Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDRIJA RUDIĆ

Bivši gradonačelnik Kutine objavio svoj debitanstki singl

Andrija Rudić
Foto: Promo
1/2
06.06.2019.
u 20:00

- Život je prekratak da bi se čekalo... Kad sam bio mlad, nisam imao dovoljno hrabrosti uhvatiti se u koštac s takvim načinom života i pokušajem da se realiziram kroz glazbu - kaže sam Andrija.

Andrija Rudić potpuno je novo ime na glazbenoj sceni mada ga mnogi poznaju kao bivšeg gradonačelnika Kutine i visoko pozicioniranog javnog djelatnika što u gradu što u županiji. Danas Andrija pokušava snimiti prvi glazbeni album sa svojim autorskim pjesmama i želi se maknuti što dalje od politike i svega lošega što ona predstavlja.

Nekadašnji novinar i glavni urednik Televizije Moslavina, pa zatim šef lokalne turističke zajednice koji je stvorio interes za Parkom prirode Lonjsko polje, prebacio se u politiku, isprva kao dožupan Sisačko-moslavačke županije, a zatim kao kutinski gradonačelnik od 2013. do 2017. godine. No, nakon gubitka izbora nije želio ostati u politici. Godinu dana nakon toga uredio je svoj kućni glazbeni studio i vratio se prvoj ljubavi - glazbi.

Još kao srednjoškolac bavio se izdavanjem audio-kazeta sa snimkama glazbe koja bi se danas zacijelo nazivala 'indie'.I tijekom svog gradonačelničkog mandata Andrija Rudić sudjelovao je u radu lokalne klape 'Škrlec', a svirao je i u unplugged bendu 'Kutinski glazbeni sindikat'.

Njegov dosadašnji glazbeni rad uključuje štošta: objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Tria „Lancun“, a njegov „Ljetnikovac - Summer House“ izašao je i na „Lagano, lagano“ kompilaciji u izdanju Aquarius Records. Snima i glazbu za reklame, ali svoj vlastiti glas još nije pustio u onom užem autorskom smislu.

 

Do prije godinu dana nitko nije čuo kako Andrija zvuči, odnosno kako Andrija uistinu pjeva, sve dok u jednoj noći nije snimio pjesmu kojom je iznenadio ne samo svoje ukućane, nego i samog sebe.

- Život je prekratak da bi se čekalo... Kad sam bio mlad, nisam imao dovoljno hrabrosti uhvatiti se u koštac s takvim načinom života i pokušajem da se realiziram kroz glazbu - kaže sam Andrija. Da bi dovršio album, te pokrio sve troškove snimanja pokrenuo je crowd-funding kampanju kojom želi sakupiti 30.000 kuna.

"Iako sam bio u politici, nisam opernatio“, sam se šali Andrija na račun politike. Svatko tko donira novac i time pomogne objavljivanje njegovog debi albuma „Tri metra od mora i tri godine od tebe“, dobit će na dar spomenuti album i niz drugih poklona a, bit će među prvima koji će čuti prve pjesme s albuma.

Dojmovi glazbenog kritičara Dubravka Jagatića, kad je poslušao prve materijale, bili su i više nego sjajni.

- Malo koji domaći glazbenik ima debi album sa tako zrelim i odličnim pjesmama poput Andrije Rudića i gotovo sigurno niti jedan gradonačelnik u Hrvatskoj nema toliko glazbenog talenta poput njega. Ne bi bilo iznenađenje da Andrijine pjesme uskoro vidimo na vrhovima domaćih top ljestvica - izjavio je Jagatić. Hoćemo li te pjesme vidjeti na top-listama, ovisi dakako o dovršetku posljednjeg produkcijskog "peglanja", a za to je potreban novac. Dio je Andrija Rudić već skupio od prijatelja, i vjeruje da će na koncu uspjeti u ostvarenju svog sna. Do kraja kampanje ostalo mu je još nekoliko dana.

Najavni singl s albuma "Tri metra od mora i tri godine od tebe", singl "Ne daj mi" izašao je u izdanju Mast Produkcije. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Andrija Rudić, produkciju, mix i mastering potpisuju Višeslav Laboš i Danijel Drakulić u suradnji s Andrijom.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
21:08 07.06.2019.

..nije ovo loše..nije..slušljivo....

Avatar rubinet
rubinet
20:59 07.06.2019.

"svoj vlastiti glas"

Avatar dr. Evil
dr. Evil
22:04 06.06.2019.

Debiltantski singl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije