Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSM U KINI

Disney prerađuje "High School Musical" za kinesko tržište

High School Musical
Disney
30.11.2009.
u 16:59

U skladu s drukčijim uvjetima u kineskom obrazovnom sustavu, umjesto srednjoškolaca, u Kini će mjuzikl pripremati studenti na fakultetu, a glavna faca neće biti sportaš nego štreber.

Silno popularna tinejdžerska franšiza "High School Musical" (dva TV filma i jedan kino film u SAD-u, četvrti film snima se za TV, i dva filma na španjolskom, jedan za argentinsko, a drugi za meksičko tržište) trebala bi osvojiti i najmnogoljudniju zemlju svijeta.

Kinesku verziju režirat će Chen Shizeng, koji je na filmu radio i s Meryl Streep, a najpoznatiji je po suradnji s Damonom Albarnom i Jamiejem Hewlettom na njihovu spektakularnom opernom projektu "Monkey: A Journey Into the West". Već je odabrano šest nepoznatih glumaca koji će preuzeti uloge Vanesse Hudgens, Zaca Efrona i drugih.

Nova verzija događat će se u Šangaju, a Disney je odustao od plana da glavni junak bude košarkaš, premda je to silno popularan sport u Kini, i odlučio se za znanstvenika-štrebera koji će biti par mlade pjesnikinje:

- Naši partneri misle da je u Kini bolje biti privučena pametnom i promišljenom dečku. Glavni lik je promišljen i inteligentan mladić koji vrijedno uči i kojeg odlikuje znanje akademskih predmeta - rekao je Jason Reed, šef Walt Disney Studios International Productiona, i dodao razlog za prebacivanje radnje na fakultet:

- U Kini su učenici u srednjim školama toliko usredotočeni na učenje da nije realistično prikazati ih kako pjevaju i plešu kao američki učenici koji za to imaju dovoljno vremena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije