Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3,2,1 - KUHAJ!

Danijela bijesna na Pažanina, a Fatima poručila Špičeku da je zaljubljen u nju

3,2,1 kuhaj
Foto: RTL
1/4
02.03.2021.
u 22:41

Mahir i Fatima dobili su 16 bodova, od čega im je Špiček dao samo četiri, što nisu dobro prihvatili. „Mislim da se Špičeku sviđam i da mi zato daje loše ocjene. To je njegov vid udvaranja“, naposljetku je zaključila Fatima

U današnjoj emisiji kandidati kuhaju „prsa po prsa“, odnosno, paralelne jedinice imaju isti zadatak, kandidati moraju napraviti prilog i glavno jelo te servirati na dva tanjura.

Marija i Dario dobili su zadatak pripreme ribe, a koliko je bio nezadovoljan time, Dario je izrekao rečenicom da mu se povraćalo od muke. Njihov zadatak bio je pripremiti filete orade s kremom od češnjaka i batata te brokulu s prženim bademima. U tom izazovu protivnici su im bili Mirela i Ljuba, koje nisu imale nikakvih prigovora na pripremu ribe.

Jazz i Joška obuzelo je veselje zbog pripreme brancina i nisu imali nikakvih pitanja za mentoricu Željku. Za razliku od njih, Mahir i Fatima imali su pitanja oko priprema jela pa im je mentor Pažanin objasnio kako najbolje pripremiti filete brancina s pestom od rukole i pistacije uz pire od cvjetače i korijander.

Iako su zadatak radili zajedno, kod Fatime i Mahira napetost se mogla rezati nožem. Uglavnom nisu previše razgovarali, a Mahir je kasnije komentirao da Fatima ima opušten stav, dok on želi sebi dokazati da zna nešto dobro skuhati.

Ivana i Aki te Danijela i Josip dobili su zadatak pripremiti punjene rolice od kelja s puretinom i kremastim krumpirom s lisičarkama.

Ivana Banfić i Velimir dobili su isti zadatak kao Miroslava i Nešo, a to su bili janjeći kotleti u „krusti“ od pistacije i peršina te rižoto od parmezana i ružmarina.

Kad je Željka došla provjeriti kako Miroslava i Nešo napreduju s jelom, Nešo je iskoristio priliku i kameru te preko malih ekrana zaprosio svoju dugogodišnju partnericu Elenu.

„Molim te, Elena, ljubavi najveća na svijetu, udaj se za mene“, poručio je Nešo u kameru, a Miroslava mu je rekla da ostavi nešto i za finale.

„Neće on do finala dogurati“, dodala je kroz smijeh Željka.

Prve su pred žiri došle Ljuba i Mirela, a Špiček im je uputio zamjerku da bademi nisu dovoljno tostirani. Pažanin je, pak, ukazao na nedovoljno pečenu ribu sa strane gdje je koža, dok je izvedbu Marije i Darija pohvalio. Željka je bila na tragu Ivanova razmišljanja.

„Razlika je u nijansama i po meni su to dva jako dobro odrađena jela“, zaključila je Željka. Žiri je Ljubi i Mireli dao 22 boda, dok su Marija i Dario dobili 19 bodova.

Poprilično samouvjereno pred žiri su svoje jelo donijeli Fatima i Mahir, ali im je entuzijazam vrlo brzo pao kad je Željka pitala zašto nemaju više umaka na tanjuru. Jazz i Joško imali su problem s previše češnjaka, čega su i sami bili svjesni prije nego što su jelo dali žiriju.

„Predominantni su začini, riba je pala u treći plan“, poručio je Pažanin zaljubljenom paru. Mahir i Fatima dobili su 16 bodova, od čega im je Špiček dao samo četiri, što nisu dobro prihvatili. „Mislim da se Špičeku sviđam i da mi zato daje loše ocjene. To je njegov vid udvaranja“, naposljetku je zaključila Fatima. Jazz i Joško dobili 13 bodova, a iako je riječ o jako niskim ocjenama, zaključili su da je to realno. Edi i Šajeta, kao par na popravnom, najlošiji u prošlom tjednu, kuhali su sami, a pripremali su piletinu u pivskom tijestu te salatu s krumpirom i tikvicama. Njihovo jelo žiriju nije bilo pretjerano dobro pa su dobili 12 bodova.

Danijela i Josip su, po Špičekovom sudu, donijeli jelo u kojem kelj nije dio dovoljno blanširan, a i jako se osjetilo vino. Za tanjur Ivane i Akija nije imao nikakvih primjedbi.

„Pošlo je po krivu to što smo se držali točno recepta“, zaključila je Danijela, uvjerena da je recept loše napisan. Ivana i Aki dobili su 26 bodova, što ih je jako razveselilo, dok su sa 16 bodova Danijela i Josip bili razočarani. I Bee i Velimir te Miroslava i Nešo bili su zadnji kandidati koji su donijeli jelo pred žiri. Rižoto Ivane i Velimira žiri je ocijenio kao fantastičan, dok su janjeći kotleti bili bolji kod Miroslave i Neše iako su bili preslani, no Nešo je imao opravdanje: rižoto je ostavio manje slan kako bi bio savršen u kombinaciji s janjetinom.

Miroslava i Nešo dobili su 20 bodova, a Ivana i Velimir 24 boda. Danijela je na kraju komentirala nezadovoljstvo bodovanjem žirija, konkretno Pažaninom, jer smatra da Željkine kandidate kažnjava, a svojima daje nerealno visoke bodove. Završetkom drugog dana ovog tjedna, Mario i Dario vodeći su u timu Željka, dok su Ivana i Aki najbolji u timu Pažanin.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije