Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez dlake na jeziku

Okomila se i na Bandića! Danijela Dvornik bijesna zbog smeća: 'Grad nikada nije izgledao gore'

Foto: Tomislav Miletić, Robert Anić/Pixsell
1/5
17.01.2020.
u 10:14

Udovica Dine Dvornika bez dlake na jeziku progovorila je o problemu odlaganja otpada s kojim se iz dana u dan bori sve više građana Zagreba. – Po Bandićevoj ideji ja bih zapravo trebala imati jedan manji kontejner u kuhinji koji bi zauzeo cijeli prostor i praznio se svakih 15 dana – istaknula je Dvornik.

Odlaganje otpada u Zagrebu još je uvijek goruća tema. Brojni stanovnici glavnog grada ne kriju razočarenje trenutačnim sistemom odlaganja otpada, a svoje nezadovoljstvo sada je javno iskazala i Danijela Dvornik. Udovica Dine Dvornika bez dlake na jeziku kritizirala je smeće u glavnom gradu, a na svojem se Facebook profilu između ostalog ''okomila'' i na gradonačelnika Milana Bandića.

"Još malo o smeću u metropoli. Kuhinja mi izgleda kao odlagalište smeća. 4 vrećice, od toga 2 su u kanti, bio otpad i miješani otpad. Ostalo mi je po vrećama na raznim mjestima. Mislila sam kupiti kantu s 4 pretinca za kuhinju tako da sve bude urednije, ali đaba mi kad su te kante predviđene za dnevno pražnjenje jer po Bandićevoj ideji ja bi zapravo trebala imati jedan manji kontejner u kuhinji koji bi zauzeo cijeli prostor i praznio se svakih 15 dana. Zašto nemamo žuti kontejner za plastiku? Nemam više vrećica, tko to nosi i kako do njih? Zar je problem otputovati u neku stranu zemlju i prekopirati neki sistem odlaganja koji bi bio najadekvatniji? Pa grad nikada nije izgledao gore nego sada kada su još i poskupili uslugu! #matervamnesposobnu", poručila je Danijela. Njezin status izazvao je pravu lavinu komentara u kojima su se njezini pratitelji žalili na isti problem.

Foto: Facebook/RTL

"Mi smo tek prekjučer (!!!) prvi puta dobili žute i smeđe vreće (za plastiku i bio otpad). Tek prekjučer (Zagreb-Kvatrić).I meni je kuhinja sada ko cirkus, kanta za smeće plus na kvaki od vratiju je žuta vreća a smeđa visi na ručkici od kuhinjskog elementa. Jedna zajednička kanta s tri pregrade mi jednostavno ne stane u kuhinju a i koštaju ko suho zlato. Podržavam odvajanje otpada ali organizacija im je katastrofalna. Pred zgradom su tri kante za papir (vječito krcate), smeđa kanta, kontejner, a okolo su vreće pune plastike....ciganluk teški", požalila se jedna od Danijelinih pratiteljica.

Druga je pak dala primjer odlaganja otpada u Koreji. "Muž mi je prije 10-ak godina živio u Koreju. Oni su otpad riješili jednostavno, bez plaćanja računa. Kupovali su vrećice u dućanu, za određenu vrstu otpada i tako odvajali i tako plaćali odvoz koji je bio određene dane u tjednu", istaknula je, a na njezin komentar ubrzo se nadovezala i Danijela.

"To je super ideja, znam za to.. U cijenu vrećice je uključen i odvoz... Ali jebi ga.... Onda bi ove iz administracije čistoće, morale bi dobiti otkaz, a one su ipak potencijalni birač za sektu... Pa ne može", zaključila je Dvornik.

Ključne riječi

Komentara 16

HE
herojulice
11:05 17.01.2020.

Nije problem u razvrstavanju i odvozu. Problem je što "gospodin" uskoro bivši gradonačelnik tj. gradonačelnik u odlasku pokušava privatizirati čistoću. Ostavljam vama da razmislite tko će je kupiti. Dakle, prije prodaje cijena se mora spustiti a kako to učiniti nego nagomilavanjem dugova i nakon toga bit će prodana za 1 kunu sa zgradama i svom pokretnom imovinom. Prije toga treba podići cijenu odvoza a smanjiti broj vožnji kako bi rođo mogao nastaviti s još unosnijim poslom a mi imali po stanovima prostoriju za smeće. To je već sve napravljeno a mi i dalje šutimo. Svuda u SCIJETU kada krene razdvajanje i reciklaža cijene odvoza padaju jer se tvrtke same financiraju od razdvojenog otpada. Zašto bi to kod nas radili kada postoje prirezni obveznici i masa koja će plaćati po kvadratu, stanaru i tko zna ćemu.

AN
aniva
10:51 17.01.2020.

Nije mi jasno kad ona uopće stigne biti u kuhinji uz tolike obveze

DU
Deleted user
10:28 17.01.2020.

Došlo je vrijeme da Danijela i Ela Dvornik izvrše dodatni pritisak na Bandića.Juričin se trudi ali nema efekta.Mislim da Bandić nije ni svijestan kome je prekipjalo i što ga čeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije