Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.12.2020. u 19:15

Naime, nakon što sam se probudio osjećao sam se zabrinuto i neinformirano, jer, komentari gledatelja problematizirali su izgled Doris Pinčić u toj ranojutarnjoj emisiji HTV-a, zabrinuti nad njezinim izgledom. Navodno običnim, neupadljivim, nemarnim čak.

Ne pratim Doris Pinčić, niti televizijsku emisiju "Dobro jutro, Hrvatska", draži mi je jutarnji program N1 televizije, ali jučer ujutro nisam mogao izbjeći ju. Naime, nakon što sam se probudio osjećao sam se zabrinuto i neinformirano, jer, komentari gledatelja problematizirali su izgled Doris Pinčić u toj ranojutarnjoj emisiji HTV-a, zabrinuti nad njezinim izgledom. Navodno običnim, neupadljivim, nemarnim čak.

Sad, ne znam koliko čovjek može i treba li uopće izgledati glamurozno u 7 sati ujutro? No, ponukan komentarima kliknuo sam po objavama da vidim o čemu se zapravo radi. Kad tamo, navedena Doris Pinčić sasvim normalno i fino izgleda, u nekoj bijeloj majici, tamnim hlačama, s maramom. Kosa u "repu", što je također dozvoljeno, ali gledatelji su u komentarima i dalje bili zabrinuti i željeli neku drugačiju Doris, pa je čak netko, anoniman naravno, i napisao okrutnu kritiku na Facebooku, "tko joj je dao da vodi emisiju u trapericama i s 'repićem'?".

Možda vam sve ovo izgleda kao trivijalan problem u odnosu na stvarne probleme oko nas? Ali zapravo nije, jer on je baš točan odraz društva u kakvom živimo i onoga što se cijeni, tj, ne cijeni, kao i toga da Doris Pinčić, ili sutra netko drugi, ne smije biti "normalna" u nenormalnom društvu. Pokazuje to i činjenica da je i sama "ubrala" poruku i danas se pojavila u crvenom odijelu, očito shvativši da se gledateljska sljedba mora zadovoljiti, jer inače kreće pad popularnosti i zamjena s nekim ili nečim glamuroznijim.

I to sam također shvatio iz jutrašnjih objava po internetu koje su mi iskakale s ekrana kao da se radi o važnijoj stvari od datuma dolaska cjepiva. Ta navika našeg masovnog pučanstva da želi imati pred sobom nekog nedostižnog, a ne normalnu, uspješnu voditeljicu koja i u "običnom" izdanju izgleda poput njih, ako ne i bolje, samo je produžetak one navike da je ljudima bitniji šareni celofan nego sadržaj.

1/14

 Još i gore, očiti seksizam vidi se u činjenici da bi voditeljica ujutro kod kuće u šest sati, pripremajući se za odlazak na Prisavlje, trebala anticipirati možebitne želje javnosti i ovih koji krmeljavi i bez obaveza ležerno upale televizor, pa onda saspu lavinu hejterskih komentara o odabranoj temi. Jer bezbrižni uz jutarnju kavicu u toploj fotelji nemaju pametnijeg posla nego komentirati izgled voditeljice koju su tog jutra uzeli na pik.

Sutra će, naravno, doći netko drugi, a popis zapravo može biti beskonačan, što i jest draž tog cirkusa bez kraja u kojem ogovaranje zamjenjuje zdrav razum. No, bilo bi zanimljivo od ovakvih slobodnih strijelaca i kritičara nečijeg izgleda, jer odijelo očito čini čovjeka, zatražiti da se i sami doma u šest ujutro urede kao ovi koje gledaju, pa onda tek uz objavljenu fotografiju smiju komentirati. Bio bi to golem trud za njih, ali još veća zabava za sve ostale.

 

Komentara 6

MA
Majkomoja
19:44 22.12.2020.

Hrvoje Horvat u ništa, po običaju

NE
nebitnoime
19:37 22.12.2020.

Nadam se da će ovo vidjeti kralju..

OP
optrt
19:57 22.12.2020.

Ja nisam zabrinut za izgled Doris Pinčić, ali sam jako zabrinut, kad trebam otvoriti paštetu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije