Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJEVAČI, GLUMCI, REDATELJI

Donosimo kako su na izborima prošli poznati estradnjaci! Neki od njih ulaze u Sabor

Estradnjaci političari
Foto: Patrik Macek/Tomislav Miletić/Marko Prpić/Milan Sabić/Duško Jaramaz/PIXSELL
1/8
06.07.2020.
u 08:52

Jučer su se u Hrvatskoj održali parlamentarni izbori na kojima su se u utrci za Sabor našla zanimljiva imena s estrade.

Iza nas su još jedni parlamentarni izbori, a na njima su se u utrci za Sabor našle mnoge face s estrade. Od pjevača, redatelja, glumaca pa do komičara...mjesta je bilo za svakoga. Prema trenutnom stanju, neki od njih su uspješno izborili saborsku stolicu, a takvi među njima su glumac Vili Matula koji se našao na izbornoj listi Možemo! te nositelj liste u 3. izbornoj jedinici Domovinskog pokreta komičar i voditelj Davor Dretar Drele koji je na naš upit u izbornoj noći potvrdio je kako je zadovoljan osvojenim mandatima. - Vjerujte da sam zadovoljan. I kolegice i kolege u Domovinskom pokretu izuzetno su zadovoljni, iako vjerujemo da možemo još i malo više – objasnio je Drele dojmove o izlaznim anketama i prije prvih službenih rezultata izbora, a prema kojima je Domovinski pokret dobio 16 mandata. - Uspjeh je za Domovinski pokret kao vrlo mladu stranku da bilo gdje dobije mandat. Dvoznamenkasti smo i nadam se da ćemo se približiti brojci od 20 mandata – istaknuo je Davor dodavši kako je to izvanredan uspjeh za njih, koji su mladi i na početku vlastitog političkog puta.

Njemu će se u Saboru pridružiti, kako je i očekivano šef pokreta pjevač Miroslav Škoro. Inače, Domovinskom pokretu pridružili su se komičar Željko Pervan i kazališni glumac Vedran Mlikota koji nam je svojedeobno rekao kako o aktivaciji u politici nema komentara. Osim njih, za glumicu Nadu Gačešić Livaković se također šuškalo da se priklonila Domovinskom pokretu, ali nitko ju nije vidio otkako je održala vatreni govor u Lisinskom za vrijeme Škorine predsjedničke kampanje.

Estradnjaci političari
1/11

Osim Dreleta, u Banske dvore ušetat će se i nezavisna kandidatkinja s liste Domovinskog pokreta HRT-ova novinarka Karolina Vidović Krišto, za koju je Večernji saznao uoči kandidature da je uzela neplaćeni dopust te se otisnula u političke vode. Pjevač rock benda Hladno Pivo, Mile Kekin, koji se našao na listi u sedmoj izbornoj jedinici Možemo!, ipak ne ide u sabor, već će to učiniti njegova stranačka kolegica Rada Borić koja je imala 0.5 posto više preferencijalnih glasova. Kekinova bolja polovica, Ivana Kekin, na istoj listi bila je 11., ali nije dobila dovoljan broj glasova U 10. izbornoj jedinici na drugom mjestu liste Hrvatske građanske stranke Željka Keruma našao se pjevač Mladen Grdović. Zadranin nije uspio prenijeti popularnost s pozornice u politiku te je izborio tek 7,28 % preferencijalnih glasova, ali sama stranka nije prešla izborni prag jer je dobila tek 2,66 % glasova.

Estradnjaci političari
1/5

Redatelj Mario Kovač koji je vodio listu za dijasporu Možemo! pokazao se kao pravi izbor za nositelja te liste jer je odnio pobjedu u Grčkoj, Norveškoj, Nizozemskoj, Danskoj, Češkoj, i Portugalu te Slovačkoj, ali za najvažniju pobjedu, kako tvrdi na društvenim mrežama, drži onu u Velikoj Britaniji.

- Obzirom da smo uvjerljivo pobijedili u Velikoj Britaniji, Portugalu, Danskoj, Nizozemskoj, Grčkoj, Češkoj i Slovačkoj te zauzeli drugo mjesto u Italiji, Irskoj i Sloveniji, moje ambicije očito skreću putem Eurosonga jer bi nam ovakav raspored glasova donio prvi trijumf nakon grupe Riva 1989. godine - rekao nam je Kovač dan nakon izbora, a njegove profile društvenih mreža preplavile su čestitke i pohvale iz cijelog svijeta. - Bravo Mario Kovač! Tvoj duh i humor otvaraju vrata novim mogućnostima. Čestitam ti od srca! - poručila mu je pratiteljica, a u komentarima je jedan pratitelj istaknuo: "Dobio si 25 glasova u BiH. To je dobar zalog za budućnost!". Mario mu je na to odgovorio kako "put od 1000 milja počinje prvim korakom".Mario mu je na to odgovorio kako "put od 1000 milja počinje prvim korakom". Inače, Možemo je u cijeloj BiH dobila 154 glasova.

Ipak nakon što je obrađeno 100 % birališta, Kovač se obratio svim glasačima.

- Obrađeno je 100% birališta dijaspore i s ponosom mogu reći kako je naša no budget kampanja od nula kuna osvojila postolje u 25 od 41 države gdje su izbori održani! Konkretno: pobjede  ostvarene u 9 država (Belgija, Češka, Danska, Grčka, Nizozemska, Norveška, Portugal, Slovačka, Velika Britanija), drugo mjesto u 11 država (Bugarska, Finska, Irska, Italija, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Rumunjska, Slovenija, Španjolska, Švedska) te treće mjesto u 5 država (Austrija, Francuska, Srbija, Kanada i Sjedinjene Američke Države)!!! Sveukupno smo četvrti zbog lošeg rezultata u susjednoj državi iz koje dolazi gotovo 80% glasova za ovu listu, adekvatno političkom utjecaju te države u svijetu - NOT! Dapače, kad bi maknuli glasove iz te države dostigli bi Mostaše na trećem mjestu sveukupno. Sve u svemu, bilo je zabavno dok je trajalo, završavam svoju političku karijeru i čestitam ekipi iz Možemo na sjajnom rezultatu uz želju da nastave raditi u Saboru ono što već par godina uspješno rade u Zg skupštini: budu trn u oku i vječno glasna savjest vladajućim faraonima! - poručio je redatelj.

Neke face s estrade ulaze u Sabor!

 

Komentara 2

Avatar Edgedancer
Edgedancer
09:30 06.07.2020.

Drago mi je zbog Karoline Vidović, a za ostale me, osim Škore, nije briga. Tko je glasao za Dreleta, čudi me...

Avatar rubinet
rubinet
14:28 07.07.2020.

Drago mi je što se vratio Vili Matula. Sposoban političar.Sjećam ga se kao delegata na 11. kongresu Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije