Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijacija nije prošla dobro

Bizarni kult kontaktirao ga je na vrhuncu karijere, a on je nakon 21 godinu progovorio o detaljima

Foto: profimedia
1/5
11.09.2021.
u 21:00

Scijentologija nosi naziv i kult slavnih, zbog činjenice da joj se priklonio velik broj svjetskih zvijeza, poput Toma Cruisea,  Kirstie Alley, Jada Pinkett Smith..

Zvijezda serija "Dosje X" i "Californication" David Duchovny (61) još je jedna holivudska zvijezda koja je progovorila o svom iskustvu sa scijentološkom crkvom. Naime, njegova inicijacija nije najbolje prošla. O dojmovima koje je stekao na vjenčanju prijatelja, također glumca, Jasona Beghea još prije 21 godinu, progovorio je u novom intervjuu za The Daily Beast.

"Otišao sam na njegovo vjenčanje u Celebrity Center u Los Angelesu, a oni su mi priredili predstavu. Odmah sam shvatio da mi postavljaju osobna pitanja i da su pokušali prikupiti informacije koje im nisam želio dati kao stranac. Dakle, to nije prošlo dobro, nisam igrao po njihovim pravilima i nikad se nisam vratio", ispričao je David u intervjuu, i dodao da ga prijatelj nikada izravnio nije pitao da se priključi, ali da je javno izražavao zadovoljstvo kao njihov član.

"On mi je samo rekao da je to super i da bi trebao pokušati, da ne može biti ništa teže od toga. Viđali smo se s vremena na vrijeme i primijetio sam da je njegov rječnik drugačiji. Način na koji je opisivao svijet i svoja iskustva, osobita ona psihološka. Potpuno se promijenio", prisjetio se David.

Scijentologija nosi naziv i kult slavnih, zbog činjenice da joj se priklonio velik broj svjetskih zvijeza, poput Toma Cruisea,  Kirstie Alley, Jada Pinkett Smith..

Scijentologija je pokret ili skup vjerovanja i učenja čija se ideologija temelji na djelima američkog pisca L. Rona Hubbarda. Nju zastupa moćna Scijentološka crkva koja svoja učenja brani oslanjanjem na zakone o zaštiti autorskih prava te zakone vezane za poslovne tajne. Kritičari često ističu kako ona već godinama koristi prisilne metode prodaje u svrhu iznude novaca od svojih članova, a tu je i korištenje brojnih komercijalnih pravnih instrumenata protiv pojedinaca.

VIDEO>>Severina postaje TV voditeljica: Radit će na novoj televiziji gdje i Ivana Paradžiković

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije