Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emotivna objava

Dino Rađa prije 16 godina doživio je veliki gubitak: 'Kako vrime leti. Fališ svima'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
08.01.2021.
u 13:14

Košarkaš je jučer napisao emotivnu objavu u povodu godišnjice smrti njegove majke Dunje.

Jedan od naših najuspješnijih košarkaša Dino Rađa imao je poseban odnos s mamom Dunjom koja je prije 16 godina izgubila bitku sa zloćudnom bolesti. Emotivnom objavom jučer je na godišnjicu majčine smrti Dino dirnuo mnoge, a evo što je napisao:
"Kako vrime leti. Već je 16 godina otkad je otišla moja stara. Fališ svima."  U jednoj od objava prije dvije godine na Facebooku napisao je kako mu se mama pet godina kao lavica borila s rakom, a opisao je tada i svoj zadnji susret s njom. 

"Na današnji dan moram se sjetiti moje stare majke. Dunja se zvala, stari je Niko. U neko doba, ne znam ni sam kako i kada, sam ih počeo zvati stari i stara. Tako su ostali do dan danas pa rekoh, eto, da se zna. Sa starom sam imao odnos kao iz filma Žikina dinastija. Ljubi ga majka. Tako je ona mene zvala. Kada bi zvao doma i slučajno se javio stari, bilo bi samo: 'Evo ti mater.' A kada slučajno ne bih nazvao jedan dan, ona bi mene zvala i pitala što sam ljut na mater. Kada se razboljela (rak, naravno), okrenuo sam sve živo kako bi joj pomogao i produžio život. Vodio sam ju u Rim, Atenu, Zagreb po bolnicama. Borila se kao lav pet godina i na kraju otišla na neko bolje mjesto odakle nas gleda i pazi", napisao je košarkaš prije dvije godine i nastavio:

"Taj dan neću nikada zaboraviti. Stari i ja kod nje u sobi, a ona svjesna svega još lagano je imala snage za pričati nakon pete operacije. Zove nas doktor van i kaže da je stara gotova i da neće 24 sata izdržati. Nama to nije tako izgledalo, ali čovjek zna što govori. Ulazimo natrag u sobu i ona onako na pola otvori oči i pita: 'Što ste vi tamo s doktorom išli šaptati?' Kada mi tada srce nije puklo, valjda neće nikada. U sekundi se moraš srediti i nešto joj suvislo reći da ne primijeti. Kako ti kupus. Kaže ona meni da dovedem sestru iz Splita. Isti dan doletjela je sestra i stara potjera nas dvojicu uz sobe. Sestri kaže: 'Gledaj, ispod druge desne police ormara imaš zalijepljenih 100 maraka, ispod tapeta je knjižica od banke di imaš 100 dolara. U zahodu ispod umivaonika je zlatni lančić što je pradjed ostavio.' Tako je ona njoj sve lijepo objasnila. Onda je zvala nas i mene i sestru potjerala u Split, a stari je ostao još par dana dok nije umrla. Doživjela je moje najveće uspjehe, dva unuka, jedino mi je žao što najmlađeg Niku nije dočekala. On bi baš bio po njenom guštu. Stara moja počivaj u miru, a nema dana da mi ne padneš na pamet."

Foto: Instagram screenshot

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

80
803131
13:57 08.01.2021.

je, mama je mama..... ali imamo i mi svi ostali ili smo ih imali pa se ne cmizdri.... valjda traži rame za plakanje?!

CO
Content
15:58 08.01.2021.

Eto..vodio je po najskupljim operacijama/bolnicama, a na kraju - i ona se vratila u prah :/ Zato ja, kad moji umiru, na koljena, i molim Božansko milosrđe. Još ako je 15h, uf, koja milost ♥ Lako za tijelo (ono je propadljivo). Duša treba nazad Bogu; čista i oprana od ljage grijeha. Svećenika zovem, da potrebitima budu udijeljeni sv. sakramenti, ukoliko dođe do "nagle i iznenadne" smrti (premda ništa nije iznenadno - "Ne znamo ni dana ni časa" - pisano je) ... A ove marke..lančići..Kaj se u tom stanu ne pere umivaonik, zahod, kupaona? Ja sve ribam, i niš nikad ne nađem :) NIŠTA nam s ovoga svijeta neće trebati kad pođemo u susret Njemu. Pripravni trebamo biti..

DU
Deleted user
18:47 08.01.2021.

Pokojni fale svima, izgubio ja na svoje oči oba roditelja i to kao mlad al koga briga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije