Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESEDAN Ravnateljstvo HRT-a Denisu Latinu odredilo drakonsku kaznu

Denisu Latinu 20.000 kn manja plaća

16.12.2008.
u 17:52

Denisu Latinu, uredniku kultne HTV-ove emisije “Latinica” odlukom ravnateljstva HRT-a skinuto je danas 20.000 kuna s plaće. I to samo desetak dana nakon što mu je plaća bila umanjena za 30 posto.

– Istina je, o tome sam jutros pismeno obaviješten od pravne službe HRT-a, a razlog tome je moj istup protiv korupcije kao i intervju koji sam dao Slobodnoj Dalmaciji – kazao je Denis Latin, ne želeći komentirati koliku je plaću ekskluzivnim ugovorom doista imao, premda postoje informacije da je navodno iznosila 30.000 kuna.

– Sadržaj ugovora je poslovna tajna i to ne želim komentirati. No, ostajem na HTV-u i radit ću za manju plaću, ali isto kao dosad - rekao je Latin.

U spornom intervjuu objavljenom prije tjedan dana, glavnog ravnatelja HRT-a Vanju Sutlića, Latin je nazvao kukavicom kojega je strah uhvatit se ukoštac s kriminalom na televiziji. Glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić, koju je Latin u intervjuu nazvao “zaštitnicom mafije”, nije bila raspoložena za komentare.

– Ja nisam nadležna za njegovu plaću i ne znam ništa o tome – kazala je Hloverka. Glasnogovornik HRT-a Janoš Röemer kratko je komentirao situaciju:

– O posebnim ugovorima zbog njihove prirode ne mogu javno iznositi detalje. Odnos poslodavca i posloprimca je stvar samo dvije strane, a ne i treće. Dakako, svi su dokumenti dostupni institucijama zakonom nadležnim za našu kontrolu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije