Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IGRAJU PING PONG'

Cetinski kolegama: 'Svi su šutjeli kao mačići kad je trebalo ukazati na stvarne probleme'

Tony Cetinski
Foto: Instagram
1/7
01.08.2020.
u 14:28

- U početku ove COVID krize sam jasno govorio da se treba okrenuti nekim alternativnim riješenima jer glazbena industrija neće još dugo biti ono sto je bila, napisao je Tony

Ne prestaju reakcije nakon javnog apela poznatih domaćih glazbenika koji su apelirali na to da će ako se nastavi ova situacija uskoro puno obitelji ostati bez prihoda. Nakon što su o tome govorile Nina Badrić, Lana Jurčević, Indira Levak i druge glazbenice, danas se na Facebooku oglasio i Tony Cetinski. U tekstu kojeg je naslovio "Nisam Matija Gubec" Tony je progovorio o tome koji su po njemu najveći problemi. 

- Molim razne udruge ili skupine ljudi koji me sada mole da se borim za prava glazbene industrije neka me poštede te torture jer su svi šutjeli kao mačići kada je trebalo ukazati na krucijalne probleme s kojima se već sada borimo, a tek je počelo, napisao je Tony, a zatim upitao- "Kako ne razumijete da se državni stožer i lokalni stožeri igraju ping pong s nama i s temom koncerti?"

Foto: Daniel Pavlić

- Državni stožer kaže: Možete održavati koncerte po epidemiološkim mjerama a lokalni stožeri po sistemu ne talasaj i sačuvajmo ugled jer uskoro idu izbori za lokalne šerife (gradonačelnike) i ne želimo zaražene a i tko će se sada baviti osiguravanjem ep. mjera na terenu kad mogu i ovako dobro živjeti od državne plaće. DAKLE pismo premijeru je trebalo malo drugačije formulirati i usmjeriti. Država ako želi vidjeti problem umjetnika i umjetnosti bi trebala narediti lokalnoj vlasti da se pa makar i u pola cijene plate koncerti omiljenih vam izvođača i pokazati svima kakvi su na djelu oko organizacija koncerata po preporukama režimskih epidemiologa, napisao je Tony i dodao kako se borimo s puno većim problemima od svih problema glazbenika, te da je borba koju senki od kolega pokrenuli otišla u pogrešnom smjeru i sada postala nemoguća misija. 

Tony Cetinski
1/7

- U početku ove COVID krize sam jasno govorio da se treba okrenuti nekim alternativnim riješenima jer glazbena industrija neće još dugo biti ono sto je bila. Uz parolu 'Tko pjeva zlo ne misli a tko misli nije mu do pjevanja' sam i ranije u postovima jasno isticao svoje mišljenje koje vam je sada kao važno da ističem ali očito tada nitko nije imao sluha jer su se svi nadali da ovo neće tako dugo trajati. Svejedno odradio sam jedan hvalevrijedan humanitaran koncert u suradnji sa mojim Jurom Brkljačom, Markom Kutlićem i dragom Mijom Negovetić, koji je odrađen u organizaciji Humanitarna Udruga "Riječko srce" i uz pomoc kanala Ri.

Prikupljeni su novci putem poziva gledatelja i cilj je ostvaren. KBC Rijeka ( infektivni odjel )dobio je defibrilatore - monitore. Zaraženih ili ugroženih nakon koncerta nije bilo. Dakle može se - kad se hoće. Naravno mi izvođači nismo primili nikakve honorare , niti smo ih tražili te je sve odrađeno pod epidemijoloskim mjerama, napisao je Tony i na kraju uputio apel: 

- Budimo pametni , osvrnimo se oko sebe i cijenimo jedni druge bez obzira kojim se poslom bavimo a našoj vladi šaljem pozdrave iz mog bio vrta u nadi da shvate da GLAZBA NIJE  HOBI - zaključio je Tony. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar morski
morski
15:37 01.08.2020.

Korona istjerala pravu istinu oko estrade. Ne pjevaju oni iz ljubavi prema glazbi, nego pjevaju za pare.!!!

VI
Veliki Ivica
19:02 01.08.2020.

Sa mnogo toga se mogu i složiti, ali kad svoje kolege estradnjake naziva umjetnicima sve pada u vodu. Još je on tom nazivu bliži od 99. 5 posto ostalih, ali dovoljno daleko. Na estradi, na žalost, naziv umjetnik ili umjetnica može potpuno legitimno koristiti njih 0.5 posto. Ti obično nisu ni zanimljivi medijima i šira javnost za mnoge nije niti čula. Tako je i sa glumcima, gdje po medijima izlaze jadikovke glumaca koji su poznati po svojim ulogama u sapunicama, a ne po antologijskim kazališnim, filmskim, serijalnim tj. po umjetnosti. Ima i takvih. Vrhunskih, ali nigdje da pročitam članak gdje takvi UMJETNICI govore o postojećim problemima, a siguran sam da bi mogli puno toga reći. Samo normalno da to ovakve medije pa i naciju to ne zanima.

K0
K0mentar
15:52 01.08.2020.

BRAVO TONI!moze se i na radio radit,dok nema koncerata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije