Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog doprinosa glazbi

Bubnjar Beatlesa Ringo Starr postao vitez

Ringo Starr postao je vitez
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
21.03.2018.
u 10:34

"Ne znam kako ispravno koristiti ovu titulu, ali očekujem da je vi koristite", rekao je Starr pokazujući odlikovanje novinaru BBC-a nakon ceremonije.

Bivši bubnjar Beatlesa Ringo Starr odlikovan je redom viteza za svoj doprinos u glazbi a nakon ceremonije u Buckinghamskoj palači u utorak rekao je u šali novinarima kako očekuje da mu uz ime sada navode i titulu.

Ringa, koji je na svečanost u Buckinghamsku palaču došao u pratnji supruge Barbara Bach, vitezom je proglasio princ William.

Ringo Starr tako je postao Sir Richard Starkey, što mu je pravo ime i prezime.

"Ne znam kako ispravno koristiti ovu titulu, ali očekujem da je vi koristite", rekao je Starr pokazujući odlikovanje novinaru BBC-a nakon ceremonije.

Ovo priznanje došlo je 53 godine nakon što je svim članovima Beatlesa dodijeljen orden Britanskog carstva.

"To mi puno znači jer je to priznanje za sve ono što sam napravio. Bilo mi je iznimno drago primiti odlikovanje", rekao je Starr.

Ringo se pridružio se Paulu McCartneyu, Georgeu Harrisonu i Johnu Lennonu u Beatlesima kao zamjena za bubnjara Petea Besta 1962. godine i povremeno je pjevao glavne vokale, kao na primjer u pjesmama "Yellow Submarine" and "With a Little Help from my Friends".

Starr (77) je ušao u Kuću slavnih Rock'n'Rolla kao član Beatlesa 1988. i onda ponovno 2015.  kao solist nakon što se slavni bend raspao.

McCartney je također proglašen vitezom prije 21 godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije