Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski novinar

Ćosiću istekao otkazni rok, a nove ponude za posao ne pristižu

Drago Ćosić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
26.10.2018.
u 08:22

Drago Ćosić službeno više nije HRT-ovac i zasad je navodno dobio samo jednu ponudu za posao – iz BiH

Dragi Ćosiću prošli tjedan istekao je otkazni rok i sada i službeno više nije zaposlenik HRT-a.

Podsjetimo što je dovelo do ove situacije u kojoj je dugogodišnji sportski komentator i novinar HRT-a dobio otkaz. Naime, nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo u nogometu, javnost je doznala za aferu ulaznice u kojoj je glavni akter bio Drago Ćosić.

Dva mjeseca istraživala se umiješanost Ćosića u preprodaju ulaznica za finalnu utakmicu SP-a u Rusiji. Ćosić, koji je na HRT-u proveo gotovo cijeli svoj radni vijek, tvrdio je kako je upravo on i upozorio svog poslodavca da se ulaznice koje su pripadale HRT-u preprodaju. Epilog cijele afere otkaz je Dragi Ćosiću bez prava na otpremninu.

Kao iskusnom novinaru i komentatoru, Ćosiću ne bi trebao biti problem pronaći novi posao, ali izgleda da on trenutačno nije poželjan suradnik. Kako doznajemo, sportski novinar nije dobio poziv za suradnju ni s jednog sportskog kanala poput Arene sporta ili Planet sporta, a ponuda navodno nema ni s drugih nacionalnih televizijskih kuća. Naš izvor kaže kako Ćosić nije baš u najboljim odnosima s komentatorima navedenih kanala, a oni su svi uglavnom bivši zaposlenici HRT-a koji su godinama radili u istoj redakciji s Ćosićem. Navodno je Ćosić dobio samo jednu ponudu za posao i to od Sport kanala iz susjedne Bosne i Hercegovine čiji je vlasnik Dragan Šolak.

Oni su u potrazi za komentatorima i, kako se šuška, Drago Ćosić mogao bi biti na listi njihovih novih zaposlenika. Od kolega koji su stali na Ćosićevu stranu nakon cijele afere bio je Mićo Dušanović koji ne vjeruje da je Ćosić imao bilo kakve veze s navedenom aferom. U intervju koji je nedavno dao za Slobodnu Dalmaciju, Dušanović je rekao:

– Mislim da je katastrofalno to što se dogodilo kolegi Ćosiću. Ne mogu shvatiti da jedna kuća može ovako nešto napraviti nekome tko je evidentno nevin. Drago Ćosić ništa nije napravio. Pitam se tko ga toliko mrzi da mu je uništio život lažima, tko mu je objesio metu na leđa? – rekao je tada Dušanović.

Kolega Ćosić nakon cijele se afere povukao iz javnosti pa tako i na naš telefonski poziv upućen jučer nije odgovarao.

Pogledajte gdje su i što danas rade nekad poznate TV voditeljice i urednice

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar gecdra
gecdra
09:38 26.10.2018.

Jel to onaj Hrvatski građanin koji je rekao da Hrvatskim zastavama nije mjesto na stadionima ?

KE
kerbi
08:37 26.10.2018.

A jel nije jučer bio članak kako mu pljušte ponude?

DU
Deleted user
09:55 26.10.2018.

Ili netko nije dobio ulaznice,ili nije dao dio kolača od prodanih. Jer Drago je "sitna ribica" kakvih megalomanskih lopova ima na HRT-u. Očito je postao nepodoban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije