Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆ UZ TV

Blagdanski program domaćih televizija: puno zabavnog sadržaja i premijernih filmova

24.12.2020.
u 19:58

Prvi put nakon potresa, kamere HRT-a iz Zagrebačke katedrale prenosit će misu polnoćku na HTV i HRA koju predvodi kardinal Josip Bozanić

Domaće TV kuće s nacionalnom koncesijom za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane po starom dobrom običaju pripremile su nam pregršt zabavnog sadržaja i premijernih filmova.

Na HRT-u nas očekuje tradicionalno humanitarno silvestarsko izdanje popularnog kviza “Tko želi biti milijunaš” a prihod ide za rađaonicu Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj. Natjecat će se dva para: finalisti showa Zvijezde pjevaju Arija Rizvić i Ivan Šarić, te Ornela Vištica i Boris Svrtan, glumci koji igraju u novoj uspješnici Kerempuha “Predsjednici & ca”. Džokeri zovi bit će im lovci iz Potjere.

- Kad je posrijedi popularna “A-strana”, i ona je - zbog pogoršanja epidemiološke siruacije u nas i time pripadajućih najstrožih mjera - morala već nakon prve snimljene emisije stati s proizvodnjom. Vidjet ćemo kako će biti u siječnju. Stoga ćemo za Božić emitirati najbolje božićno izdanje te publici očito omiljene emisije, dok ćemo za Silvestrovo i novogodišnju noć imati posebnu emisiju s najboljim izvedbama, a uspjeli smo snimiti i neke nove glazbene brojeve. Sve te pjesme snimali smo vani, ispred zgrade HRT-a, ponovno uz pridržavanje svih mjera. U svakom slučaju, bit će to ugodan doček Nove godine uz male ekrane, našu “A stranu” i program Hrvatske televizije, najavio je Mario Sedmak, urednik Zabavnog programa HRT-a.

1/6

Dodajno tome i da će sve ostale emisije Zabavnog programa HTV-a biti u blagdanskom ozračju - od emisija “Potjera, “Kod nas doma” i “Klub 7” - do emisije Tončice Čeljuske “U svom filmu”, a u kojoj u utorak, 29. prosinca gostuje i svoj “životni film” nam prvi put nakon kraja svog mandata na Pantovčaku, otkriva bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

- Posljednji veliki koncert prije velikog epidemiološkog zatvaranja bio je i koncert Nine Badrić, održan 7. ožujka 2020. u zagrebačkoj Areni - i njega ćemo imati prilike vidjeti na sam Božić 25. 12. na HTV2 u 17:25. Veliku premijernu poslasticu našim gledateljima pripremili smo i u novogodišnjoj noći – na HTV1 u 00:35 emitiramo, premijerno i ekskluzivno, Severinin Magic Tour iz zagrebačke Arene, održan 7. prosinca 2019. A do dugo u noć, nakon Severine, nastavljamo uz najbolje hitove emisije Lijepom našom te premijerni koncert grupe Gazde održanog u Požegi ove godine, te koncertom Šime Jovanovca – održan također u Požegi ove godine u povodu njegove 55. obljetnice rada, najavila je urednica Glazbenih saržaja HTV-a Elizabeth Homsi.

Od ostalih tradicionalnih sadržaja u blagdansko vrijeme gledatelji će imati priliku pogledati tradicionalni Silverstarski koncert berlinske filharmonije također u izravnome prijenosu na HTV3 31.12. u 17:25.

Tradicionalni novogodišnji koncert HRT-a “Valceri, polke i druge špelancije” ove godine snimati će se u Studiju 10 Hrvatske televizije, te ćemo ga kao snimku gledati u njegovom redovnom terminu 1.1. na HTV 2 u 18:30 sati. Također, ove godine gledatelji će imati prilike pogledati i snimku Filahromijskog Bala iz KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, i to na 2.programu Hrvatske televizije 30.12. u 16:45.Najradosniju kršćansku svetkovinu kao i svake godine popratit će Religijski program HRT-a. Na Badnjak božićnu čestitku u sklopu srednišnjeg večernjeg Dnevnika 2 uputit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Prvi put nakon potresa, kamere HRT-a iz Zagrebačke katedrale prenosit će misu polnoćku na HTV i HRA koju predvodi kardinal Josip Bozanić.

Na svetkovinu Božića, također ostajemo u Zagrebačkoj katedrali odakle će prenositi svečanu misu u prijepodnevnim satima koju će predvoditi kardinal Bozanić. Od 11.55 uključujemo se na HTV1 i HRA 1 u Papin blagoslov Gradu i svijetu - Urbi et orbi iz Vatikana. Komentator prijenosa iz Vatikana bit će generalni tajnik HBK doc.dr.sc. Krunoslav Novak, a urednica Antonia Hrvatin Roth.Filmski program HRT-a također obiluje klasicima.

Na Badnjak u 21:20 sati na rasporedu je film „Daj mi sebe“. Riječ je o fantastičnoj komediji s Nicolasom Cageom i Teom Leoni. Na Božić, 25. prosinca, slijedi niz od tri odlična filma za redom. Prvi na redu je „Čarobnjak iz Oza“ s početkom u 13:05 sati. Nakon njega u 14:55 sati slijedi „Djed Mraz 2“, obiteljska komedija.Treći u nizu je klasik „Divan život“ Franka Capre s početkom u 16:45 sati. U večernjem programu od 22.30 očekuje nas “Beskrajni dan” s Billom Murrayem.

Na Štefanje, 26. prosinca u prijepodnevnom terminu slijedi niz koji čine igrani, dokumentarni i serijski program. Prvi na redu je komedija „Smisao života jednog psa“ s početkom u 12:25 sati. Nakon njega u 14:05 sati na programu je dokumentarni film „Naš čo’ek u Africi“, priča o iznimnom misionarskom radu fra Ivice Perića, koji djeluje u Ruandi, u župi Kivumu. Potom u 16:10 slijedi prva epizoda serije „Pavao VI: Papa u oluji“. Udarni termin od 20:10 otvara western „U 3 i 10 za Yumu“. U kasnom terminu od 22:40 na rasporedu je film akcijski film „xXx“.

Na HTV 2 također ćmo gledati niz zanimljivih naslova poput “Šegrta Hlapića”, “Koko i duhovi”, “Vlak u snijegu”, “10 zapovijedi”, “Robin Hood”.Na sam Božić očekuju nas i nova uzbuđenja s NBA parketa. Nova košarkaška sezona počinje nekoliko dana ranije no Hrvatska televizija će točno na blagdan 25. prosinca prenositi utakmicu Brooklyn Netsa protiv Boston Celticsa.

Dva dana kasnije gledatelji će moći pratiti tradicionalno Proglašenje sportaša godine Sportskih novosti, dok su 28. i 29. prosinca rezervirani za vrhunski rukometni sadržaj, Final four rukometne lige prvaka. I ove se godine, kao i obično utakmice igraju u Kolnu, a polufinalni i finalni ogled gledatelji će moći vidjeti na Drugom programu Hrvatske televizije

. Lijepa i uspješna tradicija nastavlja se i u Novogodišnjoj turneji četiri skakaonice. Oberstdorf je domaćin prve postaje 29.12., a sve se nastavlja točno na Novu godinu u Garmisch – Partenkirchenu.

Ove blagdane RTL će svojim gledateljima ponuditi filmski maraton kojim će rasveseliti sve filmske zaljubljenike, posebno ih oduševiti TV premijerama i velikim kinohitovima, a zadovoljni će biti i oni koji se vole opustiti uz probranu tradicionalnu filmsku ponudu iz RTL arhive.Na glavnom kanalu filmski program započinje na Badnjak u ranim poslijepodnevnim satima s “Kod kuće”, animacijom Tima Johnsona, redateljem „Mrava“ i „Preko ograde“, buddy film ceste o invaziji izvanzemaljaca, film o Tifu i Ouu, koji se ne uklapaju u svoje svjetove, ali družeći se doznaju što znači biti prihvaćen te pronalaze međusobne sličnosti iako na prvi pogled ne mogu biti različitiji. Nakon uzbudljive Dreamworksove animirane ZF avanture, čeka nas još jedna u poslijepodnevnim satima, u režiji Brada Birda, koji dobro razumije kako na film prenijeti uzbuđenje akcije i trilera („Mission Impossible – Ghost Protocol“), ali i kako se s puno žara i entuzijazma („Ratattouille“, „The Incredibles“) približiti mlađim gledateljima. Ambiciozan Disneyev film „Sutrozemlja: Novi svijet“, jedna od većih kinoatrakcija 2015., svakako je obiteljski film, no Disney se pobrinuo da George Clooney i Hugh Laurie privuku i starije gledateljstvo u ovu optimističnu, inovativnu, maštovitu ZF pustolovnu fantaziju s puno akcije i dobre energije.

U večernjem programu tradicionalno za Božić ide veliki blagdanski hit, prvi dio serijala “Sam u kući”.Od 22 sata ostajemo vjerni ZF-u pa će gledatelji moći pogledati TV premijeru “Rogue One: Priču iz Ratova zvijezda” iz 2016., koju je režirao Gareth Edwards. Kasnovečernji termin na Badnjak rezerviran je za “Kako je spašen gospodin Banks”, sjajnu biografsku dramu u režiji Johna Leeja Hanckocka. Na sam Božić podnevni filmski program otvara “Čuvari šume: Tajanstveni svijet”, Chrisa Wedgea, autora „Ledenog doba“ i „Rija“. Zatim slijedi “Nacionalno blago” u produkciji poznatog Jerryja Bruckheimera. Uz Nicolasa Cagea, izvrstan odabir glumaca nastavljaju Diane Kruger i Justin Barth te velika imena holivudskog glumišta - Sean Bean, Jon Voight, Harvey Keitel, Christopher Plummer.Nakon avanture u koju je upao Nicolas Cage, slijedi repriza “Sam u kući”, a večernji program od 20 sati otvara “Snježno kraljevstvo”, veliki kinohit iz 2013. Odmah nakon slijedi i kratki film “Groznica Snježnog kraljevstva”, nakon kojeg će biti prikazana TV premijera, bajkoviti Spielbergov „BFG – Blagi fantastični gorostas“, nastao prema istoimenom romanu Roalda Dahla iz 1982. godine. Na Sv. Stjepana podnevni termin otvara „Djedičin mali pomoćnik“, Gila Jungera u kojem gledamo The Miza, WWE zvijezdu koja se odlično snašla u žanru komedije te s Paige čini jako dobar filmski par u ovom prigodnom veselom obiteljskom filmu. Poslijepodnevni program nudi reprize „Snježno kraljevstvo“, „Groznica Snježnog kraljevstva“ i „BFG – Blagi fantastični gorostas“, dok od 20 sati gledatelje čeka još jedna TV premijera „Warcraft: Početak“,uzbudljiv akcijski fantastični film iz 2016. godine u režiji Duncana Jonesa, nastao prema istoimenoj seriji videoigara.

U filmu glume Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky, Clancy Brown i Daniel Wu. Film je zaradio 439 milijuna dolara širom svijeta i tako postao najuspješnija adaptaciju videoigrice. Nakon hita „Warcraft: Početak“ ostajemo u svijetu fantazije sa spektakularnim posljednjim nastavkom epske akcijske pustolovine „Hobit: Bitka pet vojski“, koju je, kao i prijašnja dva dijela, režirao Peter Jackson.

Osim raskošnog filmskog programa koji broji 30-ak prigodnih blagdanskih naslova, program Nove Tv i Doma TV će ispuniti zabavne emisije i showovi domaće produkcije. Show ‘Tvoje lice zvuči poznato’, koji iz tjedna u tjedan zabavlja gledatelje diljem zemlje, u božićnom izdanju prikazivat će uzbudljive i zahtjevne transformacije, a blagdansko vrijeme donosi i veliko finale showa 27. prosinca u kojemu će pobjedu odnijeti jedan od osmero talentiranih kandidata šeste sezone. Popularni show koji ima humanitaran karakter za vrijeme ovogodišnjih blagdana gledateljima će pružiti zagarantiranu zabavu, a istovremeno još jednom podsjetiti na važnost humanosti i darivanja kroz donacije. ‘Farma More i maslina’ još jedan je show koji će ući u svoju završnicu, a gledatelji će imati prilike otkriti kome će od natjecatelja ovi blagdani donijeti nagradu od 500.000 kn. Emisija ‘IN magazin’ također će zasjati u božićnom ruhu, a kroz blagdane će gledatelje uveseljavati i likovi iz dobro poznatih serija ‘Dar Mar’ i ‘Kud puklo da puklo’. Ni ljubitelji sporta tijekom blagdana neće biti uskraćeni za zabavu jer ih na Novoj TV očekuju dva sportska UFC spektakla. Kraj godine obilježit će novogodišnja emisija ‘I godina Nova 2021.’ uz koju će se gledatelji Nove TV pozdraviti od 2020. godine i s veseljem dočekati bolju i radosniju 2021. Nova TV za blagdane donosi prigodni filmski program koji će biti ispunjen romantičnim komedijama, bajkovitim dramama i obiteljskim filmovima stvorenima za druženja pred malim ekranima.

1/10

Badnjak na Novoj TV obilježit će drama ‘Mladi mesija’, inspirativna i jedinstvena priča o sedmogodišnjem Isusu Kristu, njegovoj obitelji i razumijevanju božanske naravi i njegove svrhe. Badnjak će dodatno uljepšati romantična komedija ‘Božićna prosidba’ u kojoj mlada profesorica psihologije mora birati između preseljenja zbog posla iz snova ili ostanka u svom mjestu zbog muškarca iz snova, a filmski program na Badnjak krasit će i drama ‘Božji sin’ koja priča životnu priču Isusa Krista dok putuje i okuplja svoje učenike te izvodi čuda gdje god pođe. Badnju večer kraju će privesti drama ‘Callie i Božićni anđeo’ i prikladna komedija ‘Tulum prije Božića’ u kojoj će se pojaviti Joseph Gordon-Levitt, Anthony Mackie i Miley Cyrus. Božić na Novoj TV donosi komediju ‘Tatica se vratio za Božić’, nastavak globalnog hita iz 2015. godine s Markom Wahlbergom i Willom Ferrellom u glavnim ulogama.

Gledatelje će filmovi blagdanske tematike nastavljati uveseljavati i nakon Božića, pa će se tako na programu Nove TV naći obiteljski film ‘Djed Mraz 3: Odbjegli djedica’ i komedija ‘U potrazi za Djedom Božićnjakom’. Filmski program na Doma TV-u za blagdane bit će obogaćen s 20-ak naslova božićne i blagdanske tematike. Badnjak na Doma TV-u slavit će se uz romantičnu komediju ‘Moj slatki Božić’ u kojoj dvije školske učiteljice postavljaju suparništvo na novu razinu, dok se natječu za osvajanje natjecanja u pečenju kolača i naklonosti lijepog samohranog oca. Badnjak će također biti idealna prilika za obiteljsko druženje uz film ‘Sjeverni pol’ u kojemu Dječak Kevin pokušava spasiti voljenu božićnu tradiciju tako što navodi svoju zaštitnički nastrojenu mamu Chelsea da ponovno otkrije čari ovog razdoblja. Komedija ‘Svaki Božić ima priču’ na Badnjak će ispričati priču o televizijskoj voditeljici koja u eteru slučajno priznaje da mrzi Božić.

Za petu obljetnicu početka emitiranja, Laudato televizija daruje nam televizijsku premijeru svjetski uspješnog filma ‘Najveći dar’ Juana Manuela Cotela; bogati glazbeni božićni program koncerata ‘Božić u Međugorju’ i mrežnog koncerta ‘Na Božić sve najbolje’; specijale najgledanijih vlastitih emisija i sudjelovanje u svim svečanim liturgijskim slavljima iz prijestolnice Katoličke Crkve. Laudato TV novu programsku godinu započinje inspirativnim dokumentarno-dramskim filmom „Nada“, čija radnja opisuje istinite događanje koje su promijenili mnoge živote ukazanjem Gospe, svetog Ivana i svetog Josipa u malom irskom selu Knock. Kako iz patnje i teškoća naroda može proizaći novi smisao i spoznaja da Bog nikad ne ostavlja svoj narod, baš je ono što i svima nama treba kao poticaj za 2021. Za završetak godine uz kvalitetan humor, Laudato televizija donosi treću sezonu popularne humoristične serije „Neka nam Bog pomogne“. Dvadeset novih epizoda prikazuje zgode i nezgode u domu sestre Angele, redovnice vještog i oštrog detektivskog uma.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije