Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maja nije jedina

Brojni poznati Hrvati dali su neobična imena svojoj djeci, a ovo su samo neka

Foto: Pixsell, Instagram
1/8
27.03.2021.
u 16:11

Nakon što je ime sina pjevačice Maje Šuput (41) izazvalo brojne rasprave, prisjetili smo se još neobičnih i jedinstvenih imena potomaka naših poznatih lica.

Danas se konačno saznalo ime sina pjevačice Maje Šuput (41) za koje je najavila da neće biti domaće i tradicionalno, ali ga prije nije htjela otkriti. Na Instagramu uz niz fotografija malenog dječaka otkrila je da se zove Bloom. Društvene mreže užarile su se jer nekima je to neobično ime suviše strano, a nekima vrlo egzotično. Neki pak smatraju da je previše žensko ime.

Foto: Instagram screenshot

Dušebrižnici su odmah počeli istraživati značenje imena pa su ga mnogi povezali sa crtićem Winx Club, u kojem jedan od glavnih likova nosi to ime, a drugi su ga povezali s glumcecm Orlandom Bloomom. Ako zavirimo u Cambridgeov riječnik, vidi se da bloom označava zdravlje, energiju i naočitost te cvijeće, ali nosi i značenje čelika.

Maleni Bloom je tek jedna od beba na estradi koja nosi neobično ime. Za početak, tu je malena kći glazbenika Borisa Novkovića (53) i bivše manekenke Iris Volf (28) imena Si. Ime joj je sačinjeno od dva slova imena njenih roditelja. 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

– Uz rođenje mojih sinova, za mene je ovo najvažniji događaj u životu. Molim vas, dopustite mi da u ovom emotivnom trenutku budem i malo patetičan i javno zahvalim mojoj Iris što nam je na svijet donijela predivnu djevojčicu. Naša Si, kako smo je zajednički nazvali, po mom vjerovanju, negdje iz zlatnih visina odabrala je upravo nas za roditelje i sletjela tiho u naš dom, a Iris, Noa, Bono i ja i cijela naša velika obitelj dat ćemo sve od sebe da opravdamo povjerenje koje nam je ukazala u roditeljskom, bratskom i obiteljskom smislu - kazao je za Večernji list Boris nakon rođenja kćerkice Si, a koji je u braku s bivšom suprugom Lucijom Matić dobio sinove Nou i Bona.

Ella Dvornik (30), kći preminulog Dine Dvornika, majka je dviju djevojčica. Stariju Balie Dee rodila je u studenome 2017. godine, dok je u veljači prošle godine na svijet stigla i malena Lumi Wren.

Foto: Instagram screenshot

Neobično ime svom su djetetu nadjenuli i glumac Kristijan Ugrina (48) i Ksenija Marinković (54) koji su sina nazvali Kosta Kai, a riječki roker Damir Urban (52) sa suprugom Milicom (40) sinove je nazvao Malik i Istok Zola.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Za strana imena odlučio se i glumački par Bojana Gregorić Vejzović (49) i Enes Vejzović (43). Sin im se zove Raul, a kći Zoe.

Foto: Instagram screenshot

Za dvoslovno ime odlučio se i glazbenik Matija Dedić (48) koji je kćer nazvao Lu, a pijanist Maksim Mrvica (45) je svoju nazvao Leeloo, prema glavnom liku iz filma Peti element.

Foto: Matej Grgić

Glazbenik Gibonni sinovima je nadjenuo imena Rando i Lorenzo, a pjevač Marko Perković Thompson koji sa suprugom Sandrom ima petero djece jedno od njih je nazvao Diva Marija. Splitska glumica Ana Gruica, danas Uglešić, iz veze s putopiscem Hrvojem Šalkovićem ima sina kojem su dali ime Ivan Marat.

Dok su neki skratili imena, neki su ih produžili. Šampioni ove kategorije su glumica, scenaristica i aktivistkinja Jelena Veljača (39) koja je s bivšim suprugom glumcem Draženom Čučekom (49) dobila kći i nazvala ju Lena Miša Kristijana.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najkreativniji, barem kako se čini, bio je Darko Rundek (65) koji je svom sinu dao čak šest imena – David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

Na crvenom tepihu Večernjakove ruže razgovarali smo s glumcima Enisom Bešlagićem i Slavkom Sobinom

Komentara 9

MC
mario.cotic.3
17:17 27.03.2021.

...spoj slavenskog kompleksa i cinjenice kako se radi o dosta mijesanih brakova gdje se "po svaku cijenu" treba izbjeci neko hrvatsko tradicionalno ime, ali kako bi se to prikrilo, onda se da neko glupavo strano ime jer "nu nas kako smo mi posebni, kreativni i iznad drugih"....na kraju ce svi zavrsiti nadrogirani, imati djecu svako s drugim partnerom ili partnericom....iskompleksirani do bola i mrzice sami sebe cijeli zivot...sve svoje frustracije i komplekse lijecice na taj nacin da ce ih htjeti nametnuti svima nama kao nesto "normalno" i mi cemo kao trebati zivjeti njihove komplekse da bi se, eto, oni osjecali "bolje"...

BE
berija
17:06 27.03.2021.

To što su poznati, ne znači da nisu idioti. Usput, kako od prvih slova imena Boris i Iris dobiješ Si? Mala će na španjolskom i talijanskom govornom području primit kurca više od očekivanog.

JM
ja-ma
17:06 27.03.2021.

Mi smo dežurni dušebrižnici,a vi nam servirate ta sr*anja.Rekla je strano i moćno, a ispala sprdačina. Toliko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije