Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
princezin rođendan

Diana bi danas imala 58 godina i bila bi baka četvero unuka

Foto: PA/Pixsell
1/7
01.07.2019.
u 08:00

Bila je najpoznatija princeza u povijesti kraljevske obitelji, a njezina nagla smrt šokirala je cijeli svijet. Princeza Diana bila je prva javna osoba koja je bez straha grlila oboljele od HIV-a. Danas bi navršila 58 godina.

Princeza Diana, nikad prežaljena ikona vječne dobrote i skromnog osmijeha, danas bi proslavila 58. rođendan. Puhala bi svjećice na torti sa sinovima Williamom i Harryjem, uvjerljivo najpoznatijom kraljevskom braćom na svijetu, te pila čaj u vrtu dok se četvero njezinih veselih unuka igra u dvorištu. Nažalost, njezin život ugasio se u automobilskoj nesreći kada je imala samo 36 godina, pod dan-danas nerazjašnjenim okolnostima. Svijet je toga dana u nevjerici zanijemio shvativši da nas je napustila princeza koja je bez straha 80-ih grlila oboljele od HIV-a, pa čak i protiv kraljičine volje.

Njezini roditelji željeli su sina

Prva supruga princa Charlesa rođena je kao Diana Spencer, kći osmog grofa Spencera i njegove supruge Frances Roche. Njezini roditelji očajnički su željeli sina koji bi naslijedio titulu. Imali su tri kćeri – Saru, Jane i Dianu. Kad su dobili sina Charlesa nakon Diane, odlučili su se razvesti. S princem Charlesom Dianu je upoznala njezina starija sestra Lady Sarah McCorquodale, kojoj se Diana iznimno divila te koja je među ostalim 1977. bila u kratkoj vezi s princem.

– Ja sam ih upoznala. Ja sam Kupid – rekla je 1981. nakon što su Charles i Diana objavili zaruke. Nakon udaje postala je princeza od Walesa, a vjenčanje iz bajke prenosilo je više od 70 TV postaja širom svijeta što je pratilo više od 750 milijuna ljudi. Ceremonija se održala u katedrali svetog Pavla u Londonu i nazočilo je 2650 gostiju.

Prijevara, razvod i smrt

Njihova nekompatibilnost i razlika od gotovo 13 godina vidno su postale štetne. Oboje su se upustili u afere. Charles je nastavio vezu s bivšom djevojkom Camillom Parker Bowles, a Diana se upustila u aferu s Jamesom Hewittom, za kojeg je javnost tvrdila da je pravi Harryjev otac na temelju fizičkih sličnosti.

Konačno su se razveli 28. studenog 1996., nakon čega je izgubila dio titule te je ostala velška princeza. Njezina prava ljubav nakon Charlesa bio je pakistansko-britanski kardiokirurg Hasnat Khan s kojim je do srpnja 1997., a nakon njega upustila se u vezu s Dodijem Fayedom, sinom egipatskog multimilijunaša Mohameda Al-Fayeda.

Njezina posljednja destinacija bila je Pariz. Poginula je u prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997. s Dodijem dok je vozač bježao od paparazza prema tunelu Pont de l’Alma. Milijuni su tugovali diljem svijeta, a posljednji ispraćaj pratilo je više od 30 milijuna Britanaca.

Komentara 2

ZA
zadar1
08:33 01.07.2019.

eh krivog je decka izabrala ....demokracija je velika u kraljevskoj obitelji.....😎😎😎😎

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
21:34 01.07.2019.

isti dan kad i ona rođen je jedan od najvećih sportaša uopće u povijesti - Carl Lewis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije