Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška glumicama

Bolno priznanje glumice Dore Lipovčan: Silovana sam i 15 godina sam šutjela o tome

Foto: Facebook
1/6
20.01.2021.
u 12:30

"U poslu sam vjerojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak otprije i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koji bi svakog s takvim namjerama jasno na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene", napisala je Dora.

Glumice iz regije na Facebook stranici ''Nisam tražila'' odlučile su progovoriti o seksualnom zlostavljanju i silovanjima koja su doživjele na radnom mjestu ili tijekom studiranja na Akademiji. Prva je javno o tome progovorila beogradska glumica Milena Radulović koja je za silovanje prijavila Miku Aleksića kod kojeg je pohađala glumu, a kasnije su javno i anonimno svoja iskustva ispričale i ostale glumice iz regije. Naša glumica Dora Lipovčan o svom mučnom iskustvu progovorila je ne Facebooku i rekla kako joj se to dogodilo puno prije nego što je postala glumica, ali sada želi govoriti o tome kako bi potaknula sve žene da prijave policiji ovakve predatore. 

"Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo.... ali utoliko više razumijem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanima za svoj profesionalni život i školovanje ... u poslu sam vjerojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora, možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak otprije i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koje bi svakog s takvim namjerama jasno na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene... jer vjerujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima... toliko bijesa nosim u sebi od djetinjstva... nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, škola i akademija... ja sam šutjela punih 15 godina prije nego što sam otišla na policiju... i ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud... al sam bar progovorila... od tad mi duša malo manje krvari", napisala je Dora u svojoj objavi  te je dodala:

"Jer nekima još nije jasno... ono što kod silovanja strada jest duša...  iako um ostaje desetljećima zarobljen u slikama, iako se tijelo zauvijek lomi autoimunim bolestima, iako je nakon toga prokleto teško dati srce na uvid, posudbu a kamoli dar, još uvijek ga je moguće sačuvati... ali ono što najteže stradava jest duša...  sam razlog vlastitog postojanja postaje zauvijek upitan... zato se šuti."

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije