Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večer iznenađenja

Dodjelu nagrade Emmy obilježili emotivni govori i oproštaj od 'Igre prijestolja'

Foto: Reuters/Pixsell
1/13
23.09.2019.
u 07:14

Serija 'Fleabag' pomela je konkurenciju, a glumica Phoebe Waller-Bridge nije se prestajala čuditi nevjerojatnom uspjehu koji je serija ostvarila u kategoriji humoristične serije.

U noći s nedjelje na ponedjeljak održale su se 71. po redu nagrade Emmy, najvažnije nagrade kada je u pitanju televizijski sadržaj. Sinoć smo tako po prvi puta imali priliku uživo pratiti dodjelu i na našoj televiziji uz poznate komentatore bez kojih ne može proći niti jedna dodjela filmske prestižne nagrade Oskar – Boška Piculu, Nenada Korkuta i Daniela Rafalića.

Cijela procedura dodjele slična je onoj s Oskarima, a ove godine, prvi put još od 2003. godine, i Emmy nagrade ostale su bez voditelja, što se kroz svečanu dodjelu nekoliko puta u šali spomenulo. Na samom početku zato čast otvaranja Emmyja dodijeljena je animiranom liku - Homeru Simpsonu, a zatim i glumcu koji je cijelu situaciju pokušao spasiti tražeći idealnog domaćina. Anthony Anderson završnu uvodnu riječ predao je glumcu iz popularne serije 'Breaking bad', Bryanu Cranstonu.

- Televizija nikada nije bila veća, nikada nije značila više i nikad nije bila ovako prokleto dobra - zaključio je glumac i otvorio dodjelu.

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL

Može se reći kako je dodjelu definitivno obilježila serija 'Game of Thrones' koja, unatoč rekordnim nominacijama, nije ostvarila očekivani uspjeh. Ipak, dvije velike nagrade pripale su ovoj dramskoj seriji koja je među najnagrađivanijima u povijesti nagrade Emmy. Glumac Peter Dinklage pobijedio je u kategoriji za izvanrednu sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji, u kojoj je serija imala još dvije nominacije. Također, serija je odnijela glavnu i najiščekivaniju nagradu najbolje dramske serije, gdje se cijela postava uz poznate zvukove uvodne špice ponosno popela na pozornicu.

Serija 'Fleabag' pomela je svu konkurenciju, a glavna glumica Phoebe Waller-Bridge nije se prestajala čuditi nevjerojatnom uspjehu koji je serija ostvarila u kategoriji humoristične serije – za najbolji scenarij, najbolju režiju (pilot epizodu), izvanrednu glavnu žensku ulogu i, naravno, najbolju humorističnu seriju. Nagradu za glavnu glumicu mnogi su predviđali da će dobiti Julia Louis-Dreyfus za ulogu Seline Meyer u seriji 'Veep', koja bi time ispisala povijest s osvojenih devet Emmyja.

'Chernobyl', serija za kojom je poludio cijeli svijet, također je trijumfirala u najvažnijim kategorijama - najbolju režiju, najbolji scenarij za mini seriju ili televizijski film te za najbolju mini seriju.

Emmy za najbolji televizijski film voditelj James Corden uručio je ekipi interaktivnog filma 'Bandersnatch', proizišlog od serije 'Black Mirror', koji je omogućio gledateljima da sudjeluju i sami odluče kakav će kraj gledati.

U kategoriji talk showova dominirali su 'Saturday Night Live' i 'Last Week Tonight with John Oliver', a nagradu za najbolji natjecateljski show osvojio je 'Ru'Pauls drag race'.

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL

Večer puna emocija

Uz pjesmu Cyndi Lauper, 'Time after time', koju je izvela mlada pjevačica Halsey, odana je počast svim preminulim velikanima televizijske industrije koji su nas napustili prošle godine. Još jedan posebno emotivan trenutak bio je kada su se glumci 'Game of thrones' pojavili na pozornici kako bi se oprostili od serije. Nitko od prisutnih nije skrivao oduševljenje, a uz stajaće ovacije i uzvike, publika je najglasnije reagirala kada su svoj dio izgovarale glumice Emilia Clarke i Gwendoline Christie. Uz 'GOT', oprostili smo se od serija 'Veep', 'Gotham', 'House of Cards', a emocije su posebno izazvali i kadrovi iz popularne 'The Big Bang Theory'.

Kada su joj uručili nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u mini seriji 'The act', glumica Patricia Arquette izrazila je zahvalnost što u 50-ima dobiva najbolje uloge te se osvrnula na gubitak sestre i istaknula kako se treba raditi na tome da trans osobe da ne budu progonjene. Jharrel Jerome osvojio je Emmy za najbolju glavnu mušku ulogu u seriji 'When They See Us', što je bila njegova prva nominacija uz koju je dobio i stajaće ovacije.

Prvi put nominirana glumica Michelle Williams pobijedila je u kategoriji izvanredne glavne glumice u mini seriji ili televizijskom filmu za ulogu u 'Fosse/Verdon'. Održala je jedan od najboljih govora u kojem se osvrnula na nejednakosti u plaćama.

Foto: MONICA ALMEIDA/REUTERS/PIXSELL

Alex Borstein, koja se prošle godine na dodjeli pojavila u vjenčanici, ovaj put na pozornicu je stala da preuzme nagradu za izvarednu sporednu žensku ulogu u humorističnoj seriji 'The Marvelous Mrs. Maisel'. U svom govoru prisjetila se bake i situacije koju je proživjela kao židovka za vrijeme Holokausta.

- Moja se baka okrenula prema stražaru, stajala je u redu da ju ustrijele, i rekla: "Što će se dogoditi ako odstupim iz reda?" i rekao joj je: "Nemam srca da te upucam, ali netko hoće". I ona je iskoračila iz linije. Zbog toga sam ovdje. I zbog toga su moja djeca ovdje. Dakle, izađite iz reda, dame. Izađite iz reda. – poručila je glumica.

Popis svih dobitnika:

Najbolja humoristična serija - Fleabag

Najbolja dramska serija - Game of Thrones

Izvanredna sporedna muška uloga u humorističnoj seriji – Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel)

Izvarendna sporedna ženska uloga u humorističnoj seriji - Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel)

Najbolji scenarij humoristične serije - Fleabag

Najbolja režija humoristične serije - Harry Bradbear – Fleabag (pilot)

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL

Izvanredna glavna muška uloga u humorističnoj seriji - Bill Hader (Barry)

Izvanredna glavna ženska uloga u humorističnoj seriji - Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)

Najbolji natjecateljski show - Ru'Pauls drag race

Izvanredna sporedna ženska ulogu u mini seriji – Patricia Arquette (The act)

Najbolja režija mini serije ili televizijskog filma – Johan Renck (Chernobyl)

Izvanredna sporedna muška uloga u mini seriji ili televizijskom filmu - Ben Whishaw (A Very English Scandal)

Najbolji scenarij u mini seriji ili televizijskom filmu – Craig Mazin, Chernobyl

Izvanredna glavna muška uloga u mini seriji ili televizijskom filmu – Jharrel Jerome (When They See Us)

Najbolji televizijski film - Bandersnatch (Black Mirror)

Izvanredna glavna ženska uloga u mini seriji ili televizijskom filmu – Michelle Williams (Fosse/Verdon)

Najbolja mini serija - Chernobyl

Najbolji scenarij humorističnog ili talk showa - Last Week Tonight with John Oliver

Najbolja režija humorističnog ili talk showa – Saturday Night Live

Najbolji talk show – Last Week Tonight with John Oliver

Foto: MONICA ALMEIDA/REUTERS/PIXSELL

Izvanredna sporedna muška uloga u dramskoj serija – Peter Dinklage (GOT)

Najbolji scenarij dramske serije – Succession

Izvanredna sporedna ženska uloga u dramskoj serija – Julia Garner (Ozark)

Izvanredna glavna muška uloga u dramskoj serija – Billy Porter (Pose)

Najbolja režija dramske serije - Jason Bateman (Ozark)

Izvanredna ženska uloga u dramskoj serija - Jodie Comer (Killing Eve)

Komentara 2

LI
liliZG
12:57 23.09.2019.

što je to izvanredna sporedna/glavna uloga???

ŠA
Šargara
12:32 24.09.2019.

znači nisam gledo seriju mnogo al sam kao vidio glavni spoiler ono kad u predzadnjoj epizodi ona balavica ubije kralja tame koji je kao moćan pa to je tako smiješno da ne zaslužuje od mene više od 6.o na iMDB

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije