Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA FILMAŠA

Čelnici Miramaxa i Cannesa žele zaustaviti izručenje Polanskog

roman polanski
pixell
28.09.2009.
u 14:00

Predsjednik canneskog filmskog festivala Thierry Fremaux na čelu je akcije francuskih filmaša koji pokušavaju spriječiti izručenje poslavljenog redatelja Romana Polanskog SAD-u.

Predsjednik canneskog filmskog festivala Thierry Fremaux na čelu je združene akcije francuskih filmaša koji pokušavaju spriječiti izručenje proslavljenog redatelja Romana Polanskog SAD-u. Uz punu podršku francuskog ministra kulture, od švicarskih vlasti traže puštanje oskarovca na slobodu.

Njihovim se nastojanjima jučer priključio i Harvey Weinstein, osnivač velikog Miramaxa.

- Polanskom prijeti 50 godina zatvora. Nazivamo sve raspoložive filmaše kako bismo zajedno riješili ovu užasnu situaciju - izjavio je jučer Weinstein.

Polanski je u subotu doputovao u Švicarsku kako bi održao predavanje na filmskom festivalu u Zurichu. Umjesto u hotel, iz zračne je luke odmah prepraćen u pritvor! Amerikanci Polanskog terete da je 1977. godine seksualno iskoristio 13-godišnju djevojčicu. Oskarovac je čak priznao zločin, nakon čega je pobjegao u Francusku.

Ključne riječi

Komentara 9

MA
MaloMisto
17:14 28.09.2009.

\"Nazivamo sve raspoložive filmaše kako bismo zajedno riješili ovu užasnu situaciju\"... u cemu je ovdje fora? Kakve veze imaju filmasi i seks sa djecom? Napravit ce novi spot s njim za unicef ili sto?

AM
amarena
14:06 28.09.2009.

pa pustite ga zaboga! kako može jedan židov odgovarati za tako bezazlenu stvar kao što je sex sa 13 godišnjom djevojčicom. zatvor za tako nešto mogu zahtjevati samo antisemiti.

HR
Hrchak
14:11 28.09.2009.

Ta optuzba je potpuna izmisljotina. Polanski je neduzan, to svi znaju, vec unaprijed osudjen od americkih glupana. Naravno da su svi filmasi stali iza njega. Romane, ne daj se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije