Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađenje za obožavatelje

David Bowie u novoj sezoni Twin Peaksa

Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.08.2017.
u 09:00

U seriji glumi narednika Andyja Brennana, Bowie je bio u pregovorima da glumi u novim epizodama, ali to se nije dogodilo jer je bolest uzela maha i preminuo je lani u siječnju.

Obožavatelje hit serije 90-ih “Twin Peaks” oduševio je njen povratak s novim epizodama. Ne bi li slučajno prestao oduševljavati njene poklonike, redatelj David Lynch u upravo emitiranoj 14. epizodi počastio ih je gostovanjem Davida Bowieja.

Sudeći po riječima Harryja Goaza, u seriji glumi narednika Andyja Brennana, Bowie je bio u pregovorima da glumi u novim epizodama, ali to se nije dogodilo jer je bolest uzela maha i preminuo je lani u siječnju. Zato je Lynch u epizodi koju je i posvetio Bowieju, u sekvenci sna, iskoristio stare glazbenikove snimke iz filma “Twin Peaks: Vatro hodaj sa mnom” iz 1992. radije nego da na novoj audiciji njegov lik davno nestalog agenta Phillipa Jeffriesa, daje novom glumcu.

U kratkom pojavljivanju Jeffris (Bowie) daje naslutiti da je živ, što će utjecati na tijek radnje. Podsjetimo, radnja spomenutog horora iz 1992. u kojoj je glumio i Bowie vrti se oko istrage ubojstva Terese Banks i posljednjih sedam dana života Laure Palmer. Premijeru je imao na festivalu u Cannesu, gdje ga je publika izviždala. od publike, a loše kritike dobio je i u Americi. U vezi svoje uloge u njemu Bowie je svojevremeno rekao: “Totalno su me nagurali u filmu. Sve scene snimio sam u četiri dana.” No retroaktivno materijal se odlično uklopio u novu seriju, a Bowiejevo ‘gostovanje’ jedno je od glazbenih gostovanja koja su svojevrstan zaštitni znak nove sezone, a pojavili su se Moby, Nine Inch Nails, Sky Ferreira i Hudson Mohawke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije