Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme za London

Djevojčica sa slike sada je najljepša Hrvatica i ovako gleda na nemoralne ponude

Foto: Promo
1/8
06.09.2019.
u 07:00

Miss Hrvatske Katarina Mamić govorila nam je o djetinjstvu, tko joj je najveća podrška i što je najviše brine

Jako sam sretna i nadala sam se pobjedi premda u nekim trenucima nisam bila baš sigurna jer je konkurencija bila velika – rekla nam je Katarina Mamić, nova Miss Hrvatske dan nakon što se plasirala na izbor za Miss svijeta koji će se održati u Londonu 14. prosinca.

Ona će točno tri mjeseca prije toga napuniti 23 godine. Iako je rođena Zagrepčanka, na izboru za Miss Hrvatske predstavljala je Ličko-senjsku županiju jer joj je mama iz Smiljana. Kako nam je već rekla, obožava djecu, oduševljava je njihova radoznalost te kaže da bi, da se nije odlučila za studij novinarstva, vjerojatno bila odgojiteljica u vrtiću. Odrasla je u Zagrebu, u Središću, pohađala je OŠ Ive Andrića u Sopotu.

– U osnovnoj školi bila sam marljiva i vrijedna učenica, ali u srednjoj kako kad, ne uvijek – priznaje nam Katarina dodajući da nije uvijek pozorno pratila nastavu.

– Učitelji su me dosta opominjali, ali ne previše – smije se brineta visoka 180 cm kojoj su najdraži predmeti bili hrvatski, engleski i talijanski, dok su joj najteži bili zemljopis i matematika. Ne čudi stoga da se nakon osnovne škole odlučila za 18. jezičnu gimnaziju, nakon koje je upisala novinarstvo na Sveučilištu Sjever.

– Upisala sam novinarstvo jer sam znatiželjna. Mislim da bih kao novinarka mogla puno učiniti – objašnjava 22-godišnjakinja koja je odrasla je s dvojicom braće i tvrdi da su u odličnom odnosu.

– Imala sam najljepše djetinjstvo na svijetu. Između mene i braće mala je razlika u godinama pa nam je svaki dan bio zabavan – prisjeća se Katarina i dodaje da joj iz tog razdoblja najviše nedostaju osjećaj bezbrižnosti i neometana sreća. Ona je svojevrsni „Malcolm u sredini“, odnosno ima mlađeg i starijeg brata.

– Mlađi brat bavi se modelingom i upravo je upisao fakultet, a stariji studira u Karlovcu. Obojica su mi velika podrška – govori Katarina, a na pitanje kako mama i tata reagiraju na njezinu novu titulu, odgovara da su ponosni. – Vjeruju u mene, podržavaju me i guraju naprijed – kaže misica kojoj su na pobjedi prvi čestitali brat i majka. Iako nam nije htjela otkriti ime svog dečka, kaže da su zajedno dvije godine i čime ju je osvojio. – Osvojio me iskrenošću i duhovitošću – rekla nam je samozatajno i dodala da studira i radi, a izvori bliski redakciji šapnuli su nam da je riječ o Zvonimiru Babiću.


 

Da bi se pripremila za izbor za Miss svijeta, u Velikoj Britaniji provest će punih mjesec dana. – Pratila sam prijašnje izbore, ali nisam baš bila potpuno upućena u sve detalje. Kada sam se prijavila, onda sam počela istraživati – opisuje nam 22-godišnjakinja koja se samoinicijativno prijavila na izbor za Miss i ističe da je otpočetka imala veliku podršku obitelji. Priznaje da je sada najviše brinu pripreme za svjetski izbor, ali i da je toliko uzbuđena i pod utjecajem adrenalina da joj ništa nije teško.

– Čak ni naporno snimanje na vrlo visokoj temperaturi nije mi teško palo – govori Katarina. Pitali smo je što smatra najvećom koristi titule Miss Hrvatske.

– Kao misica jedva čekam sjesti u svoj novi automobil. Isto tako, s obzirom na svjetsku situaciju kad je riječ o pitanju zbrinjavanja otpada, moj projekt za ovu godinu je važnost reciklaže jer ove godine svima želim skretati pažnju na taj problem – otkriva Katarina, koja je nedavno otputovala u Monaco i to smatra najvećim manekenskim izazovom do sada.

– Bilo je zanimljivo osjetiti svjetsku modnu scenu – kaže naša ova misica, a na pitanje što bi odbila kao uvjet suradnje, odgovara: – Nemoralne ponude me ne zanimaju. U svakom trenutku želim biti svoja i moći se svaki dan bez ikakve krivnje gledati u ogledalo.
Pobjeda na ovom natjecanju donijela joj je mnogobrojne vrijedne nagrade, od stipendije na jednom zagrebačkom veleučilištu i još jednom učilištu do jednogodišnjeg korištenja automobila te velikodušne poklone partnera događanja. Iz organizacije tvrde da će većinu odjeće koju nosi nakon povratka moći zadržati.

Podsjetimo, prva pratilja na izboru za Miss Hrvatske je Maria Rogić iz Zagreba, a lentu druge pratilje ponijela je Iva Mijolović iz Zadarske županije. Titulu Miss fotogeničnosti, prema izboru čitatelja portala žena.hr, odnijela je Tea Pavičić iz Slavonskog Broda, a Katarini je krunu predala prošlogodišnja Miss Ivana Mudnić-Dujmina.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
fifmar
10:13 06.09.2019.

Meni osobno ljepše izgleda kao djevojcica nego kao odrasla djevojka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije