Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjetila se

Bivša voditeljica nakon moždanog: 'Hitno su me naručili na magnet nakon mjesec dana'

Foto: HRT
1/6
06.02.2020.
u 10:45

Ivana Plechinger ispričala je kako je prije osam godina imala moždani udar i prisjetila se situacije kada se to dogodilo i kako se osjećala.

Bivša voditeljica Ivana Plechinger progovorila je ponovno o moždanom udaru koji je doživjela prije osam godina u 39. godini.

Prisjetila se kako je, kada je imala moždani, znala da je u svojoj kući, ali nije znala gdje je, nije znala da joj suprug spava tri metra od nje te joj je vidno polje bilo smanjeno. Razmišljala je i o tome kako da ode do stuba i odatle doziva supruga jer je tamo bolja akustika, a pritom nije bila svjesna kako suprug leži samo dva metra dalje od nje. – Ništa me nije boljelo samo mi je bilo jasno da se nešto gadno dogodilo – izjavila je Ivana za HRT .

– Tek kad su mi rekli dijagnozu, kad mi je postalo jasno što se dogodilo, pomislila sam: Bože dragi, mogla sam umrijeti – rekla je Ivana. Ispričala je i kako je izgledalo naručivanje za magnetnu rezonanciju.

– Hitno su me naručili na magnet za mjesec dana. Ivana kaže kako misli da je njezina bolest bila najveći udarac za njezina oca.

– Mislim da je to mojem tati bio najveći udarac. Mislim da ga je to dokrajčilo jer je nekoliko godina nakon toga umro od srčanog udara U jednom intervjuu osvrnula se na smrt majke koja je preminula u 39. godini i kako ju je to oblikovalo kao osobu.

– Mislim da je to meni bio početak nekih mojih životnih muka, s kojima sam se razračunala tek nakon 39. godine. Vrlo rano sam doživjela situaciju u kojoj misliš: Aha, to se ne događa nekom drugom, može i tvoja mama otići s ovog svijeta i što ćeš sada? Mislim da me to istodobno kao djevojčicu i osnažilo i oslabilo na neki način, meni kao ženi žao je što nisam uz svoje odrastanje imala i majčinsku stranu. No, moj tata je davao sve od sebe da bude meni i mojem bratu i mama i tata i prijatelj. Na tome sam mu neizmjerno zahvalna – kazala je Plechinger.

O svojim iskustvima Ivana je napisala knjigu "Ono što ostaje, uvijek ljubav je". Pokušava, kaže, pomoći onima koji sada prolaze kroz ono što je ona prošla.

VIDEO Mia Dimšić gostovala je u našem studiju i otkrila nam kako je nastao hit "Život nije siv"

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
11:34 06.02.2020.

da se mungosu tj.meni takvo nešto dogodi,niti jedne novine ne bi pisale o tome,bio bih samo statistika.Vi novinari bi konačno trebali početi upozoravati,pače,napadati sustav zbog toga što su stupove civiliziranog društvs ( i zdravstvo je jedan od njih) doveli do apsurda,tj.plaćeni su da ne rade.Još bih ponešto dodao ali imam sklonosti da se zanesem pa mi blokiraju komentare,nek je uzdravlje

SP
Sparks18
12:28 06.02.2020.

Ona živi u Zagrebu pa može birati bolnicu i eventualno platiti privatno, a što mogu starija populacija iz Like, Bukovice I udaljenih otoka, njih "novinari" ne posjećuju jer ne povećavaju klikove.

PI
Piksy
14:48 07.02.2020.

Svako malo o njenom mozdanom ..koji na srecu nije ostavio posljedice..idemo dalje plehingerice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije