Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUPERT PRODAO TVRTKU

Disney kupio 21 Century Fox za čak 52,4 milijarde dolara

Foto: Reuters
1/3
14.12.2017.
u 14:57

Disney je, kako se navodi, otkupio i 13,7 milijardi dolara Foxovih dugova, pa će ga ova investicija koštati 66,1 milijardu dolara.

Disney je objavio kako je danas kupio 21 Century Fox i za to platio čak 52,4 milijarde dolara. Time je Disney postao vlasnik i sviH Foxovih zabavnih i sportskih kanala koji su dosad bili u vlasništvu Ruperta Murdocha. Disney je, kako se navodi, otkupio i 13,7 milijardi dolara Foxovih dugova, pa će ga ova investicija koštati 66,1 milijardu dolara.

Dogovoreno je da Fox sadrži kontrolu nad TV programima, a Disney je također kupio i 30 posto vlasništva Hulua i udio u europskim Sky programima.

Ovom kupovinom Disney je postao vlasnik svih Marvelovih i Fantastic Four junaka, čiji će filmovi odsad izlaziti u njihovoj produkciji. Također, njihovi su i originalni nastavci "Ratova zvijezda". Fanovi se uzbuđeni jer su time omogućeni filmovi u kojima će se spojiti Osvetnici i Marvelovi junaci.

1/18
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar grbadeva
grbadeva
16:07 14.12.2017.

Jesam li nešto pobrkao, ili mi se čini da je Twenty a ne 21

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije