Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJESME UZ TAMBURE

Ceciliju nazivaju Kraljicom moderne tamburaške glazbe

Cecilija
Dusan Mirkovic/PIXSELL
27.06.2015.
u 14:10

Uz radio i TV album promovira na nastupima pa je u Našicama na otvorenom prostoru središnjeg trga pjevala pred pet tisuća posjetitelja

Sve popularnija solistica Cecilija Rudić, koja je dobila epitet kraljice moderne tamburaške glazbe, nakon uspješnog nastupa na Festivalu „Pjesme Podravine i Podravlja“ u Pitomači sa pjesmom „Blago ima tko ljubavi ima“ niže nastupe promovirajući tako svoj album „Maska“ širom Slavonije, a priprema se za nove nastupe i festivale.

- Završavamo s pripremama za Aurea fest u Požegi gdje ću nastupiti sa novom pjesmom koju su radili Zora Šutalo i Mirko Šenovski Geronimo. Pomalo se skupljaju ideje i materijali za novi album-kaže nam Cecilija dodavši da se dogovara slavonska jesenska turneja koja bi završila 31.12. na najbolji mogući način uz doček Nove godine. .

Uz radio i TV album promovira na nastupima pa je u Našicama na otvorenom prostoru središnjeg trga pjevala pred pet tisuća posjetitelja!

Inače album „Maska“ potpisuju dobro poznati trio Zora Šutalo, Ivica Murat i Miroslav Škoro. Uz tih petnaestak pjesama po kojima je Cecilija prepoznatljiva na repertoaru ima poneku staru,ali  i novu pjesmu, kako bi ona rekla za svakog ponešto. Davne 1998. godine bila je debitantica na Požeškom festivalu sa pjesmom „Šic,šic macane“, no zadnje tri godine intenzivno radi, stvara i  ulaže za svoju karijeru.  

- Snimila sam s albuma spotove za četiri pjesme, od toga dvije u ovoj godini za pjesme „Nepovratno zaljubljena“ i „Hoću lom“, sudjelovala u još tri spota i spotu TS „Garavi“ iz vinkovačkog kraja „Spavaj mali Božiću“,  kao i u dva spota humanitarnog karaktera: „Gunjo moja“ , te spot i pjesma za žene oboljele od karcinoma dojke kojoj je prethodila tužna činjenica da se ženi pjevačici tamburaške glazbe Mariji Pavković dogodila ta sudbina –nastavlja Cecilija.

Tvrdi da je laskavo što je zovu kraljicom moderne tamburaške pjesme i da su ljudi kod nje prepoznali nešto drugačije od drugih, no dodaje da je tamburaška kraljica jedina i prava diva Vera Svoboda s kojom je nastupila na koncertu „Žena ženi“ u Đakovu. Na nastupima je prate tamburaši „Garavi“.

-Suradnja sa Garavima za dobro funkcionira, što se tiče glazbe dobro je, a što vrijeme više odmiče više se svira, sve su uigraniji kvalitetniji, svi dečki  se trude i pokazuju želju za napretkom –naglasila je Cecilija i dodala da su skloni modernijem tamburaškom zvuku u čemu se dobro razumiju. Uz njih ima nastupa sa sastavima Šokci iz Osijeka,Šil dil daj iz Vinkovaca, Aurea bendom iz Požege i drugima.

>> Najizvođenija pjesma Tamburaša slavonske krvi

Komentara 4

Avatar Golum
Golum
21:44 29.06.2015.

Mos misliti.....kraljica....uzivo pjeva odvratno

I0
ivica_01
15:58 27.06.2015.

promovirao bi ja njoj,slatko

I0
ivica_01
15:59 27.06.2015.

promovirao bi ja njoj,slatko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije