Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MATERIJAL

Članovi Daleke obale nakon dva desetljeća ponovno zajedno u studiju!

Promocija obljetničkih albuma Daleke obale
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
13.05.2020.
u 08:00

Pjesma “Lipi dani” izaći će u sklopu box-seta The Obale koji Dancing Bear planira objaviti ove godine, a koji uključuje vinilni album i CD s kolekcijom hitova te CD-om nikad objavljenog “Nultog albuma” The Obale iz 2000

Kada su se u studenom prošle godine u zagrebačkom Hard Placeu okupili članovi Daleke obale na promociji obljetničkog izdanja svog albuma “1999.-2000.” i box-seta u izdanju Dancing Beara te odsvirali bezvremenske hitove kao što su “Kurve” ili “80-e”, bilo je jasno koliko njihova glazba nedostaje domaćoj pop-rock sceni. Stoga će sve obožavatelje razveseliti vijest da ćemo uskoro čuti njihove nove pjesme, nažalost bez Marijana Bana koji je nakon operacije odustao od pojavljivanja u javnosti.

Duga stanka

– Kada smo se nakon dugo godina Zoran Ukić, Jadran Vušković i ja okupili na promociji box-seta i zasvirali, ponovno je proradila kemija. Odmah smo se dogovorili i da bismo mogli nešto zajedno i snimiti. Zadnjih mjesec dana smo na daljinu, što i priliči ovom vremenu izolacije, pripremali pjesmu “Lipi dani”. Snimit ćemo je, pod imenom The Obala, početkom sljedećeg tjedna u Sound Station Studiju u zagrebačkoj Dubravi, s producentom Leom Anđelkovićem – kazao nam je Boris Hrepić Hrepa, basist Obale, koji će s Jadranom i otpjevati pjesmu.

Pjesma “Lipi dani” izaći će u sklopu box-seta The Obale koji Dancing Bear planira objaviti ove godine, a koji uključuje vinilni album i CD s kolekcijom hitova te CD-om nikad objavljenog “Nultog albuma” The Obale iz 2000.

Promocija obljetničkih albuma Daleke obale
1/9

Zadnji studijski uradak Daleke obale bila je obrada Štulićeve “A šta da radim”, snimljena 2000. godine, no malo je poznato da su Zoki, Jadran, Hrepa i Bogo 2001. u svom studiju u Garaži snimili 14 pjesama za album koji je trebao izaći krajem te godine.

– Ban je tada već odustao od kreativnog i bilo kakvog sudjelovanja na pjesmama koje su se snimale tako da smo odlučili taj album objaviti pod imenom The Obala. Album je snimljen, no do njegova objavljivanja nije nikad došlo. U jesen 2001. Jadran i Bogo otišli u Banov prateći bend Ostali, a Zoki i ja smo s Deanom Dvornikom prionuli na bendovski rad i u studiju snimili “Istinite priče”, prvi album The Obale. Eto, nakon punih 20 godina i taj svojevrsni nulti album ugledat će svjetlo dana – otkrio nam je Hrepa koji je s Ukićem i Vuškovićem prijašnjih godina povremeno surađivao na pjesmama njihove grupe Diogen. No ovo je prvi put da zajedno snimaju nakon punih 20 godina.

Svirali i za vrijeme rata

Osim pjesme “Lipi dani”, The Obala prije izlaska novog box-seta planira snimiti još jednu novu pjesmu, a želja im je ponovno i svirati zajedno.

– Koliko smo samo koncerata odsvirali. Još prije rata smo nastupali po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, a nismo prestajali ni kad je počeo rat. Jedan od koncerata koji mi je posebno ostao u sjećanju bio je u šibenskoj diskoteci “Veslo” krajem 1991. godine. Negdje na pola koncerta došla je obavijest da se puca po predgrađu Šibenika. Policija nas je došla prekinuti, a Ban je na mikrofon kazao kako to ne dolazi u obzir jer su ljudi sigurniji u diskoteci koja je bila u podnožju brda, nego da izlaze u grad i riskiraju život. Na kraju smo svirali skoro tri sata, neke od pjesama po nekoliko puta. Bilo je i previše tih anegdota, danima bih mogao pričati o njima – kazao je basist Obale. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije