Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 godina agonije

Bitorajac ogorčen: 'Kad vidite koliko mu je život upropašten, ne možete ostati imuni'

Foto: Davor Puklavec, Dusko Jaramaz/Pixsell
11.03.2019.
u 13:03

Zagrebački glumac uputio je javnu podršku Frani Lučiću koji ni 12 godina nakon kornatske tragedije nije dobio naknadu štete.

Ni 12 godina nakon tragedije na Kornatima Frane Lučić nije dobio odštetu. Na sudbinu jedinog preživjelog vatrogasca stravične tragedije nije ostao imuni ni Rene Bitorajac koji je javnu podršku Lučiću uputio putem društvenih mreža.

– Podrška Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu iz kornatske tragedije koji ni nakon 12  godina nije dobio odštetu! Kaj se čeka??? – upitao se Rene uz fotografiju na kojoj na kojoj izlazi iz plamene buktinje u vatrogasnom odijelu. 

Njegova objava izazvala je pravu lavinu na društvenim mrežama koju, priznaje nam  glumac, nije očekivao. – Mislim da  je moj potez razumljiv i da bi mu svi trebali pružiti podršku. Franu sam upoznao  na Supertalentu prije nekoliko godina kada je nastupio s orkestrom. On je drag i dobar čovjek. Kad vidite uživo koliko mu je život upropašten, ne  možete ostati imuni na to. Sad ga država već 12 godina maltretira, a vidimo na koje sve druge stvari troše novac – ogorčeno nam govori Bitorajac koji se u ažurnost našeg pravosuđa uvjerio i na svojoj  koži. 

– Frane ima iste probleme kao i ja. I meni se sudovi provlače po 10 godina i iz tog očaja i prije svega  ljudskosti čovjeku sam dao potporu. Mislim da je to apsolutno normalno jer 12 godina stvarno je previše – naglašava Rene koji je Lučića upoznao prije tri godine kada je s još 36 članova puhačkog orkestra KUD Hartić iz Tisnog došao na audiciju za Supertalent. – Nismo se čuli nakon toga, ne očekujem da me zove i zahvaljuje mi. Nisam to napravio da bi se dizala neka pompa od toga, ali drago mi je da je sve na kraju dospjelo u medije – dodaje glumac. 

Osim Renea, podršku Frani pružili su i tišnjanski vatrogasci, ali i njihovi kolege diljem Hrvatske koji uskoro najavljuju i prosvjed na Markovu trgu ne ubrza li se okončanje ovog procesa. Ako do prosvjeda dođe, na njemu će, ako mu obveze dopuste, biti i Bitorajac. – Mislim da je svaka podrška i svaki glas bitan. Previše šutimo kao Hrvati, previše sjedimo kod kuće i ništa nas ne zanima. Za ovakve stvari treba se angažirati i reći svoje mišljenje – zaključuje Bitorajac. 

Pogledajte i gdje su i što danas rade dance zvijezde 90-ih. 

Ključne riječi

Komentara 99

DI
dirižabl
14:11 11.03.2019.

Jel to onaj osuđeni nasilnik koji je palicom slomio ruku djelatniku zg parkinga?!

ZO
zola
13:09 11.03.2019.

Kako dospjeti u medije. Smradu. Frani sve najbolje i da se konačno stvar riješi.

FA
fake
15:06 11.03.2019.

Jel ovo plaćena samoreklama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije