Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavodnik s ekrana

Gdje je nestao Toni? Bivši TV voditelj sreću je pronašao daleko od Hrvatske

Foto: Jurica Galoic/24sata
1/8
05.12.2018.
u 08:00

Gledatelji Tonija Jeričevića pamte po voditeljskoj ulozi u zabavnom kvizu “Nova lova” te obiteljskom showu “Moj tata je bolji od tvog”, a iza njega su i glumačke uloge u domaćim serijama “Bitange i princeze” te “Ruža vjetrova”.

Ljubitelji zabavnih TV formata posljednjih godina zasigurno se pitaju gdje je nestao Toni Jeričević. Mladi i perspektivni voditelj iza kojeg su brojni projekti na HRT-u, RTL-u i Novoj TV već godinama živi podalje od medija, a sve donedavno živio je i daleko od Hrvatske.

Gotovo dvije godine proveo je u Kini, i to zbog poslovne ponude koja mu je stigla ni manje ni više nego iz Disneylanda, carstva koje u Kini zapošljava više od 10.000 ljudi.

Posao iz snova

– Radio sam kao komunikacijski trener na engleskom jeziku za djecu i odrasle u Disneylandu i manjim zabavnim centrima kompanije Walt Disney. Teško da mogu objasniti to zanimanje jer takve tvrtke kod nas nema, a i drukčijeg smo mentaliteta, ali otprilike bi to bila pomoć u stjecanju samopouzdanja u svakodnevnoj komunikaciji kod djece i odraslih koristeći engleski jezik – pojašnjava Jeričević za Večernji list.

Foto: Privatni album/MailOnline

Za posao iz snova prijavio se preko interneta, a na odgovor nije trebao dugo čekati. – U roku od 48 sati javila se Elizabeth iz ljudskih resursa i rekla: “Toni, vidimo da si radio u kazalištu, na TV-u i studirao u SAD-u. Toni, ti si Disney”, doslovno je tako bilo. Nakon četiri intervjua s cijelom hijerarhijom i tri mjeseca papirologije, otišao sam u najluđu i najblesaviju životnu avanturu – prisjeća se bivši TV voditelj.

Na početku boravka u Kini zbog obuke živio je na relaciji Peking – Šangaj. – Šangaj je moderan, brz i urban, a Peking tradicionalniji, nešto sporiji i s puno više kineske kulture – govori nam Toni priznajući da mu nije bilo lako naviknuti se na kulturu Dalekog istoka. – Kulturne prilagodbe su drastične, svuda se pije vruća voda, ne hladna, jede se sa štapićima, nema kruha, nema mlijeka, može se ići na večeru u dva ujutro, stranci besplatno ulaze u diskoklubove i besplatno piju i jedu koliko ih god volja, žene obožavaju imati bijelu put, nerado se briju ispod pazuha, u WC-ima su svuda tzv. čučavci pa se i na to treba naviknuti. Puši se svuda i bilo gdje, pivo je pet kuna, a dobar ručak se može pojesti za 20-30 kuna. Stranci u Kini izazivaju veliku pozornost pa vam ne mora biti čudno ako vas pozovu na vjenčanje ili ako budete u reklami. Google, Facebook i slične stvari su zabranjene, ali oni imaju svoje verzije toga koje su puno naprednije – prepričava nam Toni.

Foto: Privatni album/MailOnline

Sve je u većinskom vlasništvu kineske vlade pa i Disneyland, u kojem se na pojedine vožnje čeka i do pet sati, no Kinezima to nije ni najmanji problem. – Smiješno je to što nitko nije nervozan, to je svima O. K. – dodaje. Uz posao u Disneylandu vežu ga samo lijepe uspomene, a jedan događaj posebno mu se urezao u pamćenje. – Jednom mi je majka koja ne zna engleski sa suzama u očima pročitala papirić na kojem je naškrabala na engleskom to kako njezin mali Bob više nije stidljiv kada ide u školu, da se rado druži s vršnjacima i više sudjeluje u aktivnostima. To mi je bila najveća nagrada tog posla – ponosno govori Zadranin koji se u veljači ove godine odlučio vratiti u svoj rodni grad.

I dalje daje poduke

– Doza nostalgije je uvijek bila prisutna, ali tu je i stalno privikavanje na nove situacije, ljude, hranu, tehnologiju unatoč tome što je Kina senzacionalna i što zapravo nemamo pojma što se sve ondje krije – kaže Jeričević koji se u Lijepu Našu vratio i zbog nove poslovne ponude. Trenutačno se bavi podukama iz engleskog jezika i za nekoliko međunarodnih agencija, a kad mu se pruži prilika rado se odaziva i na konferencije na kojima pozdravlja goste na kineskom jeziku.

Foto: Privatni album/MailOnline

– Lijepo je biti dio tvrtke kojoj dobro ide i osjetiti kako vas kao zaposlenika tretiraju, ali Disney je tvrtka jasnih pravila i obrazaca ponašanja – naglašava naš sugovornik. Gledatelji ga i dandanas pamte, između ostalog i po voditeljskoj ulozi u zabavnom kvizu “Nova lova” te obiteljskom showu “Moj tata je bolji od tvog”, a iza njega su i uloge u serijama “Bitange i princeze” te “Ruža vjetrova”. Rad pred kamerama Jeričeviću nedostaje pa nije isključena mogućnost da se jednog dana ponovno vrati na male ekrane. – Uz to razdoblje vežu me samo lijepe uspomene i izuzetno dragi ljudi s kojima sam ostao u kontaktu.

O poslu na televiziji maštao sam još kao dječak i drago mi je da sam si tu želju ispunio – kaže Toni koji o ponovnom odlasku preko granice ne razmišlja. – Ostajem u Hrvatskoj do kraja. Vjerujem da sam stekao dovoljno znanja i vještina da budem na miru. Kad mi bude teško, tješit ću se pjesmama “Nije u šoldima sve” i “Croatio iz duše te ljubim” i “Neopisivo”. Sretan sam što sam bio u Hrvatskoj kada je nogometna reprezentacija osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu. Srce bi mi se slomilo da sam to propustio – zaključio je Jeričević.

Pogledajte i gdje su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a. 

 

Ključne riječi

Komentara 10

KA
kapunjohan
08:36 05.12.2018.

Svijet je širok zanimljiv, tužan ili sretan kako za koga ali samo jedan je ,,dom,, i ako u njemu uspiješ ostvariti koliko toliko prihvatljive životne uvjete je najbolje riješenje. Može se u to uklopiti i poneki poslovni izlet ,,vani,, ali dobro je kupiti povratnu kartu eto to ,,priča,, Toni.

GA
Gajger
10:06 05.12.2018.

Toni: "Ostajem u Hrvatskoj do kraja. Kad mi bude teško, tješit ću se pjesmama “Nije u šoldima sve” i “Croatio iz duše te ljubim” i “Neopisivo”. Sretan sam što sam bio u Hrvatskoj kada je nogometna reprezentacija osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu. Srce bi mi se slomilo da sam to propustio." Autorica teksta: "Bivši TV voditelj sreću je pronašao daleko od Hrvatske". Večernjakovi propagandisti ne propuštaju kenjati po Hrvatskoj, čak i kad za to nema materijala, oni će izokrenuti istinu i napisati tendenciozni naslov. Dajte odite više iz HR i perite suđe u Irskoj ili čistite ulice u Njemačkoj, ako mislite da će vam tamo biti bolje.

GR
grodar
09:58 05.12.2018.

nikad vidio ni cuo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije