Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željena lokacija

Čekala je 19 godina i konačno odlučila: Kupila sam stan na neviđeno

Jadranka Đokić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
16.12.2019.
u 18:49

Dakle, razmišljam: novo - mirna bih bila barem deset godina, 10 minuta udaljenosti od HNK, tlocrt je sasvim dobar, pločice, parketi, kada, umivaonik, wc, vrata, instalacije - riješeno, priznala je glumica.

Pulska glumica Jadranka Đokić već 19 godina živi u Zagrebu, a sada se napokon može pohvaliti vlastitom kupnjom stana.

Naime, ova je glumica svoju oazu našla u zgradi koja se tek gradi, a kako je rekla, ovoliko je čekala upravo kako bi svoj stan mogla kupiti bez kredita

- U svemu tome pokušala sam slijediti savjete prijatelja i ljudi iz struke: "nemoj čekati, cijene će rasti; kupi bilo što, ne kupuješ zauvijek", "nemoj sada kupovati, cijene su visoke", "možda ti ne treba balkon, morat ćeš naći kompromis jer ne možeš imati sve", "ne zaljubljuj se u nekretninu", "svašta možeš promijeniti, gledaj potencijal stana", "znat ćeš kad uđeš u stan da je to to" i tako godinama - priznala je za Gloriu.  Kazala je, jedini uvjet joj je bio da ima balkon

- Balkon ili lođu stvarno sam željela, i znala sam da oko tog meni bitnog vanjskog prostora nema kompromisa, i premda znam da nije zauvijek, ipak - prvi mi je, i ne bih bilo što - rekla je.

Bio joj je problem i što se dosta naslušala priča, ako bi otišla u tom smjeru, o neprofesionalnosti radnika i odugovlačenju radova u stanu, kao i problemu vremena. Đokić kaže da je njezino radno vrijeme takvo da je zauzeta od jutra do sutra, stoga nije imala vremena, 'a ni volje mjesecima nadzirati radove'.  No, prije ljeta, na njezinoj željenoj lokaciji, počela je gradnja nove zgrade.

-  Dakle, razmišljam: novo - mirna bih bila barem deset godina, 10 minuta udaljenosti od HNK, tlocrt je sasvim dobar, pločice, parketi, kada, umivaonik, wc, vrata, instalacije - riješeno - priznala je glumica. Ipak, ovo nije bila impulzivna kupnja pa je dva tjedna razmišljala i razgovarala s investitoricom Saidom Mavrom o mogućnostima. 

- Potpisala sam predugovor za kupnju stana orijentacije sjeverzapad, s dvije spavaće sobe, kupaonicom, open space kuhinjom i dnevnim boravkom te lijepom lođom. Zamišljam pogled koji puca na zapadni dio grada i predivno Sljeme. Zamišljam, jer kupila sam, eto, stan na neviđeno - kazala je. Dodala je da sada ima puno povjerenje u ranike tako da radove ipak ne treba nadzirati.

- Trenutačno razmišljam o estetici, o boji i vrsti pločica, parketima, mogućem namještaju, ali za to imam vremena jer radovi u mom stanu nisu još došli do te faze - rekla je i poželjela svijetao prostor čistih linija. 

Ključne riječi

Komentara 5

CA
Cafa
00:29 17.12.2019.

Znači da si uzela kredit mogla si već 15 godina biti u svom stanu, i bila bi pred kraj otplate. S tim da stanovanje CIJELO VRIJEME KOŠTA i u interesu ti je novce što prije davati sebi, za svoj stan. Što je ovim hipsterima s kupovanjem nekretnina za keš kasno u životu? Jel to neka nova hrvatska fora, trend kao one parilice za pušenje? Jesam li ja trebao ne uzeti auto na leasing na firmu i ići javnim prijevozom sljedećih 7 godina pa onda kupiti crossover za keš?

Avatar rubinet
rubinet
19:25 16.12.2019.

ahh,lijepo je to znati...

Avatar RvaTina
RvaTina
09:44 17.12.2019.

Izračun: spomenuti investitor pali 3000 eura po kvadratu za tu lokaciju (60 m * 3000 = 180 000 Evra-sto je za obitelj rupa u kojoj se nemogu okrenuti ili prdnuti da dr.ne osijeti). Prosječna Rvatina zaradi 4000 kn, pa ajmo to 2X4000 = 8000 kn (večernji izbacio te cifre) al almo podebljat, biti mastovito zaigrani pa reći da imaju 2 skupa 1 1 000 kn (ajmo). 6000kn*12*19 godina = 182 000 eura(1 368 000 kn). Sto znači hahha, mislim , brale zivi za 2000 kn 20 godina i eto ti rupe! Kolinda prešjednice!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije