Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena diva

Céline Dion nakon devet godina održala turneju u Europi i potvrdila status dive

Celine Dion
Foto: LuMarPhoto/Press Association/PIXSELL
1/8
01.08.2017.
u 11:29

Gotovo rasprodanim koncertima 23. i 24. srpnja u berlinskoj Mercedes-Benz Areni pjevačica je okupila više od 20 tisuća zaljubljenika u glazbu.

Nakon devet godina, najavljenom ljetnom turnejom, Céline Dion (49) na velika se vrata vratila u koncertne dvorane diljem Europe. I dok je turneja otvorena nastupom u Kopenhagenu prošloga mjeseca, jedni od najiščekivanijih nastupa bili su jubilarni koncerti u Berlinu.

Bili su to i jedini nastupi glazbenice u Njemačkoj na aktualnoj turneji, a gotovo rasprodanim koncertima 23. i 24. srpnja u berlinskoj Mercedes-Benz Areni okupila je više od 20 tisuća zaljubljenika u glazbu.  Na ulazu u dvoranu pomno su pregledavane torbe, a zaštitari su detaljno provjeravali i sadržaj kozmetičkih torbica pa i vrećica koje su se unosile u dvoranu. Opening act povratničke turneje bila je kanadska pjevačica Véronic DiCaire, a Céline je koncerte otvorila impresivnom izvedbom balade „The Power of Love“. Vidno uzbuđeni obožavatelji uglas su pjevali hitove poput „Alive“, „I Drove All Night“, „Because You Loved Me“ te „Pour que tu m'aimes encore“. 

 

Berlinska setlista obuhvaćala je 21 uspješnicu pjevačice, a klasik „My Heart Will Go On“ i nakon 20 godina imao je jednak utjecaj na publiku. Céline je izvela i pohvalne prerade pjesama „Black and White“ (Michael Jackson) te River Deep, Mountain High (Ike i Tina Turner). Iznova se zahvalila pjevačici Pink na pjesmi „Recovering“, koju je napisala upravo za Kanađanku ne bi li joj pružila utjehu kroz period oporavka nakon prošlogodišnjih gubitaka supruga René Angélia i brata Daniela od zloćudne bolesti.

 „Ovu pjesmu posvećujem svim nazočnima te se nadam da će vam donijeti utjehu koju je donijela i meni“ – poručila je Céline. Uz pratnju vrhunskog orkestra sastavljenog od pijanista, osam žičanih instrumenata te tri prateća vokala, pjevačica se pobrinula da osigura vlastiti status dive. Fanove je iznenadila erotičnim plesom uz pratnju plesača na francusku pjesmu „Le Ballet“. Iako dobro uvježbana, izazovna koreografija ipak nije uspjela sakriti činjenicu da Kanađanka pokušava slijediti trendove mlađih glazbenih konkurentica. No, spoj njezina snažnog vokala i erotičnih pokreta te hrabru odluku za načinom izvedbe ove pjesme ipak treba pohvaliti.

 

Gotovo dvosatni koncert, Céline je zatvorila obradom još jednog klasika Queena – „Love Of My Life“. Svojevrsnu odu suprugu Renéu posvetila je jer su oboje voljeli Freddyja Mercuryja. Nadodala je da smatra da za nju više neće biti nove ljubavi, no da „show mora ići dalje“.

„Bila je ovo predivna večer, već mi nedostajete. Berline, hvala ti!“, poručila je Celine, a obožavatelji su je uz snažan pljesak i ovacije ispratili u svjetla velegrada iz jedne od najpoznatijih svjetskih dvorana. Zadnji koncert europske turneje Kanađanka će održati 4. kolovoza u Glasgowu. Status jedne od najuspješnijih umjetnica svih vremena dokazuje i više od 250 milijuna prodanih albuma, 5 Grammyja te 2 Oscara. Premda većina njezinih pjesama govori o ljubavi i romansi, glazbenica sve uspješnije spaja obožavatelje svih dobi koji jednako cijene njezin lik i djelo. Iako pojedini kritičari tvrde da su nastupi pjevačice pravi mainstream pop i klišej, jedno je sigurno – Céline je vrhunska glazbenica koja uistinu zna pjevati. Uz karizmatičnu osobnost i bogati glazbeni opus, potvrdila je zašto se već više od 30 godina nalazi na sceni. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije