Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevao na dočeku

Bulić: Narod je osjetio povezanost, zato su ovih dana nestale sve podjele

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/4
19.07.2018.
u 14:08

Ponos, ljubav, radost. Jednostavno, to treba doživjeti. Ne može se tu nešto dodati ili oduzeti, rekao je Mate Bulić koji je pjevao na dočeku Vatrenih u Splitu.

Na dočeku Vatrenih Ivana Perišića, Ivana Strinića, Ante Rebića, Lovre Kalinića i Filipa Bradarića u Splitu glazbenu dobrodošlicu je poželio i Mate Bulić. 

Za Vecernji.ba ispričao je sve detalje o dočeku naših nogometaša koji su osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Rusiji.

- U Splitu je bilo neopisivo. Gledajući na veličinu grada, regiju, došao je ogroman broj ljudi. A ozračje... Ponos, ljubav, radost. 
Jednostavno, to treba doživjeti. Ne može se tu nešto dodati ili oduzeti. Imali smo sreću da nam se dogodi nešto ovakvo, da se ujedinimo, zaboravimo na agoniju koju Hrvati prolaze već dulje vrijeme. Ništa nam se ljepše nije moglo dogoditi - opisao je pjevač doživljaje s dočeka u Splitu. 

Na pitanje kako objašnjava tako spektakularan doček s obzirom na poznatu sukob juga Hrvatske s Hrvatskim nogometnim savezom.

- Među narodom se probudio osjećaj povezanosti, domoljublja. Zato su ovih dana nestale ili su neprimjetne sve podjele koje smo imali priliku gledati  posljednjih godina. Sada zaista vrijedi ona “Iznad svih Hrvatska”. I to moramo zadržati. Politika mora napraviti neke iskorake, pokazati dobru volju u naporima da ovaj narod ostane jedna cjelina. Hrvati iz Bosne, iz Hercegovine, iz Hrvatske su jedan narod. Na pozornici u Splitu sam rekao kako donosim pozdrave iz Bosne i Hercegovine te od hrvatskih iseljenika u svijetu. Lovre Kalinić mi je tada uzeo mikrofon i počeo pjevati:  “Jednom kada život...” i ozračje je proključalo.

Ante Rebić mi je također uzimao mikrofon dok smo pjevali o Hercegovini.  Na kraju sam ja najmanje radio (smijeh). Osjeća se kako cijela nacija isto diše. Kad sam rekao da prenosim pozdrave Hrvata iz BiH, dlake su mi pucale  koliko sam se naježio. Emocionalni naboj bio je ogroman. Nije bilo protokola više. Spontano su se stvari događale, zbog toga su nastale slike koje ćemo cijeli život pamtiti. Bilo je iznad očekivanja svih nas - odgovorio je Bulić.

Dodao je kako većinu naših reprezentativaca dobro poznaje, a Ivana Rakitića i Luku Modrića zna još kao dječake, dok su ostali česti gosti na njegovim koncertima.

>>Pogledajte kako je bilo na dočeku Vatrenih u Splitu

Komentara 12

BU
Budak
14:15 19.07.2018.

Zajedno protiv političke kaste od UDBE, uhljeba, lažni branitelja, GONG-a, Dokumente i Puhovskog i za godinu dana smo slobodni i živimo u blagostanju. U boj, u boj za narod svoj! Hrvatska iznad svega!

Avatar Retardo
Retardo
15:12 19.07.2018.

Nestale su podjele između Hrvata, a produbile su se podjele između Hrvata i antifašističke stoke.

30
30.05.
16:13 19.07.2018.

Bilo bi to lijepo kad bi potrajalo da sjever ne mrzi jug i da jug ne mrzi sjever da se nazivamo samo Hrvati pozdrav Hrvatima ma gdje bili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije