Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forbes

Clooney najbolje plaćen glumac na svijetu, a novac nije zaradio glumom

Foto: DPA/Pixsell
1/7
23.08.2018.
u 10:57

Na vrh Forbesove prestižne ljestvice nije došao zahvaljujući glumačkom angažmanu u proteklih godinu dana već je najveći prihod ostvario od prodaje tekile Casamigos, brenda čiji je suvlasnik i suosnivač.

Premda u posljednjih godinu dana nije snimio nijedan film, George Clooney po Forbesu je najplaćeniji glumac u 2018. sa zaradom od 239 milijuna dolara. 

Na vrh Forbesove prestižne ljestvice nije došao zahvaljujući glumačkom angažmanu u proteklih godinu dana već je najveći prihod ostvario od prodaje tekile Casamigos, brenda čiji je suvlasnik i suosnivač.

U razdoblju od 1. lipnja 2017. do 1. lipnja 2018. nije ni snimio nijedan film, a većinu zarade donijela mu je 700 milijuna dolara vrijedna prodaja tekile Casamigos, od čega je uprihodio 233 milijuna dolara.

Dodatnih šest milijuna dolara donijele su mu reklame i stariji filmovi. Zadnji film "Money Monster" snimio je još 2016. godine. Drugi je Dwayne Johnson s gotovo upola manje, 124 milijuna dolara, a treći je Robert Downey Jr. sa 79 milijuna dolara.

I ove je godine vidljiva razlika u zaradama glumaca i glumica. Deset, po Forbesu najbolje plaćenih glumaca u 2018. ukupno je zaradilo 784 milijuna dolara, a deset njihovih kolegica u istom je razdoblju ukupno uprihodilo 186 milijuna dolara. Na vrhu je najbolje plaćenih glumica Scarlett Johansson s 40,5 milijuna dolara. 

Iz Forbesa kažu da zbog manjka ženskih uloga glumice imaju manje izgleda zaraditi veće svote novca te da Hollywoodom dominira trend uloga superjunaka i akcijskih filmova. Forbes dodaje da su ove godine samo dvije glumice premašile zaradu od 20 milijuna dolara, u odnosu na tri u 2017. i četiri u 2016. godini.

VIDEO Izabrali smo deset najseksi Hrvata

 

Komentara 1

DR
Drmiha
13:38 23.08.2018.

pa to je korektno da glumci zaradjuju vise jer glumicama je uvijek otvorena opcija za dodatnu zaradu prijaviti najbogatijeg bivseg ljubavnika da ju je seksualno uznemiravao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije