Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTIMNI OPROŠTAJ

Dirljivi status slovenskog novinara: 'Oliver je vječna ljubav Splita'

Vela Luka - ispraćaj Olivera Dragojevića
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
01.08.2018.
u 09:58

- Split je škver. Split je Hajduk. Split je Oliver. Današnji ispraćaj Olivera bio je najdostojanstvenija stvar koju sam vidio posljednjih godina. Zapravo neopisivo. Jer je Oliver bio i bit će vječna ljubav Splita - napisao je Cirman

Za Oliverom Dragojevićem ovih dana tuguju ne samo građani Hrvatske, nego i ljudi u susjednim zemljama. Oliver je iznimno popularan bio i u Sloveniji, a najbolje ga je opisao slovenski novinar Primož Cirman, koji je u emotivnom postu na Facebooku napisao:

- Split. Grad koji ne priznaje nikoga. Grad u kojem nitko nije dovoljno dobar, čak i ako je to jedan od prvih na svijetu. Mjesto koje je Ivaniševića 2001. nakon Wimbledona dočekalo s transparentom: "Fala k...u". A istovremeno, s dušom. U posljednje vrijeme, međutim, pokriven je slojem nejestivog ruralnog lumpenproletarijat-tranzicijsko-kerumijansko-tajkunskog populizma, ali još uvijek je ovdje. Duša. Split je dišpet. Split je Feral Tribune. Split je Daleka obala. Split je Ivan Meštrović.

 

Split je škver. Split je Hajduk. Split je Oliver. Današnji ispraćaj Olivera bio je najdostojanstvenija stvar koju sam vidio posljednjih godina. Zapravo neopisivo. Jer je Oliver bio i bit će vječna ljubav Splita. Jebeš Keruma, Thompsona, svastike na tribinama Torcide i obožavatelje Lore. Split je Split. Hvala ti, Splite, što danas možemo plakati s tobom. Čak i mi, koji se nikada nismo zakleli Oliveru, ali nosimo sreću i bezbroj lijepih trenutaka u ljudskom životu, ovog gurua čiste ljubavi i pravog dalmatinskog melosa beskrajno poštujemo. Puno ti hvala, Splite. Postoji nada. Hajduk živi zauvijek! A i Oliver.

VIDEO Katamaran s Oliverovim lijesom u tišini uplovio u Velu Luku

 

Ključne riječi

Komentara 42

MI
Mir74
10:58 01.08.2018.

Pocivaj u miru legendo!

DU
Deleted user
11:08 01.08.2018.

Ovo treba zaslužiti !!!!👍

TR
tramontana
11:13 01.08.2018.

Cirmanu, čestitam Vam na tekstu. Napisan je iz duše koja razumije, živi i proživljava i tugu i radost sa nama svima. Fala ti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije