji imaju Tom Hollander i Joe Cole.
"The Ipcress File" je re-make istoimenog špijunskog trilera iz 1965. godine, a serija će imati šest nastavaka. Radnja se odvija u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, a glavni protagonist je Harry Pamer, britanski narednik koji je za vrijeme Hladnog rata služio u Berlinu. U originalnom filmu igrao ga je Michael Caine, a sada ga glumi Cole. Lucy će utjeloviti Jean Courtney, asistenticu glavnog lika koji se u nju zaljubljuje.

Točan datum izlaska mini-serije još nije poznat, kao ni do kada točno traje njezino snimanje u Zagrebu.

VIDEO: Nika Turković bila je gošća Večernjakove desetke 

Ključne riječi

Komentara 8

BE
beksla
17:33 07.05.2021.

Ja na prvu pomislila visi Milanović ...

MA
Makava
17:26 07.05.2021.

Nabijem vas i vaše izmišljanje članaka na kobasu!

DU
Deleted user
18:32 07.05.2021.

"poznati norveški glumac Jakob Oftebro"? Jbš mi mater, ako sam ikad čuo za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije