Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatan izvor prihoda

Cifre bi vas mogle iznenaditi! Istražili smo koliko naši glazbenici zarađuju na mladim talentima

Foto: pixsell
1/5
29.02.2020.
u 10:24

Tony je tek nedavno otvorio školu, cjenik još nije poznat, no najsretniji mogu dobiti i diskografski ugovor

Uoči Dore u Opatiji je službeno predstavljena Škola pjevanja “Tony Cetinski”. Posebnost ove škole u odnosu na druge je što djecu, nakon što ih nauči pjevati, neće prepustiti samima sebi, nego će ih isprofilirati prema njihovim sklonostima i usmjeriti s obzirom na potražnju na glazbenom tržištu. Osim što će polaznici dobiti osnovnu glazbenu naobrazbu i prije svega naučiti pjevati, bit će tu i Tonyjevi osobni satovi scenskog nastupa, tonska snimanja, upoznavanje s profesionalnim studijem, probne snimke te eventualno jednog dana diskografski ugovor.

1/9

Nakon godina provedenih na glazbenoj sceni još su neki glazbenici i glazbenice odlučili svoje znanje i iskustvo prenositi drugima. Otvorili su škole pjevanja ili unutar glazbenih škola daju privatne poduke iz pjevanja. Među prvima na ovaj korak odvažile su se Martina Tomčić Moskaljov i Ivana Husar koje su 2011. godine u središtu Zagreba otvorile školu pjevanja Husar & Tomčić. Na svojim internetskim stranicama Martina i Ivana kažu da su u njihovu školu dobrodošli svi. U njihovoj školi za individualni sat pjevanja u trajanju od 45 minuta izdvojit ćete 250 kuna, a deset individualnih satova pjevanja plus jedan gratis stoje 2500 kuna. Seminari su podijeljeni u kategorije junior seminar, junior seminar plus, musical class kids, musical class junior i redoviti musical class. Cijene se u ovim kategorijama kreću od 300 do 1200 kuna mjesečno.

U Glazbenoj galeriji – modernoj glazbenoj školi možete otići na satove pjevanja Jacquesu Houdeku ili Dini Jelusiću. Na internet-stranicama škole piše da je u Jacquesovu strukturu nastave uključeno upoznavanje s glazbenom industrijom te njezin utjecaj na pjevača, teoretski i praktični rad na treniranju pjevača, teoretski i praktični rad na višeglasnom pjevanju, praktični rad u glazbenom studiju i praktični rad na umjetničkom osmišljavanju i pripremi showcase koncerata. Kod Jacquesa postoje dvije kategorije seminara, jedna je junior gold class za koju je potrebno izdvojiti 4000 kuna po ciklusu, a ciklus uključuje 20 sati u trajanju od 45 minuta. Druga kategorija upisa moguća je u senior gold class i tu je cijena seminara 6000 kuna po ciklusu, a ciklus uključuje trideset sati nastave u trajanju od 45 minuta. Satovi pjevanja koje daje Dino Jelusić zovu se Senior star Class i ciklus njegovih predavanja sastoji se od 30 sati od kojih svaki traje 45 minuta, a ovaj ciklus košta pet tisuća kuna.

U Narodnom sveučilištu Dubrava školu pjevanja otvorila je i naša jedina pobjednica na Eurosongu Emilija Kokić koju iznimno veseli prenositi znanje, a još veće su joj veselje rezultati njezinih polaznika. – Moja škola pjevanja najbolje je što mi se dogodilo u životu, obožavam raditi s ljudima i vidjeti ih kako napreduju. Evo primjera, jedan je pjevač došao k meni s tolikom tremom da je jedva mogao izgovoriti svoje ime. Nakon godinu dana on je bez problema stao na pozornicu pred 500 ljudi i otpjevao pjesmu bez problema – rekla nam je nedavno Emilija u intervjuu. Kod Emilije cijena je za osnovni grupni program 350 kuna te uključuje osam školskih sati mjesečno.

Komentara 8

DU
Deleted user
11:29 29.02.2020.

A koliko tek dobiju ispod stola i neplate porez.

SV
SveJeUzalud
12:33 29.02.2020.

...mladi ništa ne dobivaju....nego tobože estradnu budućnost.....sudbina je njihova pjevanje besplatno po tv šoovima.....nema više kompozitora koji će za njih stvarati.....ostao je Huljić i papa...tko sebi stvori on će pjevati...ostali su prevareni i iskorišteni i odbačeni......pjevaju za kikiriki.....di je Roko...Nina....itd....punili su tuđe đepove.....

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
12:52 29.02.2020.

jedna naša pjevačica ninočka - traži oko 18 tisuća kuna po nastupu za školske priredbe ( i to je još kao povoljno) ?! I drugi nisu ništa bolji osim nekoliko iznimaka među kojima je bio i pokojni g. Dragojević. Tomčii iz Cetingrada traži određenu sumu i plaćen smještaj - no popije sve iz mini bara u hotelu pa dodatni račun opet stižu na vašu adresu! eto da znate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije