Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO OD KORONE

Dan prije smrti prognozirali su mu oporavak, a kolege glazbenika su sad neutješni

Adam Schlesinger
Foto: Instagram
1/3
04.04.2020.
u 10:00

Osnivač benda Fountains of Wayne Adam Schlesinger preminuo je u 52. godini života od posljedica komplikacija koronavirusa.

U 52. godini života preminuo je osnivač benda Fountains of Wayne i tekstopisac Adam Schlesinger, a kao uzrok smrti obitelj je potvrdila da je Adam podlegao posljedicama komplikacija vezanih uz COVID-19.

Glazbenika su prije nešto više od tjedan dana hospitalizirali u New Yorku nakon što mu je pozlilo, a u izjavi dan prije smrti obitelj je obavijestila javnost kako su optimistični oko njegovog oporavka.

Adam Schlesinger
1/10

- Hvala vam svima na izlijevima podrške i ljubavi za Adama i njegovu obitelj. Adam je hospitaliziran zbog COVID-19. Na respiratoru je i sedirali su ga kako bi pospješili njegov oporavak. Prima odličnu skrb i njegovo stanje se poboljšava te smo oprezno optimistični. Njegova obitelj se zahvaljuje na svoj ljubavi i podršci - rekao je njegov odvjetnik Jamie Herman dan uoči njegovg preranog odlaska.

Drugi dio njegovog odvjetničkog tima, Josh Grier koji je prvi izvijestio o Adamovoj smrti, za Variety je rekao kako je pjevač jako loše i teško sediran.

Schlesinger je postao poznat po hitu "Stacy's Mom" kojeg je napisao zajedno s Chrisom Collingwoodom. Njegovo pisanje zaradilo mu je tri Emmyja i jednog Grammyja, kao i nominacije za Oscara, Zlatni globus i nagradu Tony.

Od njega se putem društvenih mreža opraštaju bliski prijatelji i suradnici, a među njima su i Rachel Bloom, Sarah Silverman, Flea i mnogi drugi.

- Moj prijatelj Adam Schlesinger umro je jučer od ove pandemije. Imam osjećaj da bih nešto trebala reći, ali sam u šoku. Jednostavno sam tupa i ne mogu se uvjeriti da je to istina. Moje tijelo ne može vjerovati. Trenutno sam u New Yorku gdje sam došla raditi s njim na montaži mjuzikla na kojem radimo zajedno proteklih sedam godina. Pišem ovo iz Airbnb-a kojeg mi je našao, sjedim u stolcu u kojem je on sjedio prije tri tjedna, kada smo se posljednji put vidjeli prije nego što se počeo osjećati loše - započela je Sarah Silverman u podužoj objavi na Instagramu.

Hrvatski pjevači, glumci, dizajneri: "Čuvajmo jedni druge!"

- Adam je nevjerojatan tekstopisac i skladatelj i jedna od najsmješnijih osoba koju sam upoznala u životu. Njegove pjesme su smiješne i pronicljive, ali često, osim njega, predivno srdačne. Adam je bio urnebesan, velikodušan i dobar. Radili smo zajedno deset godina i svađali smo se poput brata i sestre, ali smo uvijek UVIJEK znali da se i volimo poput brata i sestre. Bio je moj brat. Živim za vremena kad će ovo biti iza nas da možemo zagrliti naše voljene i kad će se okupiti naša ekipa i nastaviti raditi, donoseći glazbu životu. Moje srce je slomljeno - završila je emocionalno Silverman, a sućut su u komentarima izrazili i basist Red Hot Chili Peppersa Flea, glumica Gal Gadot, komičarka Whitney Cummings i mnogi drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije