Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi jedva čekaju

Boris i Nataša: Napravili smo ovo bez kalkulacije i iz srca

Foto: Vanja Tataj
1/10
20.10.2019.
u 09:00

Nataša Janjić gostuje kao vokal u novoj pjesmi Borisa Štoka “Još uvijek”, koja još nije imala svoju premijeru a već je privukla veliki interes.

Iako pjesma “Još uvijek” nije imala svoju premijeru, kao ni spot za nju već se na veliko priča o ovoj glazbenoj suradnji Borisa Štoka i Nataše Janjić. Glazbeni kreativac kojeg je šira javost upoznala kao pjevača grupe Quasarr, već tri godine je u solo vodama i poprilično dobro krstari sam što dokazuje veliki interes publike za njegove nastupa kao i lanjski Porin u kategoriji najbolji alternativni album koji je osvojio za svoj album prvijenac “Ispod kože”. S obzirom na veliki interes za novu Borisovu pjesmu nije nam preostalo drugo nego privesti glazbenika i glumicu na razgovor i otkriti kako se rodila ova suradnja koja je publiku privukla i bez da su poslušali pjesmu.

– Ovo je drugi singl koji će se naći na mom drugom albumu i došao sam na ideju da probam nešto malo drugačije u smislu neke suradnje. Dosad sam imao suradnju s Josipom Lisac , s Jadrankom Ivaniš Yayom, s jazz grupom Chui i nisam htio ponavljati sličnu priču, htio sam nešto potpuno drugačije i svježe, da to bude lijep izazov. Nataša je vrlo kompetentna umjetnica koja kroz sve medije prolazi s lakoćom, lijepa žena koja će se snaći na svakoj pozornici. Nismo se poznavali prije ali imali smo zajedničke prijatelje. Čim sam joj poslao pjesmu, ona je ideju odmah prihvatila. U početku je zamisao bila da Nataša bude samo u spotu, ali ja sam želio i njezin glas u pjesmi tako da pruži jednu ženstveniju notu melodiji. Sve je ispalo super na obostrano zadovoljstvo i jako smo zadovoljni – priča nam Boris, a Nataše se nadovezuje:

– Pjesma je baš žanrovski muzika koju sama slušam, to je taj neki electro pop i čim mi je Boris poslao demo snimku pjesma mi se svidjela na prvo slušanje i prihvatila sam prijedlog da pjevam zajedno s njim. Nadam se da će se i publici svidjeti ovaj moj mali izlet, nemam glazbene pretenzije, ali priznajem da volim pjevati i to mi je jedna druga vrsta scenskog izražavanja koje je ipak na kraju bliska glumi.

Spot u režiji Marcelle Zanki je snimljen i trenutno je u montaži, a kako nam priča Boris Marcella je to zamislila kao retro priču smještenu negdje u Italiji ili Provansi, a ambijent jedne vile u Mošćeničkoj Dragi bio je idealna kulisa za ovaj spot.

– Spot je vizualno jako atraktivan, malo je u nekoj Twin Peaks atmosferi i sve je smješteno u 80-e, a ja igram jednu nesretnu
bogatašicu. S veseljem sam se prepustila toj ulozi, pomagala sam Borisu, iako u spotu imam dosta solo kadrova jer priča i je o nekoj mojoj usamljenosti. Boris mi je pustio da budem zvijezda spota, a on je zvijezda pjesme – kroz smijeh će Nataša. Pjesmu autorski potpisuju Darko Terlević i Boris Štok.

– Moj je tekst a glazbu i produkciju smo zajedno napravili, a pjesmu je miksao Matej Zec. Inače Darko je moj bliski suradnik i odličan kreativac – priča nam Boris, a na pitanje kako je bilo snimati s Natašom, odgovara: – S Natašom je sve bilo super, kliknuli smo i sve je bilo ugodno i ona je to sve odradila profesionalno i veselimo se zajedničkim nastupima uživo. Prva prilika da zajedno budemo na pozornici je moj nastup u Saxu 8. studenog kada sam pozvao Natašu da mi se pridruži.

Foto: Instagram/Wanda Nara

Glumica nam potvrđuje da će se pridružiti Borisu na pozornici, a o nastupu i tremi će razmišljati kada se datum koncerta približi. Mala trema nije je zaobišla nedavno kada se prvi put nakon povratka s rodiljnog dopusta vratila na kazališne daske. – Bilo je treme prije prve predstave, jer sam shvatila da godinu i pol dana nisam stala na scenu. S obzirom da sam imala zahtjevne predstave nisam se usudila igrati i već na početku trudnoće sam otišla na porodiljni. Nakon godinu i pol dana bilo je uzbuđenja ali to je, kao što mnogi i kažu, kao vožnja biciklom i vratilo mi se sve u tren. Međutim bioritam mi se sada promijenio i večeri su mi teške za izdržati do kasno jer rano ustajem. – govori Nataša. Dok se glumica vraća u radnu rutinu, Boris već duže vrijeme radi na novom albumu, a s obzirom da je njegov prvi solo album “Ispod kože” bio odlično primljen i kod publike i kod kritike pitamo ga strahuje li kako će ispuniti očekivanja s drugim albumom.

– Sebi stavljam nove izazove i nastojim dignuti ljestvicu i ne ponavljati se, aranžmanima i zvukom trudim se odlaziti u neke druge sfere i domene a opet da to bude neki moj autorski potpis. Jedan od izazova koje sam si postavio je i ova suradnja s Natašom, odlučio sam s jednom glumicom ući u jednu ovakvu glazbenu avanturu i to mi je sve malo novo i zapravo iznenađuje me koliki odjek to ima iako pjesma još nije ni izašla – kaže Boris. Pjesmu je, veli napravio bez ikakvih kalkulacija i on i Nataša su cijelu priču odradili iskreno i iz srca. Boris je u stalnom radnom odnosu, ali ne zato što od glazbe ne može živjeti već zato što je glazba za njega isključivo poligon za njegovu kreativnost.

– Glazbi pristupam isključivo s ljubavlju i kreativnim izazovima i ne gledam na glazbu kroz materijalno, pa ne moram raditi kompromise. To mi je isključivo kreativni zanos, pristupam svemu bez kalkulacija i radim glazbu koja me veseli – kaže Štok. Kada je o nastupima riječ jednako ga privlače i veliki i mali prostori, a zadnjih pola godine zaredali su mu se nastupi na festivalima pred tisućama ljudi.

Foto: Vanja Tataj

– Funkcioniram i na većim i manjim pozornicama, osobno volim energiju velikog stagea i veće dvorane, ali volim i manje koncertne prostore poput onog u Saxu jer onda imaš svoju prubliku u prvom redu – kaže nam Boris. Na svojim koncertima i dalje izvodi i pjesme Quasara koje publika i dalje obožava, a sve te pjesme imaju Borisov potpis.

– Quasarr me oblikovao i brandirao kao pjevača i autora, premda su estetika i zvuk bili malo mračniji. Taj period svakako je ostavio traga, ja te pjesme i dalje sviram uživo jer su velikim dijelom moje osobnosti. Sada otkako radim solo, više pažnje dajem melodiji i glasu, a i ne volim se ponavljati pa radim sve: od elektronike, akustike, jazza, a ponekad i covere. Uglavnom eksperimentiram i to me sve jako veseli – zadovoljno će Boris. Dok on svoje slobodne vrijeme voli provesti uz neku dobru seriju, knjigu ili na nekom koncertu, Nataša kaže kako sada vrijeme najviše provoditi kod kuće uz supruga Nenada Medančića i sina Tonija.

– Sad su mi se prioriteti promijenili i sad mi je lijepo kod kuće s djetetom i mužem. Jako se promijeni taj fokus kada postanete mama, to stvarno postane centar tvog svijeta i smisla i jednostavno više ništa nije tako važno kao tvoje dijete – veli Nataša. Želju za stvaranjem i dalje ima, samo si sada više ne želi priuštiti tempo kakav je imala prije trudnoće. – Imam potrebu stvarati i to je nekakva duševna higijena i za nas da bismo bili bolji roditelji, tako da jedno ne isključuje drugo ali samo se način i tempo malo prilagodi – zaključuje glumica i dodaje kako je veseli nastup s Borisom u Saxu.

 

Ključne riječi

Komentara 4

CR
crodux
09:47 20.10.2019.

antipatični!

MA
mazdrk16
10:03 20.10.2019.

obična jelena

Avatar comparator
comparator
10:12 20.10.2019.

Pjesmama fali samo još neka poruka i energična atrakcija koja bi razvalila mase . Za to ipak treba ekipa koja se pali na emociju umjesto ove melankolije . Dajte nek malo te gitare ili neki instrument ,ne znam što jer to je vaš posao ali ako se muzikom bavite samo sporedno onda tu nema šanse za uspjeh. Muzika je način života pa bila ona bilo kojeg žanra .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije