Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE NETFLIXA

Britanci pokorili Emmyje, 'Kruna' se konačno okrunila najvažnijom nagradom

The 73rd Primetime Emmy Awards in Los Angeles
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/11
20.09.2021.
u 08:21

Pobjedom u najboljoj dramskoj seriji s naslovom "The Crown" Netflixu je dodijeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u prvu ligu streaminga s pobjedom za humorističku seriju s "Ted Lasso". Ni Netflix ni AppleTV+ ranije nisu osvojili Emmy za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju

Drama "The Crown" i komedija "Ted Lasso" osvojile su u nedjelju glavne televizijske nagrade Emmy, dok je "The Queen's Gambit" proglašena najboljom ograničenom serijom.

Pobjedom u najboljoj dramskoj seriji s naslovom "The Crown" Netflixu je dodijeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u prvu ligu streaminga s pobjedom za humorističku seriju s "Ted Lasso". Ni Netflix ni AppleTV+ ranije nisu osvojili Emmy za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju.

Olivia Colman i Josh O'Connor iz "The Crown" osvojili su televizijske nagrade Emmy za dramske glumce.

Colman i O'Connor, koji su glumili kraljicu Elizabetu i princa Charlesa, u raskošnoj sagi o britanskoj kraljevskoj obitelji proglašeni su najboljim dramskim glumcem i glumicom.

Kate Winslet proglašena je najboljom glumicom kao problematična detektivka u ograničenoj seriji "Mare of Easttown", dok je Ewan McGregor pobijedio s ulogom modnog dizajnera u miniseriji "Halston".

Nakon sezone koja se fokusirala na nesretan brak princa Charlesa i princeze Diane, "The Crown" je donijela i pobjede za sporedne glumce Gillian Anderson kao bivše britanske premijerke Margaret Thatcher i Tobiasa Menziesa kao pokojnog princa Philipa, ali i za tekst i režiju.

Jason Sudeikis, zvijezda i sukreator filma "Ted Lasso", proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Hannah Waddingham i Bretta Goldsteina najboljim sporednim ulogama.

Jean Smart doživjela je ovacije kada je proglašena najboljom komičnom glumicom u tv seriji "Hacks", koja govori o stand-up komičarki.

Zabrinutost zbog Delta varijante koronavirusa natjerala je nedjeljnu ceremoniju da se preseli u šator u centru Los Angelesa, sa smanjenim popisom gostiju i obveznim cijepljenjem i testiranjem.

Velimir Grgić: 'Nije čudno kako neki ljudi misle da je korona prevara, pa slične sulude teorije širile su se i prije'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije