Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgledom prkose trendovima

Doživljavali su osudu okoline, čak i podsmijeh, no svoj su izgled prihvatili i ne mijenjaju ga

Foto: pixsell
1/4
08.05.2020.
u 08:00

Da se trebamo dobro osjećati u svojoj koži i da djevojke koje nemaju proporcije 90-60-90 mogu biti u trendu, od početka svoje karijere plus size modela dokazuje Lucija Lugomer.

Modni časopisi redovito nas izvještavaju o tome koji su modni trendovi trenutačno in, a na svojim stranicama i naslovnicama sugeriraju i koji su to trendovi ljepote koje bismo trebali pratiti. S takvih naslovnica smiješe nam se muškarci i žene savršenih proporcija i postavljaju trendove o savršenom izgledu što pobuđuje nesigurnost kod onih koji nisu blizu takvim idealima ljepote. Da se trebamo dobro osjećati u svojoj koži i da djevojke koje nemaju proporcije 90-60-90 mogu biti u trendu, od početka svoje karijere plus size modela dokazuje Lucija Lugomer. Na početku svoje karijere Lucija nam je rekla:

1/10

– Često nam govore da punijim djevojkama crno stanjuje figuru i da bi se trebale zamotati u neku plahtu. Ali zašto ne bismo nosile prugice koje nas povećavaju ako nam se te prugice sviđaju i dobro se osjećamo u njima? Ne zanima me tko će što misliti o meni i mom tijelu dok god se ja dobro osjećam u svojoj koži – rekla je tada. U srednjoj školi susretala se sa zlim komentarima na račun svog izgleda, ali u jednoj udruzi redovito je pričala o tim problemima i izgradila samopouzdanje koje sada svojim objavama na društvenim mrežama pokušava prenijeti drugim djevojkama. U jednoj takvoj ohrabrujućoj poruci rekla je: Svakodnevno gledam u žene koje se toliko srame svojih godina, svoga tijela, svojih oblina i ponašaju se prema njemu kao da im je najgori neprijatelj, ili znate onu ‘ono nikada neće biti dovoljno dobro’ - gledaju na svoje tijelo kao da je jedna velika .M.A.N.A. Sigurna sam da znate kako je to, onako duboko u sebi. Oh, vidi, strija - oh, vidi, jastučić pored pazuha. Jao! Što ćemo sad? Plakati. Zašto? Život je stvarno prekratak da se bavimo takvim stvarima... Ja biram biti svoja...takva – svoja nesavršeno savršena... i biram se igrati i uživati u životu. Pokušajte i nećete požaliti – poručuje naš prvi plus size model Lucija Lugomer.

Kad je riječ o kilogramima, uspone i padove imao je i naš pjevač Jacques Houdek. Nikada nije bježao od te teme i često se i šali na račun svog izgleda, a nedavno je gostujući na HRT-u na temu svoje težine rekao: – Svaki ponedjeljak ulazim u ring sa svojim kilama. U četvrtak izgubim bitku. Teško je biti težak, teško je putovati, teško je zdravstveno, teško je koljenima... No ne treba svatko tko pjeva biti maneken. Nikad nisam htio promovirati debljinu kao neki pozitivan trend.

Osudu okoline zbog svog izgleda često doživljava i 31-godišnja pjevačica Lizzo koju na društvenim mrežama često vrijeđaju zbog toga i govore da daje loš primjer mladima, a ona svim kritičarima daje spreman odgovor. Jedan od njih glasio je:
– Volim svoje tijelo. Iz kojeg god kuta ga snimate, uvijek je lijepo. Želim da djevojčice vide mene i moje plesače i kažu: ‘Hej, i ja to mogu’.

VIDEO: Nakon godina provedenih na televiziji, ove voditeljice promijenile su karijeru

 

 

Komentara 3

MM
Mirko_Motika
08:15 08.05.2020.

jedno je težiti neprirodnom savršenom izgledu, a drugo je težiti normalnom zdravom izgledu. debljina povećava rizik od apsolutno svih bolesti a prodaje nam se kao nešto zdravo

DO
Dotor1
12:11 08.05.2020.

vrh je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije