Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije im jasno zašto sada

Britanci duboko razočarani novim potezom Meghan i Harryja: To je moglo čekati

Foto: PA/Pixsell
1/5
08.04.2020.
u 08:00

Princ Harry i njegova supruga obavijestili su javnost kako osnivaju humanitarnu organizaciju Archewell i ta vijest objavljena je nedugo nakon što je britanski premijer završio na intenzivnoj njezi jer se bori s koronavirusom.

Meghan Markle i princ Harry najavili su kako osnivaju humanitarnu organizaciju koju su nazvali Archewell. Od početka travnja više ne obavljaju kraljevske dužnosti i nemaju pravo koristiti se u imenu svog brenda nazivom Sussex. 

CNN je od glasnogovornika para dobio izjavu u kojoj piše kako ime organizacije nisu temeljili na imenu svog sina već na grčkoj riječi koja znači izvor akcije. Kažu kako je ta grčka riječ arche bila i inspiracija za ime njihova sina.

– Archewell je ime koje kombinira drevnu riječ za snagu i djelovanje. Radujemo se pokretanju Archewella – napisali su Meghan i Harry u svojem priopćenju. Vijest o pokretanju njihove humanitarne organizacije u Velikoj Britaniji nisu dočekali s oduševljenjem jer smatraju kako su mogli pričati neko bolje vrijeme i strpjeti se da prođe borba s pandemijom koronavirusa i zasmetalo im je što su ovu informaciju podijelili s javnosti baš u trenutku kada je britanski premijer Boris Johnson završio na intenzivnijoj njezi zbog koronavirusa. – Nisu li mogli pričekati bolji trenutak? Ljudi u cijelom svijetu vode borbu s kornavirusom i oni su baš sad odlučili staviti fokus na svoju organizaciju? Nije vrijeme za to, bez obzira na to koliko imaju dobru namjeru s ovom organizacijom – bili su neki od komentara na društvenim mrežama.

1/17

Meghan i Harry i na te optužbe imali su odgovor. – Kao i svima, i nama je fokus na pružanju podrške naporima u borbi protiv globalne pandemije koronavirusa. No, suočeni s tim informacijama koje izlaze na vidjelo, osjećali smo se obveznima podijeliti priču o tome kako je došlo do stvaranja naše organizacije i kako je dobila ime – napisali su. 

Ključne riječi

Komentara 6

TR
tracy
11:25 08.04.2020.

vratit ce se on bakici ubrzo

JP
josip.pivar11
11:37 08.04.2020.

I Hrvati su duboko razočarani - možda tek nešto manje od Britanaca. Pa pustite taj par na miru. Neka žive svoj život po svome.

WI
wimamanianiia
09:11 08.04.2020.

Pa sta, jesu se obukli i isli na teren raznositi hranu po kucama starcima, ili cekaju da im kapne lova na racun za njihovo uzdrzavanje na viskoj nozi na tudjoj grbaci? Ovo vise nije ni poremeceno, nego nesto daleko bezobraznije i bahatije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije