Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reportaža

Broj 13 u slučaju INmusica nikako nije nesretan, evo što gosti hvale

INmusic festival
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
26.06.2018.
u 11:10

Dobro je znati da s dvije lokacije na Jarunu, točnije na oba ulaza na RSC Jarun, voze ZET-ovi autobusi koji posjetitelje festivala vode besplatno do ulaza

Za broj 13 kažu da je nesretan, srećom to ne vrijedi za INmusic festival i njegove posjetitelje jer je festival startao odlično.

Zasluge  za to imaju izvođači koji su otvorili trinaesto izdanje glazbenog festivala na Jarunu, ali zasluge pripadaju i vremenskoj prognozi koja je sinoć bila milostiva prema festivalskoj publici, a nadamo se da će tako biti i danas i sutra. 

Baš zbog lijepog vremena dvije gošće iz Poljske nisu uzele za zlo organizatorima što nisu istaknuli kako tramvaj broj 5 zbog radova nije vozio pa su od Jaruna prošetale od hostela u kojem su bile smještene, ali pohvalile su administratore društvenih mreža festivala jer su im brzo odgovorili što se događa s prometom i da umjesto tramvaja voze autobusi.

Hodajući nasipom prema Jarunu prema Otoku hrvatske mladeži, uz šetače, brojni su bili i biciklisti, a upravo tim prijevoznim sredstvom navodno je i zvijezda večeri David Byrne stigao na festival.

 

 

 

Living out loud, proud, and in color w @whostendayi! #pride #bikes #tourlife

A post shared by Chris Giarmo (@chrisgiarmo) on

 

 

 

U grad je stigao u nedjelju sa svojim bendom koji je sinoć bio dio nezaboravne scenske i glazbene predstave u režiji ovog legendarnog glazbenika.

INmusic festival
1/30

David je s njima napravio turu po središtu grada i njegovo glazbeno društvo na biciklima je istražilo grad, a svratili su i do Muzeja prekinutih veza. David je sigurno bio dobar vodič po gradu jer ovo je njegov peti dolazak u našu metropolu. 

Iako se činilo da će ulazak na festivalsko tlo potrajati, na ulazu su bili jako organizirani i nije bilo većih čekanja, ali pripazite što nosite sa sobom u torbi, pogotovo se to odnosi na žene kojima savjetujemo da ruževe, labela i maskare ostave kod kuće jer će vam ih na ulazu uzeti, baš kao i obične bombone jer hrana i piće ne smiju se unositi.

Odmah na ulazu srećemo rasplesane skupinu Talijana i Francuza koji nas usmjeravaju prema OTP World stageu i uvjeravaju nas da nećemo biti razočarani jer Témé Tan zna rasplesati i one koji ples ne vole. Poslušali smo ih i putem do stagea upitali jesu li im cijene piva od 26 kuna i više prihvatljive.

– Naravno, na drugim festivalima u Europi cijene su i više, a ovo je dobro craft pivo – zadovoljno nam odgovaraju.

Témé Tan spojem bossa nove, elektro-popa i world glazbe uspješno je zagrijao i rasplesao publiku, a slično je bilo i u Šumi Striborovoj u koju svakako zavirite jer ovaj skroviti kutak nudi kratki bijeg od užurbanosti koja vlada oko glavnih pozornica, a pružit će vam jednaku plesnu razonodu. Gastroponuda bogata je kao i prošle godine pa, kad potrošite kalorije plesom, ne morate brinuti o tome kako riješiti problem gladi jer slasni hamburgeri, kobasice, gyrosi i neke egzotičnije delicije nalaze se na svakom koraku i mame mirisima.

Večeras su zvijezde večeri St. Vincent i Nick Cave, i dobro je znati da s dvije lokacije na Jarunu, točnije na oba ulaza na RSC Jarun, voze ZET-ovi autobusi koji posjetitelje festivala vode besplatno do ulaza, a promet na Jarunu tijekom festivala je zatvoren od 15 sati. Nogometni fanovi neka ne brinu jer večerašnju utakmicu između Hrvatske i Islanda neće propustiti jer će se utakmica gledati na Hidden stageu. 

INmusic festival
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije