Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeno-scenski spektakl

Deset mjeseci nakon praizvedbe, mjuzikl "Mirakul" se vraća u Lisinski

Foto: Mirakul produkcija
1/4
16.10.2017.
u 22:22

Mjuzikl se 17. listopada vraća u Lisinski, a Max Hozić nipošto nije želio odustati od nastupa čak ni nakon automobilske nesreće u kojoj je slomio ruku i nogu

Deset mjeseci nakon praizvedbe u Lisinskom, mjuzikl “Mirakul” vraća se na istu pozornicu u utorak 17. listopada.

U međuvremenu se u kolovozu dogodila veličanstvena premijera nimalo slučajno u Sinju budući da je događaj koji se zbio u tome gradu i nadahnuo autore Dražena Žanka i Ivicu Krajača da stvore glazbeno-scenski spektakl. U “Mirakulu” okupili su više od stotinu domaćih glazbenih i glumačkih imena među kojima su i Lidija Horvat Dunjko, Joško Ševo, Radojka Šverko, Boris Pavlenić, Ervin Baučić, Damir Adalbert Tuner-Juci.

Neki od predstavnika mlađih snaga ispričali su nam svoja iskustva rada na tom projektu. Danijela Pintarić voli pjevački zahtjevne uloge kakva je ona u “Mirakulu” gdje igra robinju Anđu. Kako nam je otkrila, ona i Anđa dijele prkos prema nametnutim autoritetima i prožrtvovnost prema onima koje vole. Požrtvovnosti možda danas nedostaje. “Mirakul” je primjer kako volja i vjera mogu napraviti čuda – dodaje Danijela kojoj će “Mirakul” ostati u srcu kao poseban projekt.

Dubrovački operni pjevač Stjepo Gleđ Markos također se pronašao u svome liku Stipana Dalbela, vojskovođe sinjske vojske. – To je nježnija tenorska uloga koja mi baš odgovara. Moj Stipan je emotivna osoba, pobožan, voli ljude i domovinu. I Gospu, naravno. Otprilike baš sve što i ja volim – kaže Stjepo Gleđ i dodaje: – Pitanje je kada ću opet imati priliku sudjelovati u tako impozantnom projektu. Volio bih kada bi doživio uspjeh “Jalte, Jalte” i “Gubec-bega”.

Njegov kolega Max Hozić utjelovio je lik Žoržija, ratobornog, ponosnog i hrabrog zapovjednika obrane Sinja. Naš školovani tenor koji se bavi autorskom pop-glazbom i mjuziklima smatra da je njegov lik vrlo aktualan i da i danas ima ljudi poput Žoržija. Malo ih je, a nužni su nam, i to svaki dan sve više. Svaki čovjek koji skupi snagu i usprotivi se nadmoćnijem neprijatelju, ustane protiv nepravde te unatoč okolnostima digne glas je Žorži, smatra Max. U tome da bude dio “Mirakula” nije ga spriječila ni prometna nezgoda koju je imao prošle godine samo deset dana uoči praizvedbe.

No, Max je bio odlučan nastupiti u predstavi, te su mu autori preradili ulogu, pa je na praizvedbi skakutao pozornicom pomoću štaka, sa slomljenom rukom i nogom. – To je bila moja velika osobna pobjeda – tvrdi Max Hozić koji na izvedbi u utorak u Lisinskom ipak neće nositi štake.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije