Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez džokera

Biste li znali odgovor na pitanje zbog kojeg je ovaj natjecatelj postao prvi pobjednik njemačkog 'Milijunaša'?

Foto: Youtube screenshot
1/3
25.10.2020.
u 18:00

Dogodilo se to prije točno 20 godina, a kako kaže dok su mu svi pljeskali, on uopće nije znao što se događa.

Profesor povijesti Eckhard Freise prvi je natjecatelj njemačke verzije kviza 'Tko želi biti milijunaš' koji je osvojio milijun. Dogodilo se to prije točno 20 godina, a kako kaže dok su mu svi pljeskali, uopće nije znao što se događa. 

- Prijavio me sin. Na dan snimanja bio sam jako umoran ali mislim da sam se dobro držao - prisjeća se Freise u intervjuu za strane medije. Otkrio je da misli kako za pobjedu nije dovoljno da kandidati znaju mnogo, nego da pitanja koja im budu postavljena budu upravo ona na koje znaju odgovoriti. 

Milijunsko pitanje mu nije predstavljalo problem. Naime, bilo je povezano s njegovom strukom. Glasilo je: 'S kim je 1953. Edmund Hillary stajao na vrhu Mounta Everesta?'

Foto: imdb

Među ponuđenim odgovorima stajali su Nasreddin Hodscha, Nursay Pimsorn, Tenzing Norgay i Abrindranath Singh. U tom trenutku

Freise više nije imao pomoć džokera, ali je ipak točno pogodio da je bila riječ o Tenzingu Norgayu
Iznos koji je dobio prije 20 godina nije bio u eurima već u njemačkim markama, a tvrdi da je sve brzo potrošio. Danas 75 - godišnjak je čest gost televizijskih kvizova, ali i mnogima najdraži kao opcija za džoker 'zovi'. 

- Biti ponuđen kao opcija za džoker 'zovi' nekad je grozan posao. Moraš sjediti tri sata i nitko te ne nazove, jer je kandidat odabrao neku drugu osobu. Mogao bih napisati knjigu o tome, a zvala bi se:  Kako sam čekao da me netko nazove dok sam bio džoker 'zovi'.  

1/1

Komentara 11

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
05:06 26.10.2020.

pa to pitanje bi prije trebalo biti za 16.000, ili čak za 8.000 kuna, kakvih milijun! Nevjerojatno!!!!

Avatar rubinet
rubinet
22:17 25.10.2020.

Ovo nije pitanje za milijun . Prelagano.

KA
Kairos
21:48 25.10.2020.

To je ono... Kad nemaš o čemu pisati, izvučeš neku staru žlundru ili oglodanu kost. Nova nedjelja - četiri "lage" antinovinarstva. Gdje samo nađostu tumbudalastu riječ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije