Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERACIJSKI HIT

‘Čudne stvari’ upravo su postale još malo čudnije

31.10.2017.
u 21:05

Izvrsna nostalgična horor-serija u svojoj drugoj sezoni uvodi nove likove i vraća staro uzbuđenje

Netflixova serija Stranger Things (u prijevodu “Čudne stvari”) izazvala je pravu senzaciju kada se pojavila 2016. godine. Nakrcana brojnim pop-kulturnim referencama i temama iz zlatnog doba dječjeg i SF filma osamdesetih, sasvim je očito rađena kao mamac za pripadnike generacije X, koji su, s obzirom na kombinaciju solidne platežne moći i internetske pismenosti, idealna ciljana skupina za TV sadržaj koji se distribuira izravno putem online platformi poput Netflixa.

Bez jeftinih trikova

“Čudne stvari”, međutim, nisu tek jeftin trik za izvlačenje novca iz nostalgičnih tridesetineštogodišnjaka. Riječ je o izvrsnoj, pametno posloženoj, istovremeno zastrašujućoj i duhovitoj seriji u čijoj su nas prvoj sezoni osvojili likovi nadarene djevojčice Eleven i grupice dječaka koji ju kriju od progonitelja, dok njihov vršnjak i prijatelj Will čeka zatočen u nadnaravnom svijetu iz kojega je ona sama uspjela pobjeći.

Na početku druge sezone, Eleven (savršeno odabrana mlada glumica Millie Bobby Brown) krije se od svijeta u pokušaju da spriječi novu katastrofu, a u fokus pažnje sada nešto većih mladića ulazi došljakinja Max (Sadie Sink), utjelovljenje cool djevojčice na skejtu kakve su osamdesetih izazivale mješavinu ljubomore i vršnjačke fascinacije.

Izbezumljena Winona Ryder

Družinu i dalje prešutno predvodi Mike (Finn Wolfhard), a slijede ga Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin) i povratnik Will (Noah Schnapp), kojeg i nastavljaju opsjedati vizije mračnog svijeta koji se stapa s njihovim.

U ulogama odraslih tu je i dalje simpatično-izbezumljena Willova majka koju igra Winona Ryder, uvjerljivi David Harbour kao šerif Will Hopper te upečatljiva Catherine Curtin u sporednoj ulozi kontrolirajuće Claudije.

Sjajan ansambl nosi vrhunsku priču koja u drugoj sezoni opravdava sve uzbuđenje fanova: klinci su u međuvremenu malo odrasli, čudne su stvari postale čudnije, ali gledateljski užitak jednako je intenzivan. Preporučujemo!

Komentara 1

DU
Deleted user
23:37 31.10.2017.

I izvrsna glazba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije