Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.06.2019. u 20:48

Što bi bilo s ‘Potjerom’ da su se na HRT-u odlučili za Danijelu Trbović, nažalost nikada nećemo saznati

U opuštenom okruženju svoje omiljene pečenjarnice, TV voditelj Tarik Filipović oprostio se nedavno s “lovcima” iz kviza “Potjera”. Čak 826 emisija i šest sezona popularnoga kviza snimio je do sada taj duhoviti, elokventni i pred kamerama iznimno snalažljivi voditelj koji je u veoma kratkom roku postao jedan od najjačih brendova HRT-a, a od jeseni se, eto, ponovno vraća u voditeljski stolac emisije koja ga je, zapravo, i proslavila:”‘Tko želi biti milijunaš?”.

Za uspjeh oba ta kviza, uzgred kazano, a koji su bez ikakve sumnje jedni od najuspješnijih TV formata koje smo na nacionalnim programima imali priliku gledati, najveće zasluge snosi upravo on. A, isto tako, emisije poput “1 protiv 100” te “Sve u sedam”, koje je također vodio, bile su gledljive isključivo zahvaljujući njegovu angažmanu... Što će se dogoditi s “Potjerom” sada kada umjesto njega na voditeljsku poziciju dolazi Joško Lokas, koji je uz mnogo negodovanja i neodobravanja izabran za njegova nasljednika na internoj audiciji unutar kuće, doista ne znam, ali bojim se da će se riječi s natpisa koji je postavila gazdarica Dubravka na ulaz Tariku drage pečenjarice u koju je izveo cjelokupno “lovačko” društvo, u vrlo kratkom roku obistiniti.

“Potjera ovdje prestaje!”, pisalo je na tom natpisu, a nisam siguran da su baš svi uzvanici bili svjesni istinitosti tih riječi dok su uživali u delicijama s roštilja i veselo nazdravljali sa svom ostalom logistikom koja uz to ide. Elem, posljednja sezona koju trenutačno pratimo na HRT-u 1, ali i to sve manje, postala je već poprilično dosadna. Uza sve dužno poštovanje spram svih “lovaca”, jednostavno nisu uspjeli u ovoj, ali ni protekloj sezoni, napraviti neki skok u kvalitativnom i zabavnom smislu. Dean od kojega sam zapravo najviše očekivao, te kojega sam još davno označio kao idealnog kandidata da poput neke intelektualne rock-zvijezde – ponekad voljene, a ponekad omražene – postane idol mladih, nije u tome baš uspio. Svoj krug djelovanja, nažalost, nije uspio proširiti izvan te emisije i određenih kvizaških krugova... Morana Zibar je korektna, poput neke profesorice čije ime ćete zaboraviti čim maturirate, ali nažalost ništa više od toga.

A, ovaj novi dobar je samo ako imate probleme s nesanicom pa vam treba nešto jače od uobičajenih tableta za spavanje. U svakom drugom slučaju, najbolje da odmah prebacite program! Jedino, eto, Krešo, kao neka vrsta nepredvidivog, ponekad pretjerano opuštenog, blago iritantnog, ali ipak nekako zabavnog i dobroćudnog “lovca”, o čijem je kvizaškom znanju bespredmetno raspravljati, nudio je nešto u televizijskom smislu novo i zanimljivo za gledanje. I to je, međutim, s vremenom postalo naporno, a pogotovo uzevši u obzir da ga gotovo nitko ne može pobijediti pa se tako gubi i onaj natjecateljski naboj bez kojega ovakve kvizaške emisije jednostavno nemaju smisla. Kandidati su, da spomenem i njih, jer po meni upravo oni snose najveću odgovornost za opadanje razine uzbudljivosti kviza, nevjerojatno prosječni. Ambiciju ne bi pokazali ni da se kao točan odgovor nalazi na onoj ploči potjere koja je pred njima... Da u emisiji, dakle, nije bilo Tarika, koji je sve to održavao donekle zabavnim, ne bi se – sasvim sam uvjeren – ni približili ovoj zbilja impresivnoj brojki od više od osamsto epizoda koliko su s njim dobacili, a koliko s Joškom Lokasom ne mogu snimiti ni u najluđim maštarijama onih odgovornih za njegov izbor.

Bit ću, evo, iskreno iznenađen ako s ovim tvorcem i voditeljem jednog od najdosadnijih game showova ikada osmišljenih; “Šifra”, koja napokon prestaje s emitiranjem, a koji, nota bene, i inače rijetko kada s nekim voditeljskim projektom koji traje dulje od pet minuta po epizodi uspije potrajati više od dvije sezone, približe ukupnoj brojki od tisuću emisija. Tijekom na početku teksta spomenute proslave u Tarikovoj omiljenoj pečenjarnici, da se vratim na to, vjerojatno najbolji hrvatski kvizaš Krešo, između dva zalogaja u sočni ćevap, izrazio je nadu da će “Potjera” možda ipak opstati. “I ‘Najslabija karika’ je preživjela promjenu voditelja...”, pozvao se na taj presedan, te podsjetio da je nakon toga postala dosad najdugovječniji kviz na HRT-u. “Pušemo im za vrat!”, poentirao je optimistično, valjda pod utjecajem prekomjerne konzumacije crvenog mesa.

Ono što je, međutim, Krešo pri tome zaboravio primijetiti, a HRT u svom odabiru Tarikove zamjene učiniti, to je da su u “Karici” prvobitnu voditeljicu zamijenili Danijelom Trbović koja je zbilja idealna osoba za te brze kvizove u kojima se u relativno kratkom vremenskom periodu mnogo toga dogodi. Da su Ninu Violić kojim slučajem zamijenili Joškom Lokasom, sasvim sam siguran da ni “Karika” – poput, evo, “Potjere” – ne bi preživjela tu promjenu, niti postigla ikakav drugi rekord osim onoga o brzom ukidanju koji, čini mi se, za sada drži ona Lokasova “late night” emisija kojoj se više ne mogu ni naziva sjetiti. Što bi bilo s “Potjerom” da su se na HRT-u odlučili za Danijelu Trbović, nažalost nikada nećemo saznati, ali sasvim sigurno bismo dobili nešto što ovaj njihov odabir neće nikada – ovu moju TV ružu!

Ključne riječi

Komentara 17

PR
prajdali100
21:22 22.06.2019.

Hvala dragom Bogu da Trbovich nije upala.Samo nam je ona trebala.

Avatar Kaladin
Kaladin
22:58 22.06.2019.

Danijela Trbović je iritantna i neduhovita. Lokas je dosadan. Grmoja bi bio dobar 😁

YU
YuBastards
07:34 23.06.2019.

Kaj znači elem? Koji je to jezik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije