Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 30 GODINA

Dnevnik HRT-a večeras u novom studiju i novom ruhu, evo kako će izgledati

HRT Dnevnik
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/8
21.09.2020.
u 07:00

– HRT je, dodatnim investicijama u vrhunsku tehnologiju, odlučio stati uz bok najjačim europskim javnim televizijama i sa zadovoljstvom mogu kazati da je dvogodišnji vrlo zahtjevan projekt izgradnje novog Studija 12 Informativnog programa uspješno završen, kazao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Hrvatska radiotelevizija večeras će od 19 sati na svom Prvom programu prvi put emitirati Dnevnik iz novog Studija 12 na zagrebačkom Prisavlju. Riječ je o modernom studiju koji zadovoljava najnovije svjetske standarde, a smješten je na glasovitom televizijskom trgu, gdje su generacije novinara i voditelja svakodnevno pijuckale kave. Voditelji novog Dnevnika bit će dvoje poznatih lica – Marta Šimić Mrzlečki i Đurica Drobac, a pridružit će im se i novinarka Vlatka Kalinić, koja će ovog tjedna debitirati u ulozi voditeljice Dnevnika. Dnevnik će tako nakon pet godina doživjeti redizajn, a prvi put nakon 30 godina emitirat će se iz novog studija.

Moderni hrvatski proizvod

– HRT je, dodatnim investicijama u vrhunsku tehnologiju, odlučio stati uz bok najjačim europskim javnim televizijama i sa zadovoljstvom mogu kazati da je dvogodišnji vrlo zahtjevan projekt izgradnje novog Studija 12 Informativnog programa uspješno završen. Posrijedi je bio vrlo zahtjevan projekt i instalacija najmodernijih sustava tehnološke podrške, od nadopune tzv. virtualne stvarnosti do najsuvremenijih videozidova i grafike – a sve kako bi Informativni program HRT-a, slijedeći najmodernije trendove vodećih europskih javnih televizija, mogao svojim gledateljima pružiti pravodobno i kvalitetno informiranje. Nakon pet godina odlučili smo se redizajnirati i Dnevnik. Vjerujem da će, kao i do sada, naš Informativni program s razlogom plijeniti pozornost naših gledatelja. U ovom trenutku vam nećemo otkriti baš sve detalje, neka nešto bude i iznenađenje: stoga budite u ponedjeljak u 19 sati s nama na Prvom programu HTV-a, kazao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Novi studio pripremao se pune tri godine, a prostire se na više od 320 četvornih metara, što je pet puta više od površine starog studija. Na HRT-u su posebno ponosni što će za proširenu stvarnost koristiti hrvatski proizvod – stype tracking system, koji upotrebljavaju najrenomiranije svjetske kuće. Moderna scenografija djelo je Nenada Borgudana, inače frontmena grupe Detour.

“Tema dana” u Dnevniku

– Nakon 30 godina duge povijesti, Dnevnik izlazi iz malog studija od samo 50-ak kvadrata u četiri puta veći Studio 12. Dnevnik je obogaćen najmodernijom tehnologijom tzv. proširene stvarnosti, kakvom se koriste svjetske televizije. “Tema dana” više neće biti na samom kraju, nakon vremenske prognoze, već će biti dio samog Dnevnika koji će trajati, sa sportom i vremenskom prognozom, od 19  do 20.05 sati. Kao i do sada, novinari Informativnog programa HTV-a javljat će se s mjesta događaja, pravodobno informirati javnost, propitkivati i analizirati te opravdati veliko povjerenje svojih gledatelja. 
U Dnevniku će biti i naši brojni novinari, reporteri specijalizirani za određena područja, koji će gledateljima uz najmoderniju grafiku predstaviti, opisati ili objasniti određenu temu, kazala je urednica Odjela Informativnog medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun.

 

Ključne riječi

Komentara 14

GR
gruzija
07:53 21.09.2020.

Moze stalno mjenjati ruha ali dok ne stave novinare koji misle nista od toga

GE
Gensoman1000
08:20 21.09.2020.

Ne vidim nigdje maske niti socijalnu distancu.

SL
Slavonishe
08:55 21.09.2020.

Jel može pokoja lista plaće sa HRT-a i opis radnog mjesta? Nekakva kvazi emisija od 10 minuta, odjavna špica sa "uključenim" djelatnicima 3 minute. Radilo 120 ljudi. Monter svjetla, podizač svjetla, prikučivač svjetla na desnoj strani, pojačivač i dozator razine svjetla ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije