Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetsko prvenstvo u kataru

CNN-ova novinarka hrvatskih korijena navija za Vatrene: 'Idi Hrvatska'

Foto: Privatna arhiva
1/11
24.11.2022.
u 13:41

Bianca Nobilo je rođena u Aucklandu u Novom Zelandu gdje su joj roditelji emigrirali, njezina je obitelj porijeklom iz Dalmacije, a sada živi i radi u Velikoj Britaniji.

CNN-ova novinarka Bianca Nobilo (32) na svom je Twitter profilu potvrdila kako na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru navija za Hrvatsku.

- Prije nekoliko minuta popularna CNN-ova voditeljica Bianca Nobilo potvrdila je da navija za Hrvatsku jer je porijeklom većinski iz Hrvatske. To je potvrdila riječima 'Idi Hrvatska!' s izvrsnim izgovorom - napisao je jedan korisnik Twittera, a Bianca se nadovezala na taj tweet.

- Uvijek odaberite DNK koji ima najviše šanse za pobjedu! - odgovorila je Bianca.

Inače, Bianca je CNN-ova dopisnica iz Londona te vodi emisiju The Global Brief s Biancom Nobilo na CNN Internationalu, a porijeklom je iz Hrvatske. Nobilo se na CNN-u zaposlila 2013., a tijekom godina vodila je CNN Today, International Desk i CNN Newsroom. Govori engleski, talijanski i hrvatski, a prije nekoliko godina je čak i posjetila Hrvatsku otkud je njezina obitelj.

Naime, Bianca je rođena u Aucklandu u Novom Zelandu gdje su joj roditelji emigrirali, njezina je obitelj porijeklom iz Dalmacije. Zanimljivo je i da je Bianca kći poznatog igrača golfa Franka Nobila. Na svojim društvenim mrežama često ističe da je Hrvatica.

- Velika mi je čast što je itko sretan što imam hrvatske korijene. To mi jako puno znači. Moja baka je iz Podgore, a djedova obitelj je iz Lumbarde, s Korčule. Odatle potječe moje prezime i tamo su, prema povijesti naše obitelji, Nobilovi živjeli stoljećima. Povijest je uvijek bila moj omiljeni predmet. To je ono što sam studirala na sveučilištu, velikim dijelom zato što sam bila zaintrigirana poviješću vlastite obitelji i onim što su oni proživjeli. Hrvatska je kroz borbu carstava uspjela iskovati svoj identitet. Hrvatski jezik je živa oporuka prošlosti, jedan od razloga zašto ga volim proučavati. Nikad neću zaboraviti kada sam prvi put otišla na Korčulu i prošetala ulicama kojima su moji preci hodali stotinama godina – bilo mi je to doista posebno iskustvo – rekla nam je Nobilo u intervjuu u veljači.

VIDEO Marco Cuccurin i Mia Negovetić: 'Ne obaziremo se na kritike, a u showu smo postali pravi prijatelji'

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:07 24.11.2022.

Lijepo je što Dotičnica navija za Hrvatsku ,ali ne pogrešnim izrazom "Hrvatska idi " jer isti ** ne postoji. Neka nauči "Hrvatska kreni "ili " Naprijed Hrvatska ". ( ** to je doslovni prijevod s engleskog )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije