Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške situacije

Bolest koju ne može pobijediti i nerazriješena smrt bivšeg supruga obilježili su život slavne glumice

Foto: Profimedia
1/6
26.09.2019.
u 08:00

Olivia danas slavi 71. rođendan. Karijeru je  započela  pobijedom u talent showu Sing, Sing, Sing. Vodio ga je legendarni glazbenik Johnny O'Keefe.

Glumica Olivia Newton-John ponovno se bori s rakom. Prekrasna Australka  godinama je bila pojam ljepote i zdravlja, no teška bolest joj se vraćala nekoliko puta i potpuno ju je izmoždila.

Olivia je karijeru  započela  pobijedom u talent showu Sing, Sing, Sing. Vodio ga je legendarni glazbenik Johnny O'Keefe. Kao nagradu je dobila putovanje u Veliku Britaniju, a iako nije baš htjela ići, majka ju je natjerala. U 1971. izdala je prvi album, 'If Not For You', koji nije baš najbolje prošao kod publike iako joj je pomogao da je zamjete i u Americi. Ipak, svijet ju je zapazio kada je 1974. nastupala na Euroviziji pod zastavom Ujedinjenog Kraljevstva, pjevala je baladu 'Long Live Love' te završila na četvrtom mjestu. Te godine pobjedu je odnjela grupa ABBA i njihova pjesma Waterloo. No to je za Oliviju bila samo odskočna daska. Pjevačica je napokon imala hit sa singlom 'I Honestly Love You' sa svog drugog albuma koji joj je donio dva Grammyja i nagradu Billboarda. A onda dramatičan zaokret. Dobila je ulogu u 'Briljantinu', adaptaciji broadwayskog mjuzikla uz mladog zavodnika, Johna Travoltu. Publika se zaljubila u Dannyja i Sandy, a obožavaju ih i 40 godina kasnije. Jednako kao i pjesme iz filma 'Summer Nights', 'You're The One That i Want' i 'Hoplessly Devoted to You', koje su, iako poprilično slatkaste, postale instantni klasici.

Osim toga, Olivia je bila nominirana za Zlatni globus za najbolju glumicu. Sve to joj nije bilo dovoljno. Nije više htjela biti 'dobra curica', te je potpuno promijenila imidž. Kao i većina zvijezda koje su djetinjstvo ili ranu mladost provele pod svjetlima reflektora htjela je dokazati da je odrasla. Počela je stvarati hitove koji su golicali maštu mnogih dok su u nekima po prvi put probudili seksualnu energiju. Kada je napokon snimila 'Physical' čipka i kožnate hlače više nisu bile najtraženija fetish odjeća. Njihovo mjesto zauzele su tajice od sjajnog materijala i ostala odjeća koja je inače bila namijenjena isključivo za teretanu. Pjesma je izazvala takvu histeriju da je na nekim radijskim postajama u SAD-u bila zabranjena.  Mnogima je bila pojam seksepila, no za vrijeme snimanja filma Xanadu osvojio ju je Matt Lattanazi s kojim je bila u vezi gotovo 15 godina. Rodila mu je kćer kojoj su nadjenuli ime Chloe, no ljubav ipak nije uspjela pobijediti sve prepreke, pa su se rastali.  Tri godine ranije prvi joj je put dijagnosticiran rak dojke, samo nekoliko dana nakon što je njezin otac preminuo od raka. Pretrpila je osam mjeseci kemoterapije,a a nakon parcijalne mastektomije, doktori su tvrdili da se bolest povukla i da je potpuno zdrava. Godinu dana nakon razvoda zaljubila se u kamermana Patricka Mc Dermotta.

Bili su 10 godina u kompliciranoj vezi, dok on nije nestao negdje na obali Kalifornije 2005. Mnogi još uvijek vjeruju da je lažirao svoju smrt kako bi izbjegao bankrot i živi u Meksiku pod imenom Pat Kim. Newton-John se nakon toga malo povukla iz javnosti, ali nije odustala od ljubavi.  Privukao ju je John Easterling, američki poduzetnik. Veza je počela nevino...tvrdili su da su samo prijatelji, no 2007. su ipak odlučili uploviti u bračnu luku. Gotovo deset godina su uživali bili sretni i zaljubljeni, a onda novi šok. Oliviji je rak metastazirao, rastao je pri dnu kralježnice. Morala suočiti s novom bolešću. Srećom, uz nju je bio suprug John i kći Chloe. Priznala je da ju je bilo strah, jer je milila da je to uspjela preboljeti prije 25 godina.  - Bilo me strah, ali jedino što sam pomislila jest da će i to proći. Morala sam vjerovati da će sve biti uredu - rekla je tada Olivia. U prosincu iste godine rekla je kako ju više ništa ne boli, što je najvažnije.  Strani tračerski časopisi su i nakon toga pisali kako pjevačica izgleda iscrpljeno.

Više puta su besramno odbrojavali dane do njezine smrti. A onda novo iznenađenje, novi problem - Olivia je potvrdila da se bolest vratila.  - Sretna sam što sam kroz ovo prolazila već tri puta, a i dalje sam tu. Živim s tim. Kad ti dijagnosticiraju rak ili daju neku lošu dijagnozu, najčešće ti daju i neki vremenski period, kažu ti koliko ti je ostalo još - rekla je Olivia za strane medije i dodala: - Istina je da te zapravo već sutra može udariti kamion, nikad ne znaš, tako da je svaki dan dar, posebno sada. Ako vjeruješ statistici, tako će i biti. Ako ti netko kaže da ti je ostalo šest mjeseci života, tako će i biti jer vjeruješ u to.  Kako bi umanjila neugodne simptome kemoterapije, ali i bol koju osjeća kod kuće uzgaja marihuanu. Također, pokušava prikupiti sredstva za istraživanje o utjecajima kanabisa na rak. Obitelj je uz nju, ali i glumac John Travolta s kojim je još uvijek, nakon četrdeset godina u dobrim odnosima, te se često druže.  

Pogledajte koji su glumci i voditelji preminuli na snimanju:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije