Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOMINIRANA ZA RUŽU

Severina: Doći ću sa suprugom i sinom jer vjerujem u pravdu

Severina
Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/9
28.02.2020.
u 08:37

Severina je izdala album “Halo” i turnejom “Magic Tour “oduševila regiju te osvojila nominaciju u kategoriji glazbenika godine.

Severina je prošle godine objavila novi album “Halo”, koji je na YouTubeu dosad preslušan 300 milijuna puta. Uslijedila je i turneja “Magic Tour”, na kojoj je pokazala da je jedini ženski izvođač koji je imao četiri regionalne turneje. Zadnji singl “Rođeno moje” je, u tri mjeseca od izalska, na YouTubeu preslušan 14 milijuna puta. Stoga je i ove godine nominiranima za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenik godine.

Nominirani ste za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenica godine. Što vam znači ta nominacija i jeste li je očekivali?

Jako sam iznenađena kad čujem za neku nominaciju. Već sam pomislila da me zovete u neku masonsku, a ne kazališnu ložu (smijeh).

Što mislite o konkurenciji u vašoj kategoriji i tko vam je najveći konkurent?

U glazbi ne postoji konkurencija, samo različite vizije. To su sve izvrsni glazbenici i tko god pobijedi je super.

Severina
1/8

S obzirom na to da ste glumili u kazalištu, možemo li očekivati ponovno i neke glumačke uloge, pa i nominaciju za Ružu u glumačkoj kategoriji?

U kazalištu sam počela kao dijete. Lepa Smoje uvela me u taj predivni svijet, a poslije, pozivom Mani Gotovac u Rijeku, bila sam Karolina Riječka u istoimenoj predstavi, barunica Castelli u “Gospodi Glembajevima”. Napravila sam i monodramu u svojoj produkciji “Čekajući svog čovika”, u kojoj sam bila Mare Tončeva. Kažu da sam bila dobra. Imala sam sreću raditi s odličnim redateljima, Laryjem Zappijom, Brankom Brezovcem i Jagošem Markovićem. A prošlu turneju “Dobrodošao u klub” režirao je Tomaž Pandur.

Lani ste rušili rekorde turnejom “The Magic Tour”. Koliko ste je dugo pripremali i kako ste je osmislili?

Radila sam je kao predstavu – u četiri čina. Imali smo tri mjeseca, od prvog ozbiljnijeg sastanka do prvog koncerta u splitskoj Spaladium areni. Bio je to show po mojem ukusu i mojim standardima. Radila sam s najboljima, bilo nas je više od 120. Uvijek se bojim da ne izgubim spontanost, koja je nužna na koncertima. Nisam je izgubila, naročito ne u Zagrebu. Bio je to koncert do kraja ispunjen emocijama, to se osjetilo u zraku. U trenu sam počela moliti Očenaš i sa mnom više od 20 tisuća ljudi. A na pjesmi “Rođeno moje” ni u jednom gradu nisam čula orkestar. Publika nas je nadjačala. Turneju je vidjelo više od 80 tisuća ljudi i ove godine nastavljamo.

Mnogi su vašu turneju uspoređivali s turnejama najvećih svjetskih zvijezda. Jeste li se ugledali na neku veliku zvijezdu, tko vam je uzor u glazbenom svijetu?

Volim sve što je novo, drukčije, premda nemam uzore u tom smislu. Moj je idol od mladosti do danas Bruce Springsteen.

Koji biste koncert posebno izdvojili?

Svaki od četiri koncerta bio je poseban, publika je svuda bila jednako sjajna, ali tamo gdje me gledala moja 83-godišnja mama, tamo je bilo najemotivnije – u mojem Splitu i Zagrebu. To sam njoj napravila umjesto završenog fakulteta. Bar nešto (smijeh).

Godinu je obilježio i vaš album “Halo”, na kojem ste surađivali s najpoznatijim autorima. Jeste li zadovoljni prijemom albuma i koja vam je pjesma na njemu najdraža?

Jako sam zadovoljna jer su pjesme s tog albuma na YouTubeu slušane više od 300 milijuna puta.

Kakva je Severina privatno? Čemu se veselite, što vas rastužuje?

Veselim se uspjesima i svakom trenutku odrastanja mog sina, životu s mojim Igorom, turnejama, a rastužuje me trenutačna situacija, sudbina koju dijelim s tisućama bezimenih žena u labirintu sudskih i pravnih vratolomija. Veselim se svima koji šire ljubav, koji poštuju sve: ovakve, onakve, drukčije, a rastužuju me, zapravo izazivaju u meni bijes, oni koji ponovno spaljuju drukčije, kao što su to radili ženama na lomačama u prošlosti. Rastužuju me korupcija i moj rodni Split u kojem se pravda na najstrašniji način počela dijeliti na ulici. Tužna sam što je Zagreb zatrpan smećem, a gradonačelnik se ruga, i to uglavnom novinarkama. Jednom sam nekom od takvih zapjevala: “Po vama se ništa neće zvati la-la-la-la-la...” Ali, da sretno završim, veseli me, i to najviše, Dario Juričan i njegova borba kao pojedinca protiv moćnika, a pritom je i nevjerojatno duhovit. Dario, izdrži!

Gdje čuvate dosad osvojene Ruže i znate li kamo ćete staviti nagradu ako je dobijete i ove godine?

U Splitu kod mame.

Koga ćete sve povesti na svečanu dodjelu u HNK 20. ožujka?

Povest ću supruga i sina, jer vjerujem da će pravda pobijediti.

Komentara 4

Avatar southman
southman
09:10 28.02.2020.

Milica Todorović na Youtubu ima preko 150 mil. pregleda. Zašto nju nisu nominirali ??

Avatar Dvica
Dvica
09:40 28.02.2020.

Ne daj se Seve, žene te ne vole jer su ljubomorne, a mnogi muški te ne smiju volit radi žena:))

TM
trade_mark
09:24 28.02.2020.

opet ona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije