Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stradala u nesreći

Tragično preminula glumica danas bi proslavila 38. rođendan

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
29.03.2019.
u 12:45

Tragično preminula glumica Dolores Lambaša danas bi proslavila 38. rođendan. Prije skoro šest godina izgubila je život u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao i njezin kolega glumac Stojan Matavulj.

Prije skoro šest godina u prometnoj nesreći pokraj Slavonskog broda život je izgubila šibenska glumica Dolores Lambaša. Danas bi proslavila 38. rođendan.

U trenutku kada joj je život tragično okončan imala je samo 32 godine, a s njom je u automobilu bio i glumac Stojan Matavulj (57) koji je zbog nesreće proveo osam mjeseci u zatvoru.

Kroz gustu maglu vozio je brzinom 130 km/h po toj kobnoj cesti. Stojan i Dolores vraćali su se iz Beograda gdje su bili na kazališnoj predstavi, a usput su se odlučili zaustaviti u Iloku da bi posjetili Stojanova prijatelja Željka Sladetića. Malo vina iz tamošnjeg vinskog podruma umorilo je glumce koji su odlučili unajmiti sobe u hotelu Dunav, a sutradan su se trebali naći s vlasnikom na doručku.

Usred noći promijenili su planove i ipak odlučili krenuti na put.

– Još mi je prebolno gledati uloge moje Dolores na malim ekranima. I pet godina nakon njezina odlaska ja je još čekam. Ponekad mislim da će ući kroz vrata našega doma i da će ova agonija završiti – rekla je glumičina majka Alma Petrović za 24 sata prošle godine.

U serijama je debitirala 2006. godine ulogom Ruže u ''Odmori se, zaslužio si''. Zatim su uslijedila gostovanja i uloge u ''Zauvijek susjedi'' i ''Zakon ljubavi'', a u ''Najboljim godinama'' tumačila je lik sportašice koja je u uvjerenju da je u njenom tijelu zarobljen muškarac. Osim u serijama, Dolores je ostvarila i nekoliko filmskih uloga, a najpoznatija je ona u filmu Nikše Sviličića ''Vjerujem u anđele''.

Prije smrti Dolores je radila na autobiografskom romanu, a novinarka Silvana Menđušić snimila je dokumentarac ''Naslovnica'' koji je otkrio što je glumica planirala, ali i od čega je strahovala.

Pogledajte koji su poznati glumci i voditelji umrli na snimanju.

Komentara 3

Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:07 29.03.2019.

Znam da će ovo zvučati bogohulno - država, županije, gradovi, tvrtke.. izdvajaju svake godine pravo bogatstvo (s obzirom na prilike) na financiranje tzv. "kulture".. Kad se zaviri malo dublje u rezultate tog i takvog financiranja "kulture", rezultati su više negoo poražavajući.. Čitava vojska (točnije - armija) uhljeba jako dobro živi na državnoj sisi, nikad joj nije dosta tuđih novaca.

Avatar nekakav
nekakav
13:28 29.03.2019.

pijani matavulj udario autom u drugi auto, u magli vozio ko lud... da, jako nam je žao...

AM
ante_maja
09:05 30.03.2019.

šteta,ljepa i dobra glumica..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije