Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
leonarda zeba

Brucošica Ekonomije najtraženija je manekenka u Hrvatskoj: 'Izgladnjivanje mi nije opcija'

05.10.2020.
u 08:00

Navodi kako izgladnjivanje nikako nije opcija jer tijelo mora dobiti ono što mu treba, inače dolazi do oslabljenja kože, noktiju ili pak problema s kožom. Tu i tamo si dozvoli pojesti ili popiti nešto nezdravo, ali ističe da je ključ u umjerenim količinama.

Njezina modna priča krenula je već sa sedam godina. Tada povučena djevojčica, sada perspektivna i samouvjerena Leonarda Zeba polako je postala najtraženije lice na hrvatskoj modnoj sceni. Iako joj je tek 18 godina, osvojila je već dvije hrvatske naslovnice, brojne modne piste i editorijale, a sve je krenulo s majčinim neostvarenim snom.

– Prisjetila se sebe kad je bila mala kako je i ona željela biti model i pružila meni šansu – priča nam Leonarda kojoj su roditelji tražili neku aktivnost kako bi sramežljiva djevojčica dobila malo samopouzdanja. Mišljenja da je to isključivo hobi, zabava i druženje, nije se nadala da će joj jednog dana doći modna agentica Tihana Harapin Zalepugin i pozvati ju u svoju agenciju u kojoj je i dan danas. Tihana ju je vodila kroz sve, bodrila i dokazala kako od modelinga može napraviti puno više nego li je mislila da može, a sve joj je to dalo vjetar u leđa da bude ono što jest, radi i ne odustaje od nečeg što voli. Sada brucošica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, kaže da joj je trenutno na prvom mjestu fakultet te kako, da joj i dođe savršena ponuda za posao van Hrvatske, ne bi odustala od njega. Kako je upisala izvanredni, nada se da će to biti prilika koja bi joj omogućila da ode na par tjedana ili mjesec dana.

Foto: zvonimir ferina

Izgladnjivanje joj nije opcija

– Voljela bih raditi gdje god mi se ukaže prilika. Željela bih raditi za London, Pariz, Milano... uglavnom najviše po Europi – kaže mlada nada hrvatske mode. Od brojnih snimanja i hrvatskih dizajnera, za sve ima samo riječi hvale te, kaže, u svemu nađe nešto što joj se sviđa, a to je dovoljno da joj sa svima bude ugodno raditi.

– Svi imamo mane i to prihvaćam i razumijem i ne uzimam za zlo ni kod koga – kazala je zrela 18- godišnjakinja. No, ima male iznimke. Naime, s modnim tandemom Envy Room najviše je snimanja odradila, ali i revija, stoga se s njima najviše i zbližila.

– Nakon prvog puta odabrali bi me i svaki sljedeći put tako sam i ja pristala raditi s njima svaki put, Mislim da bi se isto dogodilo i s drugima da smo češće radili skupa – kaže. Kaže da ne bi mogla birati između revija i snimanja, ali kada bi morala, vjerojatno bi to bile revije zbog druženja s ostalim curama prije i poslije samog događaja.

Foto: Privatna arhiva

– Na snimanjima sam od modela najčešće sama pa mi na revijama i vrijeme brže prolazi i ne mislim toliko na umor – priznaje. Iako vrlo osebujna i energična na pisti, u privatnom je životu vrlo jednostavna i sigurna, a takav joj je i modni stil. – Ako idem van s prijateljicama ili tako nešto, naravno da se volim ljepše obući, posvetiti više vremena i osmisliti lijepu kombinaciju, cipele na petu i nešto što ne bih mogla obući svaki dan – kaže Leonarda koja voli i sportski stil u kojemu je najviše poslije “jednostavnog školskog stila”. I dok bi neki možda pomislili da je njezin posao – posao bez mana, Leonarda ističe da to ipak nije tako. – U svakom poslu zdravlje pati na drugačiji način, pa tako i u ovom. Nakon mnogo odrađenih i učestalih snimanja, koža lica i zdravlje kose slabi. A bez lijepog, prirodnog i čistog zdravog lica to je problem kod modela, više nego kosa – ističe, a čak i s mnogim kozmetičkim preparatima, lice se ne stigne oporaviti, a već dolazi novo snimanje.

Zbog svega toga, trudi se jednako pravilno i zdravo hraniti, bez dijeta i svakakvih načina kako bi ostala mršava. Navodi kako izgladnjivanje nikako nije opcija jer tijelo mora dobiti ono što mu treba, inače dolazi do oslabljenja kože, noktiju ili pak problema s kožom. Tu i tamo si dozvoli pojesti ili popiti nešto nezdravo, ali ističe da je ključ u umjerenim količinama. Iako uz početak fakulteta i ostale obveze ne stigne vježbati koliko bi htjela, trudi se svako jutro ili večer opustiti uz jogu. Leonarda je iznimno sretna kada se vidi na naslovnici nekog časopisa, a posebno na plakatima. Više od toga, lijepo joj je vidjeti da to primijeti obitelj i društvo koji joj se uvijek iznenadno jave kako bi ju pohvalili.

Foto: zvonimir ferina

Dečko nije nimalo ljubomoran

– Obitelj me podržava u svemu, kada bih im rekla da ću biti televiziji taj i taj dan, u toj i toj emisiji, čekali bi da počne kako bi me mogli vidjeti. Tražili bi da im pokažem ili sami kupili časopis u kojem bi bila – ističe lijepa Leonarda. U većim zemljama se, misli, više pažnje posvećuje modelima i modnom svijetu nego u Hrvatskoj, no ipak smatra da ima dobru podlogu za nešto više.

– Za početak je odlično za iskoristiti slobodno vrijeme, kao hobi, džeparac, druženje i pripremanje ako želimo prijeći na višu razinu –kaže.

Kada nije na faksu, revijama ili snimanjima, trudi se što više vremena posvetiti dečku, za kojeg kaže da nimalo nije ljubomoran kada se nađe u situaciji da mora izaći pred mnoštvo u nešto oskudnijoj robi nego inače.

Foto: zvonimir ferina

– Zna na koji ju način nosim, bez provokacija ili bilo čega sličnog, ali i do sada nije imao dobar razlog biti ljubomoran – priča nam.

U svom poslu nema uzora već ponosno ističe kako više gleda koliko i dokle sama može uspjeti, a ne da uspije do kud je uspio netko drugi. Ali ipak, neke od svjetskih modela koje prati su Gisele Bundchen i Adriana Lima, pa joj je stoga želja da barem jednom u životu bude dio anđelica Victoria’s Secreta.

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
08:44 05.10.2020.

Puške u Milanu su spremne.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
08:36 05.10.2020.

Da li je uopće svjesna iskustava prethodnih Viktorijinh anđelica kako su došle do tog vrha? Da li je svjesna što će sve morati dodatno raditi? Da li to baš stvarno želi?

AD
adminka
10:13 05.10.2020.

sve manekenke se izgladnjuju, ne vidim kako bi ona bila nešto posebno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije